Mitől akadunk ki inkább? Mi a megbocsáthatatlanság legeslegteteje? Pedig az ember, talán a korral lévő bölcsesség miatt, de sok mindent megbocsát, sőt. Azért mégis… melyik a rosszabb? Amikor a párunk csak szexelt egy másikkal, vagy a szex mellé szerelem is párosult? Melyik számít igazi megcsalásnak, és miért épp az?

 

 

nagyobb megcsalas 01

Kép: pinterest.co.uk

 

Gondolkodás nélkül azt vágnám rá, hogy az az igazi megcsalás, amikor érzelemmel történik, amikor nem csak szex, hanem szerelem is létrejön a két fél között. De aztán arra gondolok, hogy valóban a szerelem erősebb a szexuális vágynál? Hogy tényleg le kéne írni a vágyat? Hiszen minden belőle csírázik ki. Lehet, hogy nem olyan tartós, de állj, a szerelem tartósabb lenne a kémiánál? Biztos ez?

 

A csak szexnél nem lehet érzelem? Nem lehet előtte meg utána egy jót lelkizni, hogy a lelkek még jobban egymásra hangolódjanak a következő bitang jó menethez?  És mikor számít egy szex jó szexnek? Amikor az idegenek is elfelejtik, hogy idegenek egymásnak. Tehát ez arra enged következtetni, hogy a szexnél is szükség van egyfajta érzelmi-síkra: nem feltétlenül a rózsaszínködre és az örökké szeretni foglak érzésre gondolok, sem rendes párkapcsolatra és később házasságra és satöbbi. Hanem egy olyan érzelmi-síkra, ami miatt megengedik maguknak, hogy létrejöhessen a szexuális aktus közöttük, és vállalva azt a fájdalmat is ezzel, amit a saját párjaiknak okoznak, ha éppen párkapcsolatban élnek. És most erről van szó. A hús-vér megcsalásról.

 

Egyáltalán, hogy jut el oda az emberfia vagy lánya, hogy megcsalja azt a személyt, akit a szerelmének hív? Hogy lehet vágyat érezni másvalaki iránt, és fejest is ugorni abba az elcseszett kémiába, ami nem az adott párunkhoz köthető? Hogy tudunk utána teljesen tiszta lelkiismerettel a tükörbe nézni? Mégha totális káosz is a párkapcsolata, akkor is, hogy juthat el valaki oda, hogy megcsalja azt, aki elrabolta a szívét egykor?

 

nagyobb megcsalas 02

 

 

Persze, az érzelmekkel a legkönnyebb játszani, ahogyan a legegyszerűbb levegőnek is nézni őket. Nagyon sokan ki is használják ezt a fajta játszmázást, nem, nem a végsőkig tudatosan, még csak bele sem gondolnak abba, hogy ezzel milyen károkat okoznak a másik személyben, egyszerűen csak már-már ösztönből jövő cselekedet ez. És van, hogy te is ugyanezt csinálod. Az ember hajlamos játszani, határokat feszegetni, szabályokat átrúgni, mindent megtenni, hogy amit szeretne, azt meg is kapja. Az ember hajlamos ördögként viselkedni. A szex pedig valójában erről szól: arról a határok nélküli életről, amiben igazából mindenkinek élnie kéne, amikor nem azon agyalunk egyfolytában, hogy mit is csinálok és hogyan is kéne csinálni, hogy jó helyen vagyok-e, hogy szeretek-e, hogy vajon miért érzek lelkiismeretfurdalást, ha nem is vagyok kapcsolatban, hogy vajon szeretnek-e és hogyan és miért pont így, és tényleg maximalistának kell lenni? Rengeteg kérdés visszhangzik újra és újra a fejünkben, amit persze, nem szabad elnyomni, mert dolgunk van vele, azokból tanulunk, és nem hiába jelennek meg pont akkor a gondolatainkban, de tudni kell prioritást felállítani. Hogy most melyikkel is törődjünk elsőnek, és melyik várhat még egy picit. Vagy, hogy egyáltalán, foglalkozni kell majd vele, és nem csak puszta álkérdés az egész, aminek az a feladata, hogy elbizonytalanítson minket a jótól. Mert ami el tud bizonytalanítani, ott nincsen erős talapzat. A szex megmutatja a valóságot. Azt, akik tényleg vagyunk. Olykor menekülés a párkapcsolatunkból, mert akár tudjuk, akár nem, nem érezzük már jól magunkat ott, nem érezzük a biztonságot, nem érezzük azt, hogy még mindig szerelmesek vagyunk, vagy épp a rettentő nagy szerelemtől menekülünk, aminek úgy tűnik, nincsen megoldása.

 

nagyobb megcsalas 03

 

Ezért azt hiszem, nincs különbség, bárhogy próbálnék is az egyik oldalra állni a másik helyett. A megcsalás az megcsalás: akkor is, ha csak szex, és akkor is, - akkor meg főleg -  ha szerelem és szex. Megcsalt és kész, mit kell ezt tovább ragozni? Mindkét esetben piszkosul fáj a megcsalt félnek, ami történt, mert elárultnak érzi magát. Elárulta az, akiben ő 120%-ban megbízott. Jobbik esetben, ha egy idilli kapcsolatot veszünk alapul, bár az a pár eleve hogyan lehet idilli és harmonikus, ahol jó vendég a féltékenykedés, és ahol felüti a fejét a megcsalás gondolata is? Ha szeretsz valakit, nem csalod meg. Lehetsz akármilyen személyiség, egyszer már elkötelezted magad a másik mellett, tehát nincs jogod ahhoz, hogy szó nélkül meggyalázd egy harmadikkal.

 

A megcsalás, segélykiáltás. „Figyelj rám baszki, mert baj van!’ Egyrészt, ha csak szex, és lelkiismeretfurdalást érzel egyből a dolog megtörténte után, akkor bizony szerelmes vagy abba, akit megcsaltál, csak talán a saját érzelmeid kuszálódtak össze teljesen. Belementél a szexuális együttlétbe, mert felszínre tört az a belső éned, akit manapság elnyomtál: lehet nem szándékosan, lehet észre sem vetted, de így történt. A szerelem van, hogy álarcot vagy épp sötét függönyt húz ránk, ami csak idővel omlik le. De egy párkapcsolat azért párkapcsolat, hogy kommunikáljatok egymással, hogy őszintén egymás szemébe nézzetek, hiszen, ha attól félsz, hogyha őszinte leszel és kitárulkozó, és ezért a másik megharagszik rád vagy nem ért meg, akkor mit is keresel a párod mellett? Akkor mit is keres melletted?

 

nagyobb megcsalas 04

 

Rajtad múlik, hogy mennyire vagy önazonos egy kapcsolatban. Hogy mennyire engeditek magatoknak, hogy TI legyetek, mindenféle megfelelési-kényszer és álarcok nélkül. Ha önmagad vagy, ha őszinték vagytok, ha bíztok, ha pontosan tudjátok, hányadán álltok egymással, akkor tök mindegy egy harmadik, mert nem lesz vele szex. Ha pedig szerelem és szex a megcsalás oka? Akkor vége van a párkapcsolatnak. Egyszerre két emberbe nem tudsz szerelmes lenni.

 

Megbocsátanál a párodnak, ha megcsalna? A csak szexhez tényleg nem kellenek érzelmek?

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Durván megfizetett azért, hogy két nőt szédített

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!