Az ember társaslény. Az ember ösztönlény, akinek számít a testi vonzalom. Miért számít ennyire a szex? Miért dől el néhanap egy kapcsolat sorsa azon, hogy a szexuális együttlét jó volt éppen, vagy brutálisan szar, esetleg semleges? Miért gondoljuk azt, hogyha jó a szex, akkor minden működik? És mi van akkor, ha a test idővel elhalványul, viszont mégsem szakítunk egymással? Szex nélkül már nem is lehet valódi szerelem?

kapcsolat szex nelkul mukodhet 01

 

Kép: Freepik.com

 

 Vagy talán éppen akkor bizonyosodik be a szív fontossága, mikor a testi vágy, a kémia megszűnik létezni? Lehet, hogy a szex azért lett elsőszámú prioritás, mert így nem kell annyira átadni magunkat a mély érzelmeknek, a soha szűnni nem akaró holtodiglannak, az elméleti szeretleknek?

 

Mert persze, ott vannak a hat éve házasok és kettő-három gyermekkel megáldott családok, akik azt mondják, hogy nem is olyan könnyű megszervezni, hogy a két szülő kettesben maradjon, és a nagy fellángolású szerelem egy bizonyos fokú szerelemmé avanzsálódik az idő elteltével, vagy inkább szeretetté. Viszont vannak olyanok is, akiknél négy gyerek után is tombol a szenvedély és a szerelem. Mi lehet a titkuk? Tényleg a szexen múlik náluk is, vagy a szexnél erősebb a lelkiség? Jól meg kell alapozni a kapcsolatunkat a megismerés időszakában ahhoz, hogy ne a vágy legyen a motorja az egésznek?

 

De tegyük fel, hogy még nem vagyunk házasok életünk párjával. Még nincsenek gyerekek, kertesház, kutya-macska. Csak mi ketten állunk néha a világ ellen, és néha a világ mellett. Már pár hónapja együtt vagyunk, de nem években mérjük még az együtt töltött párkapcsolati státuszunkat. Mi van akkor, ha így jelenik meg a hirtelen felbukkanó szexmentes időszak? Ha ugyanannyit vagyunk egymással, mégis azt vesszük észre, hogy az ágytorna csökken? Elfelejthetünk minden mást, és mérhetjük ebben magunkat? Dönthetünk úgy, hogy szex nélkül nem folytatjuk tovább és keresünk valaki mást, akivel minden egyformán működik majd? Nem egoizmus, felszínimádat, és gyávaság a szexre alapozni egy párkapcsolatot?

 

kapcsolat szex nelkul mukodhet 02

 

 

Miért tűnhet el a szex? Nem kívánja már az adott személy a szerelmét? Unalom? Elfoglaltság? Fáradtság? Vagy egy olyan szintre lépés a kapcsolatban, ami előre visz minket?

 

A televízió rontott el minket. Meg az olyan sorozatok, mint például a Szex és New York, amit imádok, szeretek, de olykor igazán elszaladtak a realitástól. A Jóbarátokban az érzelmek, az elme fontosabb volt a szexuális együttlétnél, vagy éppen a régi barátságból kitartott örök szerelem. Mikor tényleg ismered a másikat, és nem csak azért akarsz vele lenni, mert jó az ágyban.

 

Az említett két sorozat pont két generációt mutat be, a harmadik pedig talán a Csajok. A jelenlegiekben központban szerepel a szex: minél nagyobb a hímnek, annál jobb nekünk, állítják. Ha nem dugsz vele, honnan tudod, hogy ő az igazi? Ez örök kérdés volt ez a Szex és New Yorkban, hol Charlotte küzdött ezzel a témával az első házasságában, hol Samantha tette fel ezt a kérdést, de még Carrienél és Mirandánál is megjelent. Központba helyeztek egy olyat, ami akkor tabunak számított. Ezért volt jó ez a sorozat, de közben kultikus lett, egy nemzedék nőtt fel rajta, és ami pozitív lényegnek tűnt fel, az idővel átesett a ló másik oldalára.

 

kapcsolat szex nelkul mukodhet 03

 

Ne a szex döntse el, hogy maradsz az illetővel, vagy sem. Ahogy ne a biztonság-keresés legyen mérvadó meg a magányosság, egy párkapcsolat létrejöttében. Persze, a szex jó, és nem fogok álszenteskedni meg szentet játszva megjátszani magam, de szerintem azzal mindenki egyetért, hogy a szex nem tölti ki az űrt, ami benned van. Ami hiányzik mellőled. Nem köszönt fel a születésnapodon, nem készít neked kávét és reggelit, nem attól érzed a lelkitárs fogalmát, mert hatalmasat kufircoltál az éjszaka. Nem attól lesz a barátod/barátnőd/feleséged/férjed a legjobb barátod is, mert egész Magyarországot végigkeféltétek, mint a szorgos nyulak. Nem a szex miatt fog megnyílni neked, és te sem azért beszélsz a legmélyebb gondolataidról vagy épp a múltadról, mert akkora akrobata az ágyban a kedvesed. Vagy ha igen, akkor nem vele, még csak nem is veled, hanem ámblokk az egész párkapcsolatod alapjaival van a probléma, és hosszútávon a kiégéséhez vezet.

 

Tehát, egy kapcsolat szex nélkül? Természetesen ez nem a tuti-frankót-megmondom cikk, hiszen ez is, mint minden, emberfüggő. De a szex-hiánya még nem ok a válásra. Vagyis nem lehet ok a szakításra, főleg nem azzal az emberrel, akit szeretsz, illetve szerettél. A monotonitás, a mókuskerék még nem bűn: ha úgy érzed, belekerültetek valami egysíkú spirálba a kedvessel, akkor próbáld feldobni, próbálj magadba nézni, hogy vajon mit hanyagoltál el és hogyan, próbálj ki újdonságokat, tervezzetek programokat, de semmiképpen se az legyen az első, hogy a szex szar, szóval dobbantok.

 

Megoldást keress; Légy Chandler és Monica. (Jóbarátok)

 

kapcsolat szex nelkul mukodhet 04

 

 

Vagy esetleg fontosabb az életedben jelenleg a szex a szerelemnél? Miért? Hogy alakult ez ki? Miért nincs szükséged a mély és tartalmas lelki beszélgetésekre a pároddal, hogy jobban megismerjen, és jobban megismerd? Mert a kufircolás nem egyenlő azzal, hogy folyton-folyvást van közös kommunikáció témátok a másikkal, sőt; általában van olyan, hogy az ágy menekülés az unalmas csendből, mert a két fél között nincsen semmiféle más kapcsolat. Ilyenkor kell elengedni. Ilyenkor nagyon. Ne a szex legyen a mozgatórugód, mert, ha csak ez irányít, akkor ideig-óráig boldog leszel, de aztán #helloüresség hashtagek jöhetnek, és nem érted az okát annak, miért vagy fásult és letört és depresszív, mikor megvan mindened.

 

 A szex alapú párkapcsolat nem boldogság. És ha csökken a két fél között az aktus? Attól még szeret. Csak már másban méritek egymást.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Azt mondják, ribancból lesz a jó feleség - Tényleg?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!