Mikor összejövünk, csak mi lányok, természetesen nemcsak a hülye kolléganőről, a gyerekekről, a pénzről meg a pasikról esik szó. Hanem konkrétan a nemi életünkről is. Nem igaz, hogy csak a pasik szeretnek a szexről beszélgetni. A nők is kedvelik ezt a témát, akár bevallják, akár nem. De biztos jó ötlet összehasonlíthatni a nemi életünket másokéval?

 

 

nemi elet hasonlitgatasa 01

kép: pinterest.co.uk

 

Kíváncsiak vagyunk. Ugyanakkor nyitottak és érdeklődőek. Nem mindenki fordul le a székről, ha meghallja, hogyan kelszelt tegnap este a barátnője. Sőt, egyesek ennek köszönhetően szereznek jó tippeket, elvégre a legtöbben igyekszenek mindent elkövetni azért, hogy a párjuk elégedett legyen velük. „Tegnap összemájkrémeztem a Jocót, másfél órát kényeztettem, miközben belecsíptem a mellbimbójába.”

 

Ilyenkor szoktuk azt kérdezni: és ez bejött neki? Aztán ha eleinte kételkedve is, de később mégis biztos tippként tekintünk rá és magunk is kipróbáljuk a sikerre és elismerésre utazva, ami vagy bejön vagy nem. De még nem is itt van az igazi veszély azzal kapcsolatban, hogy kipletykáljuk az intim részleteket. Bár a párunk kínosnak érezheti a legközelebbi találkozást a barátnővel, ha nem fogja tudni, miért néz rá olyan furán. Szóval az egy dolog, intim részleteket fecsegünk ki róla. Ezt elintézzük annyival: biztos ő is ezt teszi a haverjaival.

 

De! Ezek a tippek valóban felélénkíthetik a szerelmi életünk meg szerezhetnek pár kellemetlen vagy kínos percet. Ez is a kisebbik baj. De amikor azt hallgatjuk, hogy egy héten ötször csinálják és milyen vad pózokban és szaftos részleteket kapunk a BDSM rejtelmeiből, az már nem olyan biztos, hogy jótékony hatással lesz ránk. Akaratlanul is összevetjük a sajátunkéval. Vajon nálunk elegendő a heti egy? Nem túl unalmas a mi életünk? A férjem is arra vágyik, hogy elfenekeljem vagy letámadjam, miközben koszos és olajos mert autót szerel? Mi van, ha rossznak tart az ágyban? El fog hagyni? Meg fog csalni?!

 

nemi elet hasonlitgatasa 04

 

Akár pozitívan is hathatnának ránk ezek az eszmecserék, és előhozhatnák kreatív, fantáziadús oldalunkat. Ám az ellenkezője is megtörténhet: kétségbeesünk. Belehajszoljuk magunkat a félelembe, hogy gond van velünk, a kapcsolatunkkal, sekélyes és unalmas nemi életünk. Ezt tovább szőve rettenetes jövőképeket festünk le magunknak. Az összehasonlítás ritkán vezet jóra, mert nem feltétlenül motiválja az embert. Akár el is veheti a kedvét attól, hogy bármit is csináljon, mert meggyőzi magát arról, hogy úgyis rossz.

 

Pedig nem biztos, hogy épp az a jó vagy a normális, amit a másik csinál. Ki mondja meg?  Mind teljesen más igényekkel rendelkezünk. Nagyon is egészséges, normális dolog az, ha egy pár heti egyszer csinálja. És ha ők maguk így elégedettek és boldogok, akkor ki mondhatná azt, hogy ez helytelen? Lehet, hogy akik heti ötször csinálják, kényszerességből teszik. Főleg, hogy a legtöbb esetben csak a jó dolgokat hangoztatják. Megeshet, hogy végigzongorázták az összes káma-szútra pózt az elmúlt hónapokban, de egyszer sem volt a nőnek orgazmusa.

 

A lényeg, hogyha már meg kell hallgatnunk valaki szerelmi életének beszámolóját, azt fogadjuk tárgyilagosan. Nem ébresszen bennünk kételyt és ne tekintsünk rá úgy, mintha szentírás volna. Senki sem tudhatja nálunk, illetve a partnerünknél jobban, hogy nekünk mire van igényünk és milyen a jó szex számunkra. Nem túl nagy önbizalomra vallhat az, ha valakiben pillanatok alatt kétségek támadnak más nemi életet hallgatva. Akt ennyire megzavarnak a hallottak, annak állandó visszajelzésre van szüksége a saját teljesítményével kapcsolatban ahhoz, helyén legyen az önbizalma.

 

nemi elet hasonlitgatasa 03

 

Azok, amik elégedettek a nemi életükkel, a partnerükkel, nem fogják megkérdőjelezi más beszámolóit hallva. Elkönyveli, hogy az övéké ilyen míg a sajátjuké amolyan. Nem fogja érdekelni, hogy a barátnője szerint az a legtutibb szex, ha menetközben azt kiabálja a pasijának, hogy gyorsabban te disznó és közben lekever egy pofont neki, míg a párja megtekeri melleit. Nem fog hazarohanni és lelkesen beugrani az ágyba, hogy kipróbálja, amit hallott. Legfeljebb nevet egyet a barátnőjén vagy megmondja neki, hogy elvetemült nőszemély.

 

Ha kétségeink vannak azzal kapcsolatban mennyi elégedett a párunk, akkor hozzá kell fordulni ezzel a problémával, nem pedig a barátnőhöz, mert sajnos többet árthat, mintsem segíthet. Az, hogy milyen nemi életet élünk, az elsősorban ránk tartozik. Akár jó, akár nem, arról a partnerünkkel kell tudnunk őszintén beszélni.

 

A barátok akaratlanul is bekavarhatnak a sztorijaikkal meg a „próbáljátok ki” reklámszövegeikkel. Ha mégis úgy érzed, jól is elsülhet a dolog, de kicsit bizarr, legalább kérdezd meg előtte a partneredet. De igyekezz nem kételkedni magadban és a szexuális teljesítményedben, illetve az egész nemi életedben. Nektek kell tudnotok, hogy jó-e!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

A nők kielégítése fontosabb lehet, mint a férfiaké!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!