Volt egyszer egy család, egy belvárosi nagypolgári lakásban laktak, a férj ügyvéd, a nő tanár, de nem dolgozott, mert öt gyereket nevelt. Békében, szeretetben éltek, a gyerekek okosak, szépek voltak.

 

 

cserbenhagyott szerelem 01

kép: unpslash.com

 

Olyanok voltak, mit te vagy én. Teljesen hétköznapi élet, normális élet az elvárásoknak megfelelő hétköznapi akár unalmasnak is nevezhető család volt. Eddig még teljesen unalmas is lehetne, de azután az élet teljesen megváltoztatta az eseményeket, és a történetüket.

 

Egy szép napon az asszony szerelmes lett. Maga sem tudta, hogy történt, nem akarta ő ezt, dehogy akarta, sőt, megvetette az olyan embereket, aki hűtlenek a párjukhoz. De nyakig benne volt. A férfi nős volt, két gyerekkel, az orvosi rendelőben ismerkedtek meg, aztán elkezdtek találkozgatni. Közel laktak egymáshoz, ugyanabban a kerületben, ezért kicsit távolabb randevúztak. Olyanok voltak, mint a kamaszok, mozik hátsó sorában csókolóztak, kis cukrászdában, egy-egy dobostorta mellett álmodoztak, hogy milyen lenne, ha együtt élnének.

 

De tudták, hogy ez lehetetlen. Nem lehetnek olyan önzők, hogy két családot szétrobbantsanak a boldogságukért. Szörnyű volt otthon hazudni, egyre nagyobb volt a bűntudatuk. Már akkora volt köztük a szerelem, hogy egy napot se bírtak ki egymás nélkül, kész kínszenvedés volt minden ünnep, karácsony, húsvét, vagy a családi nyaralások. Majdnem két év telt el így, de a szenvedélyük egymás iránt nem csitult. Végül megbeszélték, hogy ez így nem mehet tovább, és mivel elszakadni nem tudtak egymástól, úgy döntöttek, hogy megszöknek, és külföldön élnek tovább együtt.

 

cserbenhagyott szerelem 02

 

Hetekig tervezgettek, végül Németországot választották, mert mindketten beszéltek németül, és néhány ismerős is volt ott, aki segíthet nekik elkezdeni új életüket. Alig várták a napot, a vonatjegyeket is megvették, az asszony a kabátja bélésébe varrta, a készpénzzel együtt. Az utolsó éjszakán, amit otthon töltött, nem tudott aludni, nagy bűntudata volt, de a szerelme nagyobb volt. Szíve hevesen zakatolt, nem tudott uralkodni az érzésein többé. Nem volt a maga ura.  Hajnalban, amikor mindenki aludt, írt a férjének egy búcsúlevelet, amiben leírt mindent őszintén, és kérte, bocsásson meg. A levelet a konyhapultra tette, a kávéfőző elé. A férje mindig kávéval kezdte a napot. Még utoljára benézett a gyerekekhez, akik békésen aludtak. Csak egy kis utazó táska volt nála, meg a ridikülje. Még sötét volt, amikor a Keletibe ért, a vonat már bent állt, épp takarították. Felnézett a pályaudvar nagy órájára. Öt perccel múlt hét, hétre volt meg beszélve, huszonötkor indul a vonat.

 

Türelmetlenül járkált fel-alá a peronon, félpercenként felnézett az órára. A férfi nem jött el. Meggondolta magát, megfutamodott, a nő viszont már nem mehetett haza, a férje már biztosan elolvasta a levelet. Forgott vele a világ, szédült, az ájulás küszöbén állt. A hangosbemondó sürgette a Münchenbe utazókat, egy perc múlva indul a nemzetközi Expressz. Az asszony könnyeivel küszködve szállt fel a vonatra, végigsírta az utat. Nem emlékszik, hogyan szállt le Münchenben, hogyan ért a megadott címre, az egész olyan volt, mint egy rossz álom, de ebből nem volt megváltó ébredés.

 

cserbenhagyott szerelem 03

 

Ismerőse segítségével kapott egy szerény átmeneti szállást egy kolostorban, amíg nem kezd el dolgozni. De a nő soha nem hagyta el a kolostort, apáca lett, és 88 éves korában ott is halt meg. Tulajdonképpen el sem akarta hagyni. Sosem tudta feldolgozni a traumát, amit a férfi a csalódás okozott neki. A szerelem teljesen elvette az eszét, meggondolatlan volt. Megbízott egy férfiban, akit teljesen félreismert. Otthagyta a családját, a gyerekeit, akik ezt soha nem bocsájtották meg neki.

 

Vezekelt egész életében, várta a bűnbocsánatot, de soha nem nyugodott meg a lelke.  Sok levelet írt a férjének, próbálta megmagyarázni a tettét, feloldozást kérni, de a levelek felbontatlanul érkeztek vissza. Egész életében nem tudta magának megbocsátani a történteket. Máig nem lehet tudni, pontosan mi történt, de az biztos, hogy a férfi gyáva volt. Lehetséges, hogy a nő volt ennyire vak, hogy nem látta át, mi is történik valójában? A szerelem képes ennyire elvakítani egy hétköznapi értelmes családanyát? Létezik ilyen forró vágy? Hogy- hogy nem vette észre a jeleket, hogy a férfi cserbenhagyja majd. Nagyon sok a megválaszolatlan kérdés. Ez már egy örök titok marad. Az biztos, hogy ilyen szerelem is létezik, és iszonyatosan fájhatott.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Boldogságom története

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!