Tuti, hogy neked is van minimum egy olyan ismerősöd, aki igyekszik minden áldott nap feltenni egy közös képet a párjával a Facebookra vagy az Instára, amint épp vacsiznak, isznak, romantikáznak, sétálnak, szexelnek, pukiznak, nyaralnak. Szóval mindegy mit, csak valamit ki kell rakniuk magukról és gyakran még oda is kommentelnek egymásnak, hogy ki szereti jobban a másikat, Mucikám. Talán te is bedőltél nekik és azt gondoltad: rohadt nagy mázlisták és biztos boldog és gondtalan az életük. Hát nem egészen…

 

 

harmonikus parkapcsolat net 01

Kép: twitter.com

 

Ez bizony tény. A párkapcsolati szakértők és a különböző kutatások szerint, az a páros, akik kevesebbet posztolnak boldogak egymással és harmonikus a kapcsolatuk. Most meg vagy lepve? Mégis, miért van az, hogy épp ők posztolnak kevesebbet? De talán nem is ez a rejtély, hiszen van egy nyilvánvaló ok, miért nincs szükségük arra, hogy mások orra alá dörgöljék a boldogságukat: mert nincs igényük rá.

 

 

Talán alapból olyan személyek, akiket nem szippantott be a virtuális valóság és nem éreznek kényszert arra, hogy életük minden egyes mozzanatát megosszák ország-világgal. Vagy egész egyszerűen annyira boldogok vagy legalábbis elégedettek egymással, hogy leköti őket a kapcsolatuk megélése. Fontosabb, hogy miközben együtt randiznak, egymással legyenek elfoglalva, semmint azzal, hogy lőjjenek egy fotót és feltegyék a netre. Tegyük hozzá, alapvetően nincs azzal baj, ha büszkék vagyunk a párunkra vagy a kapcsolatunkra. Ezért is lettek kitalálva a közösségi oldalak, hogy infókat osszunk meg magunkról, képeket a szeretteinkkel. Teljesen normális, ha időről-időre villantunk egy képet magunkról.

 

Másrészt ők tudják magukról, hogy jó a kapcsolatuk. Nincs szükségük mások általi pozitív visszacsatolásra, lájkokra, szívecskékre meg kommentekre. Ezzel szemben ott vannak azok, akik minimum hetente vagy legrosszabb esetben naponta éreznek indíttatást arra, hogy megosszák „boldogságukat” a világgal. Kitesznek egy újabb tökéletesen beállított képet arról, hogy épp strandolnak, wellnesseznek, kirándulnak, lángost falnak, koktéloznak. Egész egyszerűen túlkompenzálnak. Ugyanis bizonytalanok a kapcsolatukat illetően és másoktól várják a megerősítést. Ugyanakkor talán ezekre a változatos programokra, élményekre van szükség, hogy fenntartsák a kapcsolatukat és arra, hogy ezt másokkal is megosszák. Szükségük van a lájkesőre, hogy elhiggyék, mennyire cukik, összeillenek, milyen jó párost alkotnak és mennyire gazdag, csodálatos a párkapcsolatuk.

 

harmonikus parkapcsolat net 02

 

Mi meg persze nem sejtjük – de talán még ők sem – hogy valójában pocsék a kapcsolatuk. A képek nagyon is csalókák, mindegy, hogy látszólag mennyire boldogok és felhőtlenek rajta. Hacsak nem ez a feladatuk, munkájuk, hogy képeket posztoljanak magukról, mert fotóriporterek, akkor tedd fel magadnak a kérdést, hogy miért? Miért raknak ki mindig annyi képet magukról? Olykor még egy egészen átlagos pillanatukról is, hogy épp az ágyban fekszenek? Mert egy idő után már kényszert éreznek rá. Amikor már közeledik a posztolási határidejük, legyen az a hétvége vagy hogy két-három naponta kitegyenek valamit, azon kezdenek agyalni, mit rakjanak ki. Hiszen, ha nem teszik, a végén azt fogják hinni róluk, hogy már nem is olyan boldog és derűs az életük. Tehát egy idő után már félnek leállni a posztolgatással. Ráadásul azok, akik az elkészült képet azonnal fellövik a netre,  nemcsak kényszerességről árulkodik, hanem arról is, hogy nem élik meg a pillanatot. Persze más egy hétköznapi és egy valamivel élménydúsabb pillanatnál, de a lényegen nem változtat: épp együtt vagy a pároddal, az lenne a lényeg, hogy minőségi időt töltsetek együtt, vagyis egymásra figyeljetek. De nem ez történik, mert fontosabb a kép készítése és kiposztolása, mint maga a párunk.

 

Tehát, kimegy a refie (relationship selfie= kapcsolati szelfi) és már lesik is, hányan lájkolták meg mit kommenteltek és erre természetesen a legtöbb ilyen pár azonnal is reagál. Hol van itt a szerelem? Épp együtt nyaraltok a tengerparton vagy egy kellemes étteremben ültök együtt és közben azzal vagytok elfoglalva, milyen reakciókat kaptok. Na, ebben az esetben már komoly gondok vannak. Hiszen ebben az esetben a páros – vagy minimum az egyik tagja – önmagát győzködi a sok képpel és poszttal, hogy érdemes ezzel a csajjal/pasival lennem, mert ide-oda visz és szemmel láthatóan szörnyen boldogok vagyunk. Vagyis nemcsak a környezetüktől várnak „segítséget”, hanem ezzel győzködik saját magukat is. Azt akarják magukkal elhitetni, hogy boldog és izgalmas a kapcsolatuk, de a valóság szinte majdnem minden esetben épp az ellenkezőjét tükrözi.

 

harmonikus parkapcsolat net 03

 

Mindennek a tetejében ők a párjuktól várják a boldogságot. Valószínűleg a kapcsolatuk minden reményük arra, hogy boldogok legyenek. Ebből pedig nem nehéz kitalálni, hogy párkapcsolatfüggők.

 

Velük szemben a boldog párok, megakarják élni a kapcsolatukat és az élményeket. Ahogy arról szó volt, ők is készítenek képeket, de nem annyit vagy pedig nem lövik fel azonnal, mert igazán folytatni akarják a romantikázást, de legalábbis együtt akarnak lenni. Maguktól is tudják, hogy boldog és kiegyensúlyozott a kapcsolatuk, nincs szükségük hozzá arra, hogy megkérdezzék a közönséget.

 

 

Mindez persze nincs kőbe vésve, hogy akik alig posztolnak közös képet, azok tuti boldogok, és akik meg túl sokat, azoknak a kapcsolata halálra van ítélve. A mértéken van a hangsúly. Erre érdemes odafigyelni akkor, amikor mi magunk posztolunk és akkor is, ha már megint amiatt kenődnénk el, hogy a barátnőnk mennyire boldog a párjával, mivel már megint elutaztak valahova, de legalábbis feltűnően jól érzik magukat…

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:


Te mit szólnál, ha a pasid előállna azzal, hogy nő szeretne lenni?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!