Minden nagy szerelemmel induló kapcsolatnál azt hisszük, hogy a sírig fog tartani. Aztán néhány hónap, esetleg év után már a hátunk közepére se kívánjuk és képtelenek vagyunk megérteni, hogy az eleinte kedves, szerető, odaadó társból, hogy egy lett egy tahó, aki egykor a párunk volt, vagy aki még mindig az és az egykori szerelem jegyében próbáljuk elviselni. Mégis mi történt vele? Miért változott meg ennyire? Erre igyekeztünk válaszokat találni!

 

bunko pasi 01

Kép: Pexels.com

 

A legtöbben mind úgy futunk neki egy kapcsolatnak, hogy az esküvői harangok már csörömpölnek a fejünkben, a szemünk előtt, meg lepereg életünk mozijában a fényes esküvő és hogy örökké tartó szerelmet esküdünk egymásnak. Nagyon szép. Csak a valóságban az emberek egy jó részénél hónapok vagy évek múltán puff, a nagy szerelmi láng egyszer csak kialszik. Legalábbis úgy tűnik, mintha egyik napról a másikra történt volna, de persze ez egy hosszabb, lassú folyamat volt, csak akkor ocsúdunk fel, mikor a párunk bemutatja azt a bizonyos teljesen másik arcát.

 

Onnantól kezdve pedig ha nem igyekszünk újra felszítani a tüzet, akkor a szerelemből utálat lesz és átveszi a helyét a harag, a megvetés, a szánalom érzése és a valaha hőn szeretett kedvesből púp lesz a hátunkon, akit vagy elhagyunk, vagy tovább küzdünk mellette, hátha „megjavul”… de egyáltalán mi lehet az oka eltorzulásának?

 

bunko pasi 04

 

„Letelt” az udvarlási szezon

 

Emlékeztek? Mikor összejöttetek a kedvessel, hogy udvarolt nektek! Mennyire tette a szépet és igyekezet felcsípni benneteket! Ez teljesen természetes. Mint ahogy sajnos manapság az is, hogy miután megszereztük a trófeát, feltehetjük a polcra és azzal le is van tudva. Vagyis sokan utána már nem igyekeznek. Nem udvarolnak, nem dolgoznak a kapcsolatukon, csak belekényelmesednek. Szóval, aki addig egy Szépség volt, - akár nőről vagy férfiről beszéljünk – egy nap kibújt belőle a Szörny.

 

Félreértés ne essék, nem az a baj, hogy valamilyen szinten elengedjük magunkat, mert persze egy idő után normális lehet, ha egy összeszokott pár egymás előtt ereszti el a galambot, vagy böfög vagy sütés-főtés közben már nem öltönyt meg szexi rucit viselnek, hanem maci nacit. Szükség is van arra, hogy egy kicsit elengedjük magunkat, hogy komfortosabb legyen a kapcsolat. De attól még az egymás megtiszteléséről és megbecsüléséről nem kellene lemondani.

 

Tehát mindenhogy elfogadhatatlan, ha egyik, a másik félre úgy tekint, mintha a cselédje lenne, vagy esetleg úgy beszél vele, mintha egy utolsó senkiházi lenni. Itt már durva torzulásról beszélhetünk, amikor a párok lazán lekáromkodják egymást.

 

bunko pasi 03

Megváltozott a partner

 

Nem biztos, hogy pusztán ott van a kutya elásva, hogy letelt az udvarlási szezon. Az is megeshet, hogy megváltozott a partner. Ugyanis az emberek változnak. Egyesekre erősen kihat a munkahelyi környezetük és nem csak a stresszről van szó, meg a hülye főnökről, mert persze, ha valakinek felelősségteljes beosztása van és sok feszültséggel jár, az egy idő után zsémbessé, türelmetlenné, esetleg agresszívvá válhat . Továbbá sok esetben a közeg is megteszi a hatását. Például ha egy csendes, nyugodt, kulturált férfi bekerül egy bizonyos közegbe, nincs kizárva, hogy rövidesen ne kezdene el asszimilálódni, akár azért mert „ráragad” a közeg szellemisége vagy ő maga dolgozik rá, hogy beilleszkedjen. Tehát simán megeshet, hogy nemsokára belőle is olyan lesz, mint a nagyszájú társai és mondjuk egy bunkóvá válik, aki szerint a nőnek nincs szava, tegye azt, amit a férfi mond és ezt otthon nyíltan elő is adja egy laza szleng duma meg egy hatalmas röffentés keretei között, sört lóbálva a kezében. (Amit mondjunk sosem szeretett, csak azóta, hogy új kollégái, barátai vannak.)

 

bunko pasi 02

 

Ám azzal is számolni kell, amivel kevesen szeretünk, hogy a párunk valójában miattunk változott meg. Csak éppen nem vettük észre, hogy egy ideje túl féltékenyek, birtoklóak vagyunk, sokat panaszkodunk, elhanyagoljuk, örökösen őt hibáztatjuk, elvárásokat támasztunk vele szemben és még ezer oka lehet annak, ami miatt lélekben eltávolodott tőlünk és megváltozott. Fel se merül bennünk, hogy azért lett belőle suttyó, mert mi azzá tettük.

 

Nem változott meg, mindig is ilyen volt

 

Vannak olyanok, akik azt vallják, hogy az emberek nem tudnak ennyire megváltozni vagy legalábbis ilyen rövid idő alatt. Ők azt állítják, hogy nem a partner változott meg, hanem lemállott a cukormáz róla, felszállt a híres rózsaszínköd és valójában mindig is ilyen volt. Max egy kicsit rájátszott. De lényegében mindig is egy zsákbamacskával jártunk, csak nem vettük észre, mert jól álcázta vagy soha nem is akartuk észrevenni. Akkor ez most kinek is a hibája? Okuljuk őt, mert igyekezett a szebbik formáját hozni vagy mert mégsem a megtestesült álmaink lovagja? Vagy kaparjuk ki a saját a szemünket, hogy ennyire vakok voltunk?

 

Az itt leírtak nőkre és férfiakra egyaránt érvényesek lehetnek, hiszen mindkét nem megtud totálisan változni egy kapcsolatban. Ha már szakítottál, akkor is érdemes végig gondolni a cikkben leírtakat, hogy ne kövesd el még egyszer ugyanazt a hibát, ha esetleg most megvilágosodtál volna, hol lehetett anno a bibi. Amennyiben jelenleg is egy ilyen kapcsolatban taposol, mindig előtted van a választás joga, hogy megpróbálod megmenteni a kapcsolatot vagy már le kezdesz róla lemondani.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Vajon miért válnak el és szakítanak állandóan az emberek?

 

Inkább vagyok boldog egyedül, mint boldogtalan az egyéjszakás kalandokban

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!