Szomorú nap volt a házaspár számára, amikor megtudták, hogy a férj tüdejében rosszindulatú daganatot találtak annak ellenére, hogy soha életében nem dohányzott. Egy abszolút ártatlannak tűnő tünettel mentek el az orvoshoz és mikor a doktor közölte velük, hogy a férj tulajdonképpen halálosan beteg, abban a pillanatban megpecsételődött a sorsuk. Te mit szólnál, ha megtudnád, hogy a párod rákos?

 

rakos ferj 01

 

Kép: Freepik.com

 

A cikkben szereplő neveket a személyek kérésére megváltoztattuk!

 

Hátfájás. Ezzel a tünettel ment el orvoshoz, és egy sor vizsgálat után az derült ki, hogy az alig harmincöt éves férjnek, Péternek daganata van. Ez volt három hónappal ezelőtt. De a diagnosztizálást követően heteken belül megkezdődött a kemoterápiára való járkálás, mellette a gyógyszerszedés és a sugárkezelés. Csakhogy az eredmények nem javultak, hanem rosszabbodtak. Eleinte még csak gyengeséget érzett Péter, fáradtnak érezte magát és többet aludt. A háta továbbra is fájt és idővel már a mellkasa is elkezdett. Ám nem hagyta el magát. Nem az a tipikus férfi volt, aki ágynak esik és látványosan szenved. Még ha rettenetes fájdalmak is gyötrik, akkor is mosolyog a feleségére és azon van, hogy felvidítsa.

 

rakos ferj 02

 

Ez abból a szempontból „vicces”, hogy a harmincéves feleség, Ági is fáradhatatlanul azon van, hogy elterelje párja gondolatait. Azt mondta, szíve szerint el is vinné valahova, de a kezelések miatt muszáj a városban maradniuk. Egyébként is jó volt a kapcsolatuk, nyolc éve házasok és még a betegség előtt is egy életrevaló, vidám, jól összeszokott párként jellemezték őket – és saját magukat is -, akik igazi lelki társak és mindenben megértik egymást. Csakhogy a betegség igencsak próbára teszi a kapcsolatukat. Főleg, mikor megjelent az első véres köpet, ami utána már rendszeressé vált. Ahogy Ági mesélte, halálosan megrémült a nagy adag vér láttán, de soha egy pillanatra sem engedte meg magának azt a luxust, hogy Péter rémültnek vagy kétségbeesettnek lássa. A kezdetektől fogva katonához méltó önfegyelmet gyakorolt. Mondani sem kell, a legkevésbé sem volt könnyű. Azóta nem aludt rendesen, hogy megtudta, Péter beteg. Minden éjjel megvárja, amíg elalszik és utána hosszasan figyeli őt, mert attól fél, hogy többé nem ébred fel. Éjjelente felriad minden köhögésre, forgolódásra és azt figyeli, Péter lélegzik-e még. Örökös készültségben van.

 

Napközben dolgozni jár, de előbb minden reggel elkíséri Pétert a kezelésekre. Mindennap igyekszik vele viccelődni, folyton a jövőt tervezik, hova mennek majd el, mi mindent fognak még megtenni. Ági valósággal szent küldetésének érzi azt, hogy mindennap örömöt szerezzen férjének, aki egyre csak fogy, egyre betegesebb, egyre több fájdalommal küzd. Valójában, Ági ugyanannyi fájdalomtól szenved, még ha nem is fizikailag, hanem lelki szinten. Nem telik el úgy nap, hogy ne zárkózna be a fürdőbe vagy a vécébe sírni. Hogy ne kapná el a sírógörcs a munkahelyén, ahonnan egyébként kétóránként felhívja Pétert, akinél ott van ilyenkor az anyósa. Ráadásul nemrégiben tudták meg, hogy májáttétes lett és egyre csak romlanak az esélyei. Várják, hogy Péter műthető legyen, aki bár igyekszik megerőltetni magát, de már a mosolygás, a mozgás, lassan maga a létezés is fájdalmassá válik számára.

 

Ági nem volt különösebben vallásos, de az utóbbi időben mindennap imádkozik. Minden áldott nap órákig bogarássza a netet, hogy megoldást találjon, mert nyitott az alternatív gyógyászatra is. Gyógynövényes készítményeket, speciális vizeket szerzett Péternek az orvos beleegyezésével. Már reiki, meg kristály kezeléseken is voltak. Azt mondja, nem érdekli a pénz, sem a módszer, csak valami hasson. Valami vagy valaki mentse meg a férjét.

 

rakos ferj 03

 

Csodálatra méltó, hogy bár alig bír koncentrálni a munkahelyén, de mégis teszi a dolgát, utána hazamegy és ellátja férjét, maximálisan segíti, hiszen már támogatásra és kíséretre szorul. Azt mondja, az bántja a legjobban, hogy nem tud mit tenni érte, nem tudja egyetlen mozdulattal, pillantással elvenni a fájdalmát. Amikor ezt egyszer megemlítette Péternek, azt mondta neki, hogy megértené, ha Ági nem szeretné végignézni, ahogy leépül. Tulajdonképpen azt sugallta neki, hogy menjen el, mert azt szeretné, hogyha ne adj’ Isten meghal, akkor úgy emlékezzen rá, amilyen előtte volt. Akkor egyszer sírta el magát Ági előtte és azt mondta, hogy addig még sosem vesztek össze annyira. Péter miként gondolhatta, hogy elfogja hagyni, és elmenekül, csak azért mert beteg. Mélyen csalódott benne, nem is ismeri, ha ilyet mert mondani. Péter is elsírta magát és kérte, hogy bocsásson meg neki, csak retteg, mert nem tudja mi vár rá és nem akarja, hogy Ági is vele szenvedjen.

 

Ági a beszélgetésünk során elmondta, hogy igen, egyszer előfordult vele, hogy egy pillanat erejéig elbizonytalanodott és arra gondolt, hogy elmenekül vagy hogy nem lenne-e már jobb, ha Péter meghalna, mert a műtétben sem lehet száz százalékosan bízni. Azt mondta, hogy szörnyű lelkiismeret furdalása van a mai napig, amiért egyszer ez suhant át az agyán és engem is megkérdezett, hogy ő akkor most rossz ember lenne? Azt mondtam semmiképp, mert miért lenne az? Talán normális, ha egyszer ez átfut az agyán, hiszen embert próbáló erőre van szükség ahhoz, hogy végig nézze, ahogy férje haldoklik és érthető, ha már csak azt kívánja neki, hogy múljon el a fájdalma… de mégis ott van és sosem hagyta cserben.

 

rakos ferj 04

 

Ha minden igaz, heteken belül megműtik Pétert és ők nagyon bizakodnak. Másra sem gondolnak csak arra, hogy sikeres lesz a műtét és a további kezelések hatására meg fog gyógyulni. Ági azt mondta, mindent el fog követni annak érdekében, hogy Péter meggyógyuljon. Mi ez, ha nem igazi emberség? Hogy a rosszban is kitart a másik mellett? Mi ez, ha nem az igazi összetartozás és szerelem jele? Nagyon nemes és tisztelendő, amit Ági csinál. Le a kalappal előtt és reméljük, hogy reményeik valóra válnak és még nagyon sokáig lehetnek együtt boldogok! 

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Meddig lehet elmenni, ha szerelemről van szó?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!