Egész nap a sírás szélén állsz, egyetlenegy könnycsepp ki is csúszik, ahogy az idővonalon újabb régi osztálytársad képét látod az esküvőjén, ahogy sugárzóan szép és boldogan vonul az új élete felé, amiről te csak álmodozni mersz. Pedig nem vagy szingli, csak éppen mégsem kellesz eléggé a pasinak, akivel az idődet töltöd. Ahogy közeledik az esti találkozás, mégis jókedvet erőltetsz magadra és bedobod a maradék energiádat, hátha ma jön rá, hogy mégis akar téged és ez így megy minden nap, nem adod fel.

 

 

remenytelen kapcsolat 01

Kép: VideoBlocks

 

Nem véletlenül lett hihetetlenül népszerű a Nem kellesz eléggé című film, amit mindig újra és újra megnézünk. Tanulunk a benne szereplő történetekből, amelyek mindegyikében a nők a végsőkig elmennek azért az illúzióért cserébe, hogy kellenek a pasinak, aki egyébként folyamatosan jelét adja annak, hogy ez nem így van. És a végén ki is derül természetesen, hogy valóban nem kellett neki, csak a női szereplő képzelt jóval többet a történetbe, mint ami valójában volt benne. Naná, hogy nem! Lehet, hogy egy napra elgondolkozunk azon, hogy amikor azt érezzük, hogy a másiknak esze ágában sincs komolyabb terveket szőni velünk, akkor egyáltalán nem érdemes erőltetni az egészet és folyamatosan mentségeket keresni a számára, de aztán mégis így teszünk.

 

remenytelen kapcsolat 02

 

 

Ez egészen más, mint a férfiak hódítási vágya, amikor elutasításba ütköznek, és annál inkább próbálkoznak megszerezni a kiszemelt áldozatot. A nők is képesek hasonló viselkedésre, de mi ezt profi szinten igazán a kapcsolat alatt és legtöbbször a vége előtt (is) tesszük. Remegve várjuk, hogy több évnyi randizgatás és közös hétvége, programok után esetleg felvesse a pasi, hogy össze is költözhetnénk. Igaz, hogy már rég’ házasságra és családra vágyunk, de minden nap bizakodunk, hogy hátha egyszer csak megérik a gondolatra, hogy megossza velünk az otthonát és ne csak moziba meg éttermekbe járkáljunk együtt. Persze azért ott alhatunk néha nála, hogy még több legyen benne az élvezet, de ennyi. Próbálunk napról napra csinosabbak, kedvesebbek, bájosabbak lenni, igyekszünk megmutatni a házias énünket és ha amúgy csak rendelt kaján élünk is, süteményt sütünk, gourmet vacsorát főzünk, hátha elérjük a kívánt pontszámot, ami belépőt jelent a közös életbe. A barátnők persze felváltva bíztatnak, hogy el fogjuk érni a vágyott célt, vagy keresik velünk együtt a mentségeket, például, hogy biztos nagyon rosszul sült el a legutóbbi együttélése az ex-szel és fél, hogy újra megsérül és hasonlók. Máskor, jóval ritkábban meg a szemünkbe mondják, hogy add már fel, ez reménytelen. Bólogatunk, hiszen ezt pontosan tudjuk mi is a szívünk mélyén, ezzel együtt másnap még nagyobb erőbedobással dolgozunk a kapcsolat szorosabbra fűzésén. Ugyanez érvényes természetesen azokra, akik már évek óta együtt élnek, de ennél tovább nem jutnak, mert a férfinak eszébe sem jut elvenni őket, vagy családot alapítani velük.

 

remenytelen kapcsolat 03

 

Intő jel lehetne, amikor azt érzed, hogy nem vagy elég jó, hogy nem felelsz meg az elvárásoknak és egy megmagyarázhatatlan szomorúságban telik az összes napod, amikor képes vagy bármin sírva fakadni, mert azt érzed, hogy amit nyújtasz a párodnak, az nem elég, ahhoz, hogy valóban téged akarjon. Persze iszonyúan fájdalmas dolog az összes reménysugarat elengedve kimondani magunknak, hogy nem, valóban nem akar engem ez az ember, mindegy, hogy mit teszek ennek érdekében. Azért, hogy ezt ne kelljen elismernünk, képesek vagyunk a végletekig gyötörni magunkat az ő segítségével. A legszebb, hogy a pasinak eközben eszébe sem jut elgondolkozni azon, hogy miért zokogsz a barátok esküvőjének délelőttjén a zuhany alatt vagy, hogy miért nem szeretsz már a boldog házasságban élő, akár éppen babát váró ismerősökkel találkozgatni és premier plánból nézni a boldogságukat. Ő vígan elvan, éli az életét, kényelmes veled együtt lenni, kedves vagy, csinos és láthatóan kitartó, hiszen nem hagyod ott őt akkor sem, ha évek óta nem fejlődött már sehova sem a kapcsolat. Tökéletes állapot számára. Abban is felesleges kételkedni, hogy ha nem fogja annak érezni, akkor gondolkodás nélkül véget vet az egésznek, ha ő várna el tőled valamit, amit nem teljesítesz, akkor megy tovább és tuti, hogy nem fogja órákig elemezgetni a haverjaival, hogy téged vajon mi tartott vissza ettől vagy attól. Egyszer persze eljön a nap, amikor már te sem tudsz tovább hazudni magadnak, amikor elteltek az évek és az életed ugyanott tart, mint azelőtt, és rájössz, hogy minden hiába volt. Csak nehogy már túl késő legyen!

 

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Megbabonáztál és én minden percét élveztem

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!