Idén szakítottál a pároddal vagy váltál el tőle? Netán még korábban, de azóta sem bírtad elfelejteni? Kétségtelenül eljött az év vége, tökéletes lehetőség arra, hogy egyszer és mindenkorra búcsút ints az exednek és megszabadulj tőle lélekben. Ne akard elrontani a következő évedet azzal, hogy tovább cipeled magaddal az emlékét! Hadd mutassunk neked utat, illetve segítséget abban, hogy sikeresen elengedd a szellemkezét és jövőre igazán új életet kezdhess!

 

engedd el az exet 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Sokan esünk abba a hibába, hogy az év végén nem szabadulunk meg a terheinktől, hanem tovább cipeljük azokat, utána pedig csodálkozunk, hogy az az év is pocsék.

 

Hogy tudja az ex hazavágni az új évedet?

 

Könnyedén! Már eleve azzal, hogy még mindig vele élsz együtt lélekben. Vele ébredsz, veled van napközben és vele fekszel. Nem egészséges. Így lehetőséged sincs észrevenni az új lehetőségeket, és nem csak szerelmi értelemben, hanem minden más tekintetben is. Pontosan, te azt hiszed, hogy legfeljebb a szerelmi életed lesz egy nagy csőd, csakhogy amíg rossz passzban vagy az exed miatt, az kihat a többi kapcsolatodra is. Nem tudsz őszintén mosolyogni szeretteidre, nem mész el szórakozni a barátokkal és még a munkahelyeden is figyelmetlen lehetsz. Egyáltalán, amíg van valami az életedben, ami lehúz – jelen esetben az exed terhe – addig nem lesznek új ambícióid, vágyaid, nem törekedsz arra, hogy sikeresebb legyél a munkádban vagy eredményesebb a mindennapokban. Kivéve persze, ha átesel a ló túloldalára és mániákusan igyekszel ezekben elmerülni azért, hogy ne gondolj másra.

Ez sem rossz ötlet, csak éppen nem megoldás, mert a probléma megmarad, - az ex emléke – csak éppen egy jó nagy kupac alá kerül.

 

engedd el az exet 02

 

Tehát a fránya szelleme leszívja az energiáidat, az életkedvedet, összezavarja az elmédet és nem tudsz az igazán fontos dolgokra koncentrálni. Ezért érzed magadat olyan pechesnek, ezért nem jön semmi össze, mert folyamatosan a múltban élsz, már ha „élsz” és nem vagy szinte magad is szellem a szakítás óta.

 

Amíg egy kicsi remény is él benned, hogy visszakaphatod őt, egyáltalán amíg szerelmes vagy az emlékébe, addig vak leszel az egész világra és benne élőkre, tehát esélyt sem fogsz adni az új szerelemnek. Persze az utóbbi esetén érthető, nincs könnyű dolgod, a szerelmet nem lehet egy nap alatt kiölni a lélekből és a szakítás utáni párkeresést sem lehet siettetni.

 

Be kell látnod, hogy ezt nem élet. Szép volt, ameddig tartott, de most már el kell engedned. Nem érdemes várnod rá, még inkább olyanokat fogadni meg, hogy nem kell másik, jó neked egyedül. Ő is bizonyára éli tovább a maga életét és ez így helyes. Mert az élet nem áll meg még egy nagyon fájdalmas szakítás után sem. Úgyhogy itt az év vége, kiváló lehetőség arra, hogy elhatározd magadat, hogy igazán új életet kezdesz! Ha készen állsz rá, akkor kövesd az alábbi pontokat és egy igazán gazdag, lehetőségekkel teli és boldog új év elé fogsz nézni:

 

engedd el az exet 03

 

1. Egy csipetnyi babona a tovább lépésért!

 

Tudtad, hogy Szilveszter éjszakáján elszokás égetni azt, amitől szeretnénk megszabadulni? Nagyon egyszerű dolgod lesz, fogj egy kis darab papírt, írd rá a volt szerelmed nevét, esetleg a képére is ráírhatod és mellé azokat a szavakat, amiket érzel: fájdalom, üresség, félelem, bosszú aztán dobd a tűzre, égesd el a gyertya lángjában és engedd szélnek a hamvakat. Közben képzeld azt, hogy belőled is kiég az emléke és mindaz az érzelem, amit ráírtál a képre vagy a papírra.

 

2. Még egy nagy utolsó nosztalgikus nap!

 

Azt is megteheted, idén, még egyszer utoljára, hogy tartasz egy utolsó nosztalgikus napot! Elmész a kedvenc helyeitekre, iszol egy a régi törzshelyeteken, a kávézóban, ahol találkoztatok. Még egyszer végig szagolod a ruháit majd szépen dobozba rakod őket a tőle kapott plüssel együtt és odaadod mondjuk egy segélyszervezetnek. Még egy napig nézegetheted a képeit vagy rákereshetsz a közösségi oldalon, utána eltéped a képét és törlöd az ismerőseid közül vagy legalábbis többé nem nézel rá. Ezen az utolsó napon még kisírhatod magad, magadba fordulhatsz, de már eleve úgy kezdj neki, hogy tudod, ez az utolsó. Este abban a tudatban térj nyugovóra, hogy életed egy szakasza véget ér, holnap pedig újat kezdesz. Ha akarod, időzítheted pont Szilveszterre is, hogy még jobban érezd azt, hogy másnap, amikor felébredsz, nem csak új nap, hanem új év is lesz!

 

engedd el az exet 04

 

3. Nyisd ki a szemedet és láss!

 

Mint arról szó volt az előbbiekben, nem lehet siettetni azt, hogy valaki ismét nyeregben legyen. De nagyon is lehet rá törekedni! Ha már nyereg… gondolj arra, amikor valaki lovasbalesetet szenved. Szereti a lovát, a lovaglás érzését, a vágtát, de igen, egy kicsit félni fog attól, hogy visszaüljön. Csakhogy mindig erősebb a késztetés, semmint a félelem és le fogja tudni győzni azért, hogy ismét visszaszálljon a nyeregbe. Te is, engedd el a volt kedvesedet, és ragadd meg az érzést: szerelem, szárnyalás, szeretni és szeretve lenni. Ezt mástól is megkaphatod. Éppen ezért kell erősnek lenned és jövő évtől kezdve gyakorolni a párkeresés művészetét. Ideje feliratkozni akár társkeresőre és nyitva tartani a szemedet, mert sosem tudhatod mikor és hol toppan az új kedves!

 

4. Legyenek terveid!

 

Ne az előbb már említett hiba okán, hogy azért akarod magadat annyira elfoglalni, hogy ne gondolj rá és menekülj tőle. Hanem önmagad miatt. Egyszerűen lásd be, hogy az élet folytatódik és te nem maradhatsz le róla. Igen, az egyik hajó elment, de felszállhatsz helyette másikra, lehet egy sokkal jobb párkapcsolatod és akár karriered, fényes jövőd, amit csak szeretnél. Vedd észre, hogy az egyik ajtó bezárult, de egy másik kinyílt és hogy nem maradtál semmiről. Előtted az új év, egy tiszta lap, hogy megtedd, amit csak szeretnél! Adj magadnak új célokat, legyen miért élned, mivel megtöltened a következő évedet. Ne hagyd, hogy az exed árnyéka besötétítse a te szép és fényes jövődet, ami előtted áll.

 

engedd el az exet 05

 

Ragadd meg a lehetőséget, használd ki az év végét, zárd le, amit le kell és élj közelgő új év tiszta lappal, hogy új életet kezdj! Engedd el a régi kapcsolat emlékét, amely nem szolgál, nem segít, nem erősít és nyisd meg az ajtót és új részére és vele együtt egy sokkal szebb és ígéretesebb életnek!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Hogyan éld túl a szakítást anélkül, hogy megháborodnál? – Menj végig a szakítás fázisain!

 

Ilyen egy szakítás más szájából, ami után rájövünk, hogy nem is olyan rossz a helyzetünk

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!