Akármilyen hihetetlennek is tűnjön, lehet ilyesmiről hallani. A nő utálja a szexet. Nem arról van szó, hogy szimplán nem kívánja, hanem egyenesen ki nem állhatja. Már annak a gondolatától is rosszul van, hogy le kell feküdnie a párjával. Mi lehet ennek az oka? Vagy inkább az a kérdés, ki az oka?

 

 utalni sex 01

kép: medium.com

 

Valójában nem elképzelhetetlen az, hogy egy nő megutálja a szexet. Általánosabb, hogy nem kívánja, de egyesek kimondottan rühellhetik is. Ez azért elég szomorú, hiszen a szexnek egy fantasztikus élménynek kellene lennie, ami testi-lelki gyönyört és örömet okoz. Vagyis, ha egy nő megutálja a szexet, akkor valami nagyon komoly tényező állhat a hátterében.

 

Az egyik legnyilvánvalóbb persze a nemi erőszak. Hogy egy idegen férfi erőszakkal tette a magáévá. De a családon belüli erőszak is okozhat hasonló következményt. Ha egy nő testén és ezáltal lelkén követtek el erőszakot, aligha fogja utána kívánni a szexet, legalábbis egy jó ideáig biztos nem. Hogyha meg rendszeresen erőszak áldozata, mert a részeg vagy erőszakos férje rendszerint fájdalmat okoz neki, akkor aztán végérvényesen elmehet tőle a kedve, amíg együtt vannak. Ebben az esetben nyilvánvalóan a férfi hibája.

Na, de mi a helyzet akkor, ha a partner nem erőszakos, nem durva a kedvesével, és mondjuk soha nem is szenvedett el nemi erőszakot. Talán nem közvetlenül érte az erőszak, hanem közvetetten és szemtanúja volt akár annak, hogy az apja megerőszakolta az anyját? Igen, ez is lehet egy ok. Máskülönben, miért utálhatja meg a szexet?

 

utalja a szexet 02

 

Ha egy nő nemcsak, hogy nem vágyik rá, de utálja is a testi szerelmet, az azt jelenti: nincs öröme benne. Hiszen, ha lenne, rendszeresen eljutna a csúcsra, akkor minden bizonnyal ez egy kedves tevékenység lenne a számára. Kérdés az, hogy maga az orgazmus hiánya kiválthat-e utálatot. Három nő, akik saját bevallásuk szerint utálnak szeretkezni, a következőt mondták:

 

„Persze, hogy utálom a szexet, amikor úgy érzem, hogy valójában nem is én kellek a férjemnek, hanem a szex. Neki csak az a fontos, hogy ő kielégüljön, az, hogy én mit akarok, az már lényegtelen. Úgy érzem magamat, mintha egy gumibaba lennék, akiben kedvét leli, aztán le se tojja addig, amíg nem tör rá megint a vágy.” – Ivett (38)

 

Azóta utálom, hogy kötelesség lett belőle. Ha a párom nem kapja meg rendszeresen, akkor tiszta hülye lesz és persze azt sem szeretném, ha félremenne. Néha semmi kedvem hozzá, mégis inkább belemegyek, csak azért, hogy ő boldog és elégedett legyen. Még szép, hogy megutáltam, mikor semmi kedvem nincs hozzá, de mégis „tennem kell a dolgomat”. – Edina (34)

 

Egyszerűen semmi örömömet nem lelem benne. Nem esik jól. Kényelmetlen az egész, néha fáj is, és a képtelen eljuttatni a csúcsra. Azt meg egyenesen ki nem állhatom, mikor kommentálja, hogy „ugye ez milyen jó” meg hogy „gyerünk bébi, lovagolj meg jól”. Nem kívánom az érintését, és zavar, ahogy morog, meg nyög közben. Feláll a szőr tőle a hátamon.” – Fruzsi (29)

 

Ivett azért utálja a szexet, mert valószínűleg alacsony az önbizalma, és úgy érzi, hogy a férje csak a testét szereti, illetve azt, amit nem nyújt. Nem érzi magát szeretve, megbecsülve, értékelve. Ő tipikusan húsdarabnak érzi magát a párja kezei között.

Edina problémája az, hogy feladatnak érzi a szexet, egy kényszeres tevékenységnek, aminek meg kell lennie akkor is, ha beteg, fáradt vagy kedvtelen, mert különben a partnere „hisztis” lesz vagy érzelmileg kezdi zsarolni. Nála is társul ehhez némi önbizalomhiány, mert attól tart, ha nem bújuk vele ágyba rendszeresen, akkor el fogja hagyni.

 

utalja a szexet 03

 

Fruzsinak az egész szex megélésével gondjai vannak. Valószínűleg a partnere nincs tisztában azzal, mire vágyik, mi esik jól neki, Fruzsi pedig nem mondja meg neki. Nála is közrejátszik az önbizalomhiány, ugyanis ő meg igyekszik tökéletesnek mutatkozni az ágyban, úgy szerepelni, mint egy pornókirálynő, egy szexistennő és ezért nem tud önmagára és a szeretkezésre koncentrálni. De nála akár fizikai eredetű probléma is közrejátszhat a fájdalom miatt.

 

Ezek után az mondható el, hogyha egy nő megutálja a szexet, az nemcsak a férfi hibája, hanem a nőé is. A férfi lehet figyelmetlen, akaratos, akár szexmániás is. A nő viszont nem őszinte, nem beszél a gondjairól, a valódi vágyáról és sok esetben az önértékelési probléma is hátráltatja azt, hogy jól érezze magát az együttlét alatt.

 

Ahhoz, hogy ez változzon, a hölgyeknek meg kellene nyílniuk és őszintén beszélni az érzéseikről, a  gondjaikról a partnerüknek. Elvégre csak azon lehet változtatni, amiről a férfiaknak is tudomásuk van. Ha még így sem sikerül, akkor érdemes lehet szakértő segítségét kérni, mert ott egyéb gondok is közrejátszhatnak. Vannak nők, akik azért utálják a szexet, mert szégyellik, hogy nem élvezik, nem jutnak el orgazmusig, és emiatt rossz érzésük van a szexszel kapcsolatban. Ez egy rendkívül összetett probléma lehet.

 

Csak az biztos, hogy az semmiképpen sem jó, egészséges, ha egy nő utálja a szexet. Nem szabad mellette elsétálni, hiszen a szex az életünk természetes része, aminek egy csodálatos tevékenységnek kellene lennie és lehet is! Nem szabad róla lemondani!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Szex 50 felett – Működhet még?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!