Tudom, ez a téma sokaknak fog fájni. Főleg azoknak, akik előszeretettel hangoztatják azt, hogy „Az a némber ellopta a férjemet.” Csakhogy az igazság, hogy sem a férjet, feleséget, pasit, csajt nem lehet ellopni. Legfeljebb úgy, mint az Elrabolva c. filmben. Ám ha nem sötét emberek rabolták el a kedvesedet, hogy eladják vagy bosszút álljanak rajtad, akkor sajnos el kell fogadnod azt a szomorú tényt, hogy nem lopták el. Csak lelépett. Önszántából.

 

 

ellopta a pasimat 01

Kép: pinterest.com

 

Ugyanis ez a másik makacs tény, amivel szembe kell nézned. Bizonyára nem tartottak berettát a párod halántékához, és hacsak nem rendelkezik komoly szellemi fogyatékkal, akkor önszántából, a saját jól megfontolt döntése nyomán hagyott el téged. Az a nő nem követett el lopást, akiről úgy véled, ha nem jött volna az életetekbe, nem tekeri el a párod fejét, biztos veled maradt volna. Talán még bűnt sem. Bár tény és való, nem szép dolog házas, párkapcsolatban élő férfira rámászni, de akkor is a párod döntötte el, hogy belemegy a viszonyba.

 

Kivéve persze, ha a nő egy tízes szintű boszorkány, aki akarata ellenére elbűvölte a párodat, aki a lelke legmélyén érted epekedik, de amíg varázslat ül rajta, nem térhet vissza hozzád. Na, ugye te sem gondolod komolyan, hogy erről lenne szó?

Ha pedig nem, akkor ideje belátnod, hogy a volt pátod, ex-férjed, egy felnőtt férfi, aki maga hozza meg a döntéseit. Igen, meglehet, hogy elcsábították, de el nem lopták. Elcsábította a nő, mert bevetette a bájait, nyomult rá, elhódította előled a szívét vagy éppen a testét. Akár kemény megdolgozott érte, akár könnyűszerrel, de elérte célját, és az ő pártjára állította, elérte, hogy őt válassza. De lopás akkor sem történt.

 

ellopta a pasimat 02

 

Viszont neked érdemes lenne elgondolkodnod azon, mit árulhat el az rólad, hogy így gondolkozol. Hogy a párodat ellopták. Ugyanis talán pont ez az oka annak, amiért elpártolt tőled és a segítségedre lehet abban, hogy a következővel már ne történhessen meg. Ugyanis, aki így gondolkodik, az ha bevallja, ha nem, úgy véli, hogy a párja az az övé volt. Kitűzte rá a zászlaját, lestipistopizta, lefoglalta, szóval csúnyán hangzik: a tulajdonát képezte. Csak mert volt rajta egy gyűrű, együtt voltak 10 éve vagy ígéretet tettek egymásnak. Ám gyűrű, évek, ígéretek ide vagy oda, nem volt a tulajdonod. A házad, a kocsid, a vécékeféd lehet a tulajdonod, de ember nem lehet az. Tisztában vagyok azzal, hogy egyes országokban még mindig valós probléma az embercsempészet, emberkereskedelem, a rabszolgaság, csak ezek mind-mind illegálisak, így a te kedvesed nem lehetett a tiéd. Soha nem is volt. Csak szerelmes volt és meghozta az a döntést, hogy összeházasodtok vagy párkapcsolat keretein belül együtt éltek.

 

Tehát, ha te úgy gondolod, hogy a tulajdonod volt, az valószínűleg másképp is megmutatkozhatott. Persze nem lehetetlen, hogy tudattalanul, de érdemes belegondolnod. Ugyanis akit a tulajdonunknak hiszünk, azt elszántan védelmezzük, akár Gollam a kisz drágaszágát. Vagyis féltékenyek, irigyek vagyunk minden létező másik nőre, minimum a kolléganőkre vagy a vadidegenre az utcán, aki megfordult utána, mert tutira el akarja venni tőled. Meglehet, hogy szabályokat szabtál neki, hogy nem beszélgethet más nővel, vagy csak havi egyszer mehet kocsmázni a haverokkal (nehogy véletlenül nők közelébe kerüljön). Sokszor az ember észre sem veszi magát, de valósággal uralkodni kezd vagy akar a partnere felett, mert úgy hiszi, ha az ő szabályai érvényesülnek, akkor megmarad mellette és senki nem tulajdonítja el.

 

ellopta a pasimat 03

 

 

Mindez pedig alacsony önbizalomról árulkodik. Azért vagy féltékeny, mert nem hiszed, hogy elég szép, okos, különleges vagy ahhoz, hogy megtartsd a párodat. Ezért inkább bezártad a dutyiba és néha löksz be neki egy kis kaját és az ellenőrzésed alá vontad az életét. Bár az is igaz, hogy egyes nők úgy vannak vele, hogy a házasság után, amikor felkerült az aranybilincs a pasira, az egyfajta biztosíték, hogy innen nincs menekvés. Dehogy nincs! Hiába dőlsz hátra, hogy a tiéd, ha így gondolkozol és nem teszel a kapcsolatért, persze, hogy lelép a francba, kivéve ha te vagy a létezésének a kulcsa és úgyis érted a dobog a szíve, hogy a kisujjadat se kell mozdítod érte.

 

Ezzel együtt gyakran az derül ki, hogy a nők rettegnek is a kapcsolatuk java részében, hogy elveszítik a kedvesüket és emiatt hoznak hülye döntéseket vagy képtelenek uralkodni a féltékenységükön. Vagyis mindig van válasz arra, miért lépett le a pasi. Ne értsd félre, nem feltétlenül te tehetsz róla, bár ha tényleg úgy hiszed, hogy a tulajdonod volt, a tiéd, akkor megeshet, hogy akarva-akaratlanul, ez is közrejátszott abban, miért ment másik szoknya után.

 

ellopta a pasimat 04

 

Igaz, egyeseknek könnyebb a nőt hibáztatni. A harmadik felet. Ezért lesz a tolvaj. Így legalább nem kell szembenézni azzal az esetleges lehetőséggel, hogy mi magunk nem csináltunk valamit jól, amiért a párunk lelécelt. Azzal sem kell foglalkozni, hogy a párunk a gyenge jellem, aki megcsalt bennünket és ezek szerint rendesen félreismertük. Vagy ha nem történt megcsalás, akkor sem kell arra gondolni, hogy valamiért kiszeretett belőlünk és ezért a maga százszázalékosan tiszta és józan állapotában úgy döntött, elhagy bennünket. Legalább van kit szidni, azt a bizonyos cafkát, aki ellopta. Csakhogy így nem fogsz tanulni a sztoriból. Nem fogod belátni, hogy helytelen a gondolkodásmódod, hogy önértékelési gondjaid vannak és hogy mind emiatt párkapcsolat gyilkos eszmékkel rendelkezel.  Fogadd el végre, hogy a párodat senki sem lopta el, mert ő döntött úgy, hogy a másikat választja. Nézz szembe az igazsággal és így elérheted azt, hogy a következő kapcsolatodban ne érhessen ilyen kellemetlenség!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Tudom, hogy csak a testem kellett!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!