A bántalmazó kapcsolat nem abban merül ki, hogy ütik a másikat. Nem csak a testet lehet gyötörni. Sőt, elhiheted, hogy bizonyos esetekben a lélek kínzása, sokkal fájdalmasabb lehet és sajnos gyakoribb az olyan bántalmazó kapcsolat, ahogy a másik felet lelki terrorban tartják. Ne ringasd álomvilágba magad, igenis vedd tudomásul, ha gond van!

 

bantalmazo kapcsolat 01

 

Kép: Pexels.com

 

Hozzá kell tenni, néha nem is a felismeréssel van a baj. Egyesek nagyon is felismerik, csak éppen nem akarnak róla tudomást venni. Azt kérded miféle őrült lehet az ilyen vagy azt mondod „akkor meg is érdemli”? Kár lenne ítélkezni, hiszen nem ismerjük a háttértörténetét. Bizonyára benne van a félelem is, mi lesz vele, ha elhagyja a partnerét, főleg, ha gyerek is van a képben. Akadhat benne szégyenérzet és félelem a magánytól. Arról nem is beszélve, hogy attól még nagyon is szeretheti a partnerét és reménykedhet abba, hogy megváltozik. Meg aztán azt sem kizárt, hogy fenyegetik az áldozatot. Senki se szeretné, ha a volt kedvese halála az ő lelkén száradna, mert az öngyilkos lett.

 

Így lesz sok nőből, de akár férfiből is elnyomott. Az se ritka, hogy fel sem tűnik nekik, annyira szerelmesek vagy szeretnének hinni a kapcsolatukban. Pedig az ilyesmit igenis jobb tudomásul venni, ha nem akar az ember ideje korán megőszülni, hátha még meg lehet menteni a kapcsolatot és észhez téríteni a másikat, hogy elég legyen a bántalmazásból. Ám ehhez előbb fel kellene ismerni az alábbi jeleket:

 

1. Aktívan igyekszik téged lehúzni

 

Mindig megtalálja a módját annak, hogy szabályosan leszúrjon. Lesi az alkalmat, mikor kritizálhat, bánthat meg. Igyekszik lehúzni az ötleteidet, folyton goromba veled és sokszor kimondottan bunkó. Még a kutyáját is többet szeretgeti és becézi, mint téged. Ráadásul mindezt nemhogy otthon a négy fal között, de simán előadja az utcán is, mert élvezi, ha megalázhat.

 

bantalmazo kapcsolat 02

 

2. Kitartóan rombolja az önbizalmadat

 

Erősen gyúr arra, hogy egy utolsó senkinek érezd magad. Elhiteti veled, hogy ostoba, rusnya vagy éppen tehetségtelen vagy és rajta kívül senkinek se kellenél. Úgy állít be, mintha defektes lennél. Te meg még hajlamos is vagy hinni neki…

 

3. Folyamatosan ellenőriz

 

Már ha elenged dolgozni vagy bárhova máshova és nem várja el, hogy a foglya legyél egy arany- vagy vaskalitkában. Ha mégis kiteheted a lábadat otthonról, előtte kivallat hova mész, kivel találkozol, mikor érkezel meg. Még rád is ír vagy telefonál több alkalommal is, hogy egész biztosan tudja, nem hazudtál-e neki. Különben akár meg is szablya neked kivel találkozhatsz és kivel nem. Ennek okán lehet, hogy a legjobb barátnődet már ezer éve nem láttad. Azt pedig minimum megszabja, hogy mikorra kell hazaérned. És Isten úgy segéljen, ha késni mersz…

 

bantalmazo kapcsolat 03

 

4. Állandóan féltékenykedik

 

Amin egy ember féltékeny lehet, ő biztosan az! Ha szóba álltál a férfi kollégáddal, ha a barátnőddel találkoztál, ha ránéztél egy idegen férfira, ha sikeres vagy és elismert a munkádban. Egyszerűen bármin képes féltékeny lenni és nem hogy otthon kiveri érte a balhét, de ha kell, rögtön ott a vendéglőben vagy a metrón, bárhol is legyetek.

 

5. Indulatos és agresszív

 

Könnyen elgurulnak a gyógyszerei. Néha el is hajít valamit, ami a keze ügyébe kerül. Nem csak akkor, ha más bosszantja fel, hanem akkor, amikor te. Ha nem lenne ez önmagában is elég nagy baj, akkor azzal is számolnod kell, hogy hangulatingadozó. Az egyik pillanatban még kenyérre lehet kenni, a másikban meg úgy viselkedik, mint egy ketrecbe zárt gibbon.  Nem lennék meglepve, ha már rettegnél tőle.

 

bantalmazo kapcsolat 04

 

6. Mindig mindenről te tehetsz

 

Ha elromlik a hűtő, a te hibád, mint ahogy az is, ha elfogy a sör, mert már megivott egy kartonnal. De te tehetsz arról is, amiért lecseszték a munkahelyén, amiért rossz napja van és talán még a szorulása is a te számládra írható. Minden a te hibád és persze meg is találja a módját annak, hogy „megbüntessen”.

 

 

7. A cselédjeként kezel

 

Elvárja, hogy moss, főzz és takaríts rá. Hogy kiszolgáld. Mert ha valamit nem csinálsz meg vagy nem megfelelően, akkor rendesen le is tol érte. Valójában totálisan kihasznál téged, mert mondani sem kell, ő szinte semmit sem viszonoz neked.

 

8. A szex rabszolgája vagy

 

Akkor csináljátok, amikor ő akarja és úgy, ahogy neki tetszik. Neked szinte beleszólásod sincs. Amúgy is úgy bánik veled, mint egy tenyészkancával, az utcán is hatalmasat csap a fenekedre és nem hogy a barátai, de idegenek előtt is sokszor úgy beszél rólad, mintha egy darab hús lennél. A legkevésbé sem tisztel és nem is becsül téged.

 

Ha a nagyja igaz rád, akkor mindenképes elgondolkodni azon, hogy biztos kell ez neked?

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Mi a sikeres konfliktus receptje?

 

Azt már nagyjából tudjuk milyen a tökéletes nő. De milyen a tökéletes férfi?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!