Talán még végig se olvastad a címet, de már rá is vágtad, hogy NEM. Tény és való, sokan így gondolják. Természetellenes számukra, hogyha már valaki kapcsolatban van, akkor mi a jó fenéért akarna flörtölni, ha nem éppen azért, mert fel akar csípni valakit, vagyis félre akar lépni. Egyesek számára a flört egyenlő a megcsalással, hiszen „egyértelműen” oda vezet. Csakhogy érdemes mérlegelni a kérdést, mielőtt lefejezzük a partnert, amiért flörtölni merészelt.

 

flört 01

Kép: ar.pinterest.com

 

Flört. Kacérkodás. Humoros csipkelődés. Agyhúzás. Bókolás. Udvarlás. Ennyi lenne a lényege. A flört intenzitása függ attól, hogy mi a célunk vele. Párnak szánjuk az illetőt, vagy egyszeri alkalommal szexpartnernek.

 

Ugyanakkor nemcsak párkeresés vagy a szex reményében flörtölhetünk mással. Hiszen egyesek akkor is flörtölnek, ha elszeretnének érni valamit, aminek nincs köze az előbbiekhez. Vagyis ha tudomása van az asszonynak, hogy a szebb húsokat bent tartják egy külön fagyasztóban, képes lehet belemenni egy kis flörtölésbe a hentessel, hogy megkapja a szebb húst. Mint ahogy a pasi is, ha extra habra vágyik a kávéjára és nem akar fizetni érte, dönthet úgy, hogy kicsit flörtöl a baristával.

 

De még az is egyfajta flörtölés lehet, ha két ember a munkahelyén ugratja egymást. Például mikor a büfés leányzó célzásokat tesz az irodaépületben dolgozó pasinak (akit egyébként minden nap lát) és az meg viccesen adja alá a lovat, de közben mindketten tisztában vannak azzal, hogy nem lesz közöttük semmi, mert a férfi házas, a nőnek meg barátja van. Ez esetben meg akkor mégis mire jó? Amire minden flörtölés. Nemcsak arra, hogy elérjünk egy konkrét célt, hanem arra is, hogy kicsit fényezzük magunkat, és etessük az egónkat. Jól esik a tudat, hogy valaki szépnek, szexinek, kívánatosnak talál bennünket, hogy titkon esetleg utánunk epekedik. Illetve egyeseknek jól eshet a tudat, hogy igen, 10 év házasság után is kelendőek vagy képesek még hódítani. Hiszen valakinek ez is számít, a tudat, hogy még tud. Persze jogosan kérdezed, hogy az ilyen miért nem a feleségén gyakorolja a hódítás művészetét?

 

flört 02

 

Talán gyakorolja nála is. Ám az is lehet, hogy nem, mert más a(z elfogult) feleség véleménye és egy idegen nőé. Ezért van, hogy egyesek jobban örülnek ha, egy idegen dicséri meg őket, mintsem a párjuk, mert az „úgyis” megdicséri őket. Ez nem feltétlenül rossz, el lehet fogadni, főleg ha ennek megvan a pozitív hatása a kapcsolatra. Hiszen ha boldogan megy haza a férj, mert egy hölgy bókolt neki és ez feldobta az önbizalmát, ezért olyat szerelmeskedik az asszonnyal, mint még soha, mert igazi férfinak és macsónak érzi magát, az nem tűnik éppen negatívumnak. Lehet, hogy nem maga a feleség váltotta ki belőle, de neki akar bizonyítani.

 

Általában azok ellenzik a legjobban a flörtölést egy kapcsolatban, akik féltékeny, birtokló típusok. Akik aggódnak a státuszuk miatt, nincs elég önbizalmuk és ezért félnek, hogy a párjuk lelép egy másikkal. Ők szabnak mindenféle szabályt a kedvesnek, legyen az a ne flörtöljön, ne beszélgessen idegen nővel vagy ne írjon vissza az exének. Márpedig ezek a szabályok szokták kinyiffantani a kapcsolatot.

 

Hiszen, ha valakinek elég önbizalma van, biztos a kapcsolatában, miért tiltana meg bármit is? Akár egy olyan csekélységet, mint a flörtölés? Legalábbis ahol egy jó, biztos kapcsolat van, ahol mindkét fél boldog és elégedett, ott a flörtöléstől nem kell félni. Nem igaz, hogy a másik csak azért flörtölhet, mert másra vágyik és fel akar szedni valakit, hiszen ahogy az előbb is kifejeztem, valakinek az önbizalma múlik rajta vagy a plusz hab a kávéján. De ennyire erővel az is flörtölés, amikor a párod, bemegy az irodájába és azt mondja a beosztottjának, hogy milyen csinos. Csak kedves akart lenni hozzá, ezért bókolt neki. Hiszen ilyen is van, bármily hihetetlen is legyen, hogy egy férfi vagy nő csak azért mond valami szépet és kedveset a másiknak, hogy az örüljön.

 

flört 03

 

Azt lehetne mondani, hogy bizonyos korlátok között nem vétek a flörtölés. Főleg ha nyílt kártyával játszik a férfi vagy nő és nem árul zsákba macskát. Vagyis nem dugja el a jegygyűrűjét, nem tagadja le a kedvesét. Viszont elég okos és óvatos ahhoz, hogy csak annyira menjen bele a flörtbe, hogy a másikkal tudassa, nem akar tőle semmit, ez csak játék. Nem mindig könnyű eltalálni ezt a mértéket, mert egyesek akarva-akaratlanul is félreérthetik a flörtöt, de ez már annak a felelőssége, aki szeret játszani.

 

Ha te nagyon flörtellenes vagy és azt mondod, a te párod csak ne kacérkodjon másokkal, akkor azért két dologba még érdemes belegondolnod. Hogyha megtiltod, számolj azzal, hogy rosszabb lehet. Minél jobban próbáljuk korlátozni kedvesünk szabadságát, annál biztosabb, hogy tönkre megy a kapcsolat, hiszen csak akkor lehet sikeres és boldog egy kapcsolat, ha közben szabadnak és nem rabszolgának érezzük magunkat. A másik pedig, hogy inkább flörtöljön néhanapján, mintsem megcsaljon. Persze ez nincs kőbe vésve, hogyha valaki nem flörtölhet, tutira megcsalja a másikat vagy lelép. Az is igaz, hogy egyeseknek semmi igényük a flörtre, jól megvannak nélküle is. Ám az említett lekorlátozás miatt nem egy megcsalás történt már. Sok volt a szabály, és még annak ellenére is folyton hisztizett a partner, hogy be voltak tartva és olykor ez üldözi el a partnert másnak a karjába vagy egyáltalán el otthonról. Szóval érdemes lehet meghagyni a férfinak, nőnek ezt a fajta önbizalomtuningot, amíg nem viszi túlzásba. Azt pedig többek között onnan tudhatod, hogy elmondja. Vannak, akik képesek erről lazán beszélni, hogy „Ma kicsit flörtöltem a bolti eladóval.” és akkor erre a válasz „Na, ne mondd!” majd jót elnevetnek rajta. Vagy ha nem is ilyen direkten történik a „bevallás", csak elmesél a kedves egy beszélgetést, amiből az derülhet ki, hogy flört volt, de nem ment messzire.

 

flört 04p

 

Ám az is lehet, hogy nem meséli el, mert meg akarja tartani magának az élményt. Ilyen is van és nem csoda, hiszen sokfélék vagyunk. Abba kell belegondolni, hogy ameddig nyilvánvalóan elégedett és boldog velünk a kedvesünk, miért fosszuk meg egy kis flörttől?

 

És kérdezd csak meg magadtól, hogy te tutira nem szoktál flörtölni? Kínosan figyelsz erre? Mert az lenne a legcinkesebb, ha te flörtölnél csak azt nem akarnád, hogy a párod is flörtöljön. Az nem lenne fair.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Hová lett a híres női méltóság? Te is engeded, hogy mások lábtörlőnek használjanak?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!