Sajnos nagyon is! Nem is egy emberrel találkoztam, aki beleesett ebbe a csúnya ördögi körbe. Egyik durvább volt, mint a másik… és természetesen nem csak nők, hanem a férfiak is járhatnak így. Az ilyen sztoriból két dolog derül ki fixen: Az egyik az, hogy a szívnek tényleg, komolyan nem lehet parancsolni! A másik pedig az, hogy mindig van valaki, aki sérül a történetben…

 

ket ferfit szeretni 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Amikor váratlanul beállít a Nagy Ő…

 

Az egyik történetet közvetlen közelről tapasztalhattam meg. Nagyon sokáig hallgattam egy barátnőm szenvedését, akinek volt párja. 7 évig a legnagyobb boldogságban voltak, majd egyszer csak felbukkant egy másik férfi. A munkahelyén ismerte meg, mivel ügyvéd és a férfi hozzá ment ügyet intézni. Azt mondta, hogy „sorsszerű” volt a találkozásuk, hogy mikor az első pillanatban meglátta, azonnal belészeretett, hogy pont olyan volt külsőre, jellemre, mintha az álmaiból lépett volna ki. „Mindig is így képzeltem el az igazit!”. Egy héten egyszer találkoztak, és szép lassan már másról is beszélgetni kezdtek, vagyis ismerkedni, mert a férfi is vonzódott hozzá. Hamarosan már munkahelyen kívül is találkoztak, de szigorúan „munkaügyben” és egy parkban vagy kávézóban beszélgettek. Eleinte még könnyen megbirkózott a lelki ismeretével, ugyanúgy képes volt megcsókolni a párját, szeretkezni és beszélgetni vele. De heteken belül ingerlékeny lett vele szemben, elutasító, és néha kerülte is őt. Azt kérdeztem miért nem hagyja el, mire azt felelte, nem tudja, mert még mindig szereti és vannak néha nagyon jó pillanataik. Közben a másik férfi várt rá, akinek elmondta, hogy van valakije. Bevallotta, hogy iránta is érez valamit, de nem tudja, mihez kezdjen. Fél évi huzavona után úgy döntött, nem hagyja el a párját, - „mert nem lenne fair, sokkal tartozom neki és csak rám számíthat, egyedül én vagyok neki” - akármennyire is szerelmes a másikba, hanem lemondott róla. Ez a sztori egy évvel ezelőtt a történt és tudjátok mi a „poén”? Azóta is szerelmes a másikba…

 

ket ferfit szeretni 02

 

A házasasszony esete

 

A másik sztori ennél is durvább… ezt viszont csak barátaimtól hallottam, akik ismerik a történet szereplőit. Adott két házaspár. A legjobb baráti páros. Ráadásul szomszédok, egymás mellett laknak. Nos, úgy tűnik valóban közeli lehetett a barátság, mert az egyik feleség azt vette észre magán, hogy kezd beleesni barátja férjébe, akivel nagyon jól kijöttek. Sokkal több volt a közös bennük, mint a férjével. Úgy érezte, hogy az a férfi az igazi lelki társa. De persze a férjét is szerette, aki mindig is jó volt hozzá, de vele szemben nem érezte azt a „pluszt”. Aztán egyszer csak úgy adódott, hogy összetalálkozott valahol a nő a férfival és kiderült, hogy az érzés kölcsönös… rövid időn belül szeretők lettek. Állítólag nagyon szégyellték, de nem bírtak elválni. Sem egymástól sem a párjuktól. Csakhogy a megcsaló férfi kollégája – akitől én is tudom a sztorit – nem bírta már csendben nézni, ami történik, mert jóban volt a megcsalt feleséggel is és hiába kérte barátját, hogy mondja el neki az igazat, nem tette. Hát megtette Ő. A feleséget nagyon összetörte a dolog. A férfi azt mondta, hogy szeretne elválni tőle, mert nem tehet róla már a másikba szerelmes. Mire a nő azt mondta neki – akivel közös üzletük volt – hogy elhagyja, akkor kisemmizi és ellehetetleníti, hogy soha többé ne is kezdhessen vállalkozásba. Nagyon úgy állt a széna, hogy a pasi földönfutó lesz. Kijelentette, hogy soha többé nem találkozhat a nővel. Időközben a megcsaló feleség is elmondta a férjének, hogy mi a helyzet, de ott a férj szerelemből nem akarta elengedni és azt mondta megbocsát mindent, csak kezdjék újra.

 

ket ferfit szeretni 03

 

Mi lett a sztori vége? Egyikük sem vált el. A megcsaló férj ott maradt a rideg neje mellett. A hűtlen feleség meg igyekezett elhitetni a férjével, hogy minden rendben van közöttük és próbált ismét beleszeretni. Közben valójában mindennap ugyanúgy látták egymást az „igazi” szerelmével, de köszönésen kívül semmi egyéb nem lehetett közöttük…

 

Sajnos nem sok olyan esetet hallottam ezekből, amelyek boldog véget értek. De persze léteznek. Olyan verziók, ahol az, aki két férfiba is szerelmes volt végül az „újabbat” választotta és új életet kezdett vele, maga mögött hagyva a múltat. Sajnálatos módon, az esetek többségében, ahol valaki a régi mellett maradt, ott az mondható el, hogy sosem tudta igazán kiverni a másik a fejéből, mert folyton arra gondolt „mi lett volna ha”.

 

Oké, létezhet a mindent elsöprő szerelem, a sors, a végzet, hogy valakibe csak úgy pillanatok alatt beleszeretünk, mert „így vagyon megírva”. De azért nem mindig. Mint ahogy a házaspár esetén sem ez történhetett. Ott kellett lennie „előzménynek”. Ha már valaki beférkőzik a szívünkbe, azt jelenti, hogy nincs ott minden rendben, akkor már nem csak a meglévő partnerrel van tele a fejünk, annak már „oka” van, ha valakibe beleszeretünk, mert mondjuk nem kapunk a másiktól elég figyelmet vagy szeretetet.

 

ket ferfit szeretni 04

 

Lényegében így is úgyis egy a sztori vége: az egyik fél mindig sérül. Vagy az újonnan érkezett fél, akit elutasítanak vagy a meglévő pár, akit elhagynak a másikért. Akkor is ugyanez a helyzet, ha egy nő nem régóta ismer két férfit és mindkettő iránt ugyanúgy vonzódik. Sokan mondják azt, hogy nem lehet ugyanúgy szeretni két embert, hogy az egyiket egy kicsivel biztos jobban szeretjük és ez segíthet a döntésben. Csakhogy ha azt nézzük, hogy mind a kettő személyt más-más értékek miatt szeretjük, amikből ugyanannyi van, akkor valójában patthelyzet áll fenn.

 

Mégis, mi vagy ki lehetne ilyenkor a segítségünkre? Egy okos legjobb barátnő vagy egy mindent látó jósnő? Hívjuk segítségül az asztrológiát vagy a numerológiát? Jöhet a pro és kontra lista? Hallgassunk a szívünkre? Válasszuk a Nagy Ő-t, a lelki társat a már meglévő biztos partner helyett, aki bizonyította szerelmét és akivel már eltöltöttünk pár évet? Melyik az „erősebb”?

 

Mivel szerelemről beszélünk, ezért amit az ember ilyenkor megtehet, hogy alaposan mérlegel és végül a szívére hallgat. Mert mit sem ér egy jól megfontolt, logikus döntés, ha egyszer nem vagyunk tőle boldogak. Abban meg kár is reménykedni, hogy majd „elmúlik”. Ha tényleg a szerelem és nem holmi fellángolás csap be az életünkbe, akkor azt várhatod, hogy annak a tüze kialszik…

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Meddig lehet elmenni, ha szerelemről van szó?

 

Te is szenvedsz tőle a tudtodon kívül? - A párkapcsolatfüggőség rejtelmei

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!