Szeretlek. Van benne valami varázslatos. Imádjuk hallani, sőt, sokan még kimondani is szeretjük. Titkos hatalommal, mágikus erővel ruháztuk fel. A szó, ami azt jelenti, kellünk valakinek. A szó, amivel érzékeltetni tudjuk, hogy akarunk valakit. Ez az egyetlen szó is képes határtalan boldogságot, hitet és erőt adni. Nem kérdés, hogy miért olyan fontos számunkra. Éppen ezért lehet olyan aggasztó, mikor egyre kevesebbszer halljuk…

kevesebbszer mondja szeretlek 01

 

Kép: twitter

 

Mindenki máshogy viszonyul a szeretlek szóhoz. Olyannal még nem találkoztam, aki ne szerette volna hallani. Még a legmackósabb, félelmetesnek látszó jeti is szívesen hallja. Nem csoda, hiszen ez az a szó, ami örömmel tölti meg a szívünket. Szeretünk szeretve lenni és jó érzés, ha valaki tudatja velünk, hogy fontosak vagyunk számára, ugyanúgy érez irántunk, mint mi iránta.

 

Ám egyesek nem szeretik annyit hangoztatni. Sok olyan emberrel találkoztam azt mondta, hogy ő nem szereti mondogatni, mert minek kimondani a nyilvánvalót. Hiszen tudja – tudnia kellene – a másik félnek, hogy szeretik. Akkor miért kell ezt még szavakba önteni? Futottam már bele én is ilyenbe és rettentően zavart. Értettem az álláspontját, de akkor is ingerelte a tudatomat, mert az a fajta vagyok, aki szereti hallani. Ebből az lett, hogy hosszasan évődtünk, mert ő nem szerette kimondani, de kipréselte magából azért, hogy megnyugtasson, én meg igyekeztem visszafogni magamat és nem nyaggatni, hogy mondja már ki. Ez a része egy kínszenvedés volt, ám végül is elváltak útjaink, de nem csak emiatt.

 

Úgyhogy igen, ezt is meg lehet érteni és el lehet fogadni, hogy nem mindenki olyan romantikus fajta vagy az, aki szereti szavakba önteni az érzéseit. Ha ezt így eltudja fogadni a partnere, akkor semmi probléma.

 

kevesebbszer mondja szeretlek 02

 

De vannak a „szeretlek” szó hívei, az olyan párok, akik bátran kimondják egymásnak. Amikor friss a kapcsolat és tombol a szerelem, van, hogy egy nap ötvenszer is elmondjuk, elfüstjelezzük, eltrombitáljuk a másiknak. Tudatni akarjuk vele, az egész világgal, hogy szerelmesek vagyunk. Aztán ahogy telnek a hónapok vagy az évek, a napi ötvenből, negyven, harminc, tíz majd egy lesz. Talán fel sem tűnik a változás, hiszen attól még a kapcsolat ugyanolyan erős, ugyanúgy szerelmesek a felek, csak éppen kevesebbszer mondják a sz betűs szót. Általában akkor szokott feltűni a változás, mikor kimarad egy nap. Hoppá. Ilyenkor sokan kezdünk kombinálni, hogy jesszus, mi van, ha már nem szeret? Eszünkbe jut a sok „10 jel, hogy megcsal” meg „120 jel, hogy már nem szeret” cikk, amik között az egyik jel az szokott lenni, hogy már egyre kevésbé mondja, hogy szeretlek. Mindjárt el is kapja az embert a fosás, hogy jesszuskám, ő már nem szeret. Keresni kezdjük a megcsalás jeleit vagy azt, hogy már nem szeret, és ha nagyon keressük, persze hogy találunk. Vagy olyan is van, hogy nem találunk egyéb jelet, csak ezt. Na, akkor most mi van?

 

Az van, hogy van igazság a jeles cikkekben is. Sajnos én is ismerek olyan párokat, ahol ez is egy jel volt és rövidesen valóban szétmentek, miután már kevesebbszer mondták egymásnak – vagy csak egyikük -  azt, hogy szeretlek. Olyanokat is ismerek, akiket tényleg megcsaltak és ezért nem hangoztatták, hogy jaj de szeretik a kedvest. Ám nem az a célom, hogy ezt erősítsem meg bárkiben is, hogyha nem hallja már annyit a szeretlek szót, kezdjen el gyanakodni. Már csak azért se, mert azok a párok, akiket előbb is említettem, hogy szakítottak, elváltak, ott tényleg más egyéb jelek, illetve okok is voltak. Az, hogy valaki ritkán mondja, hogy szeretlek, nem jelenti azt, hogy már nem szeret.

 

kevesebbszer mondja szeretlek 03

 

Mert olyanokról is tudok, ahol valóban nem mondják annyit, de még mindig boldog párkapcsolatban élnek. Nekik is feltűnt, hogy együtt vannak tíz éve és nem mondják már annyit, hogy szeretlek. De egyáltalán nem azért, mert nem szeretik egymást. Sőt, azt is hülyeségnek tartják, hogy a szerelemből kötelezően szeretet lesz az idő múlásával. Ők igenis szerelemmel szeretik egymást. Csak már annyira bíznak egymásban és biztosra érzik a kapcsolatukat, hogy nem tartják olyan  fontosnak a szeretlek hangoztatását, ami valahol egy fajta önbizalomnövelő, megnyugtató szó is. Illetve ennyi idő alatt megtanulták, illetve rájöttek, hogy ezer másik módszerrel is a partnerük tudtára adhatják, hogy szeretik és egyik módszer sem kevésbé csekély, mint maga a szent szó. Végezetül azt is hozzátették, hogy nem akarják, hogy a szó elcsépelt legyen. Az emberek hajlamosak egy idő után rutinból, megszokásból mondani, de akkor már nem jelent annyit, mint korábban. Ezért nem árt néha pihentetni a szó mágiáját és akkor mondani, mikor igazán érezzük vagy tudatni akarjuk a másikkal. Éppen ezért, mindegy mikor következik be, egy vagy tíz év után, mert az annak a jele is lehet, hogy egy nagyon jó, biztos és erős kapcsolat épült fel köztetek.

 

kevesebbszer mondja szeretlek 04

 

Különben is, ne az legyen a lényeg, hányszor mondja, megvan-e a napi adag. Az a fontos, hogy mondja. Sőt mi több, az számít, amit mutat, éreztet. Lehet, hogy szavai nem, de ha a tettei beszélnek, akkor nincs miért aggódnunk. Egy párnak érezni kell, hogy van-e szerelem vagy nincs, hogy szeretik-e vagy sem és nem szabad kicsikarni a másikból, hogy „ugye szeretsz” meg hogy „mond, hogy szeretsz”. A szeretlek akkor jó, amikor magától jön és akkor, amikor. Ettől lesz őszinte és varázserejű.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Csak sodródom az árral! Már semmit sem várok ettől a kapcsolattól!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!