Arra sem emlékszel mikor volt utoljára orgazmusod? Pedig rendszeresen csináljátok és ennek ellenére is elmarad? Lehet, hogy cikinek érzed (pedig egyáltalán nem az!) a problémát ahhoz, hogy megmond a párodnak vagy beszélj egy szakértővel, de a hosszútávon elmaradó orgazmus a kapcsolat rovására mehet. Ugye nem szeretnéd?

 

elmarado orgazmus 01

 

Kép: Pixabay.com

 

A szeretkezés a testi és a lelki egészséget nyújtja, így ha sokáig elmarad az orgazmus, azzal foglalkozni kell! Ami egy igen bonyolult dolog. Nem úgy van, (legalábbis a nők többségének) hogy egy kis simitől már csinnadratta van. Több feltételnek is teljesülnie kell ahhoz, hogy meglegyen.

 

 

Kívánod a partneredet? Rá vagy hangolódva a szexre?

 

Kezdjük azzal, hogy egy normális párkapcsolatban mindkét fél tudatosan törekszik arra, hogy örömet szerezzen a másiknak, mert úgy kerek a világ meg a párkapcsolat. De még így is előfordulhat, hogy a férfinak nem tűnik fel, hogy a párja nem kívánja vagy nem jött hangulatba, éppen ezért legalább te legyél ezzel képben! Kívánod a partneredet? Rá vagy izgulva? Akarod egyáltalán a szeretkezést? Ha őszintén magadba tekintesz és szabályosan hűvös, közömbös vagy, nem nedvesedsz, nem bizseregsz, akkor valószínűleg a válasz: nem. A kérdés az, akarod, hogy ez másképp legyen? Hogyha igen, akkor adj még esélyt a párodnak és az előjátéknak, mond meg neki nyugodtan mit csináljon vagy mit ne… tudjuk, hogy a nők motorja nehezebben indul be, kérj több csókot, simogatást és ölelést. Így sok nő lelke meg is nyugszik, hogy a férfi Őt akarja és nem a húsát.

 

elmarado orgazmus 02

 

Ellenben, ha tisztában vagy azzal, hogy fáradt vagy, feszült, levert, akkor kár is erőltetned a szexet, annak csak csalódás lesz a vége. Mint ahogy akkor is, ha mondjuk rettenően a büdös a partnered szája és emiatt nem bírsz ellazulni. Minden esetben légy finoman, de őszinte vele és mond meg miért nem megy a dolog, így legalább ő sem fog a sötétben tapogatózni, hogy mit ront el. Ugyanakkor, ha a párod romantikával kedveskedik és megfelelő a felhozatal és az előjáték, olykor még a fáradtságot is képes elűzni egy jó szeretkezéssel…

 

A fránya tudat alatti…

 

Ó, mi nők, imádunk mindent túlagyalni, túlkombinál és sokszor nem csak tudatosan, de tudattalanul is ezt tesszük. Tehát ha tudat alatt feszült vagy, aggódsz a munkád, a gyerekek, az anyagi helyzetetek miatt, bármennyire is odateszi magát, nem lesz nálad a végén tűzijáték, mert nem volt képes egészen ráhangolódni a szerelemre. De ugyanez történhet akkor is, ha úgy érzed, a párod csak gumibabának használ, csak a nyers szex kell neki, vagy siet, gyorsan leakar tudni téged. És még mindig nem értünk a csavarok végére, mert ha mondjuk már beavattad abba a partneredet, hogy gondjaid vannak a kielégüléssel és ő lelkesen dolgozik azon, hogy ez másképp legyen, az is képes megzavarni téged, hogy tehernek érzed magadat, akivel csak a baj van és akkor meg emiatt csődölsz be… pláne akkor, ha aggodalmat ébreszt benned a tudat, hogy a párod szomorú lesz és magát fogja hibáztatni, hogy te megint nem mentél el.

 

elmarado orgazmus 03

 

Ezt mondjuk elkerülheted eleve egy beszélgetéssel, amelyben megnyugtatod, hogy nem ő tehet a gondjaidról (ha így van) és hogy nem csak a kielégülés számít, hanem az együttlét, hiszen a nőknél sokat nyom latba a lelki kielégülés. Ezért nem is zavarja őket, ha nincs minden alkalomnál orgazmusuk, mert nekik az együttlét is számít, ami szintén oltári örömet okozhat! Mindenképpen tudnod kell őszintén beszélni a kedveseddel arról, mi történik veled. Fontos, hogy sietessen téged, megértő legyen és türelmes, illetve az sem utolsó, ha nem veszíti el a lelkesedését.

 

Ki bírsz egyáltalán kapcsolni?

 

Az előbbi szálat követve… kibírsz egyáltalán kapcsolni? A párodra, a testére, az érintésére, a csókjára figyelsz? Vagy azon jársz az eszed, hogy te jól csinálod-e, amit csinálsz vagy ő… esetleg azon agyalsz, hogy még ki kellene vasalnod meg mosnod egy adagot? Hogy holnap megmondod a kollégádnak, hogy egy bunkó? Ha agyilag nem is ott jársz, akkor ne várj csodát…


Depressziós vagy?

 

Egyesek arra esküsznek,hogy depresszió alatt a szex csodákat művel velük. Mások viszont olyankor a legkevésbé sem kívánják. Ezt neked kell tudnod, hogy te melyik kategóriába esel. Ugyanis ha tragédia történt veled vagy kellemetlenség ért és emiatt depressziós vagy, érthető, ha olyankor nem kívánod a szexet és nem tudsz rá koncentrálni. Ilyenkor persze a párodnak kell türelmesnek lennie és ha készen állsz rá, érdemes lehet próbálkoznotok. De ha huzamosabb ideig fennáll a probléma, érdemes lehet felkeresni egy szakértőt a lelki gondok miatt.

 

elmarado orgazmus 04

 

Túlságosan akarod…

 

Tudod mivel vágod magad alatt a fát? Ha totál rá vagy kattanva az orgazmus kérdésre és azon görcsölsz, hogy jöjjön már össze és legyen! Hogyha nem is a kedvesedre koncentrálsz vagy arra, amit csinál, netán már túlságosan is csak arra és azon kattogsz közben, hogy menj már el… elhiheted, ettől tutira nem lesz orgazmusod! Max az idegbaj kap el… ha nincs élvezet, nem lazulsz el, akkor elbúcsúzhatsz a gyönyörtől.


Még nem szoktatok össze…

 

Ha friss a kapcsolatotok, akkor pláne nem kell megijedni attól, ha eleinte elmarad az orgazmus. Egyrészről azért, mert még nincs meg a kellő bizalom, márpedig arra maximálisan szükség van ahhoz.

 

Másrészről még nem ismeritek egymást, ki kell tapasztalnotok mi esik jól a másiknak és mi nem. Más-más tapasztalatokkal rendelkeztek, és ami az egyiknek jó volt, nem biztos, hogy a másiknak is. Ezért kell türelmesnek és odaadónak lenni egymással, hogy szép lassan fedezzétek fel egymást. Ilyenkor sokat segít az, ha elmondjuk a partnerünknek, mi az, amit szeretünk!

Tudd, hogy sokaknál pont emiatt nem jönnek be az egy éjszakás kalandok… hogy a csudába kellene örömet szerezni egy nőnek egyetlen éjjel? Szóval egyáltalán ne lepődj meg, ha nincs orgazmusod és tudod magadról, hogy a kalandokon élsz…

 

Nyugi, nem kell feltétlenül doki!

 

Most, hogy tudod, mennyi mindenen múlik az orgazmus, érdemes lehet tudatosabban állnod a kérdéshez. Ha ráeszméltél arra, hol lehet a gond, hogy túl sokat agyalsz közben, aggódsz vagy nem vagy eléggé felizgulva, de korrigáljátok a hibát és megjön az orgazmus, akkor nincs is probléma! Ellenben ha ezek után sem oldódik meg a gond, akkor viszont ajánlatos felkeresni egy szakembert, mert mélyebben gyökerezhet a probléma és nem csak lelki okok jöhetnek szóba, hanem olyan fizikai problémák is, mint a cukorbetegség, érrendszeri problémák vagy neurológiai probléma, de még egyes gyógyszerek szedése is befolyásolhatja. Mindenesetre bízzunk abban, hogy akár ennek a cikknek az elolvasása után már sokkal okosabb lettél és rövidesen belül meg jön a várva várt orgazmus!

 

 

 Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Honnan tudod, hogy jók vagytok együtt az ágyban?

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!