Azt mondják, hogy ma a negyvenesek az új harmincasok. Egyrészt mert kitolódik az átlagéletkor, másrészt mert a negyvenes nők újjászületőben vannak. Már nem azok a tipikus háziasszonyok, akik életét a gyereknevelés és a házvezetés teszi ki, meg az unalmas, szürke hétköznapok a férjével. A legkevésbé sincsenek beletörődve a sorsukba. A mai negyvenesek hihetetlenül fittek, élettel telik és kivételesen jó munkaerők, hát még szeretők!

 

 

szex jobb negyven felett 01

kép: zi.media

 

Hogy mi változott? Az évtizedek, a társadalom, az emberek felfogása. A nők kitörtek a megszokott sztereotípiákból. A legkevésbé sem óhajtanak beletörődni a sorsukba, ami az, hogy magányosan halnak meg egy szép napon, sem pedig abba, hogy a családjuk jelentse az életük értelmét. Szeretik őket, de önmagukat is. Ezért olyan fontos számukra a minőségi szex is!

 

Tehát, a mai negyvenesek nem csak a sült galambot várják, hanem puskát ragadnak. Keményen dolgoznak az edzőtermekben, hogy megtartsák fiatalos külsejüket. Némelyikük előtt le a kalappal, le is tagadhatnának tíz évet. Odafigyelnek az étrendjükre és mindent elkövetnek azért, hogy jól érezzék magukat a bőrükben, mert erre van szükségük ahhoz, hogy meg legyen a mindennapi lelki boldogságuk. Ahhoz pedig még az kell, hogy szépnek, kívánatosnak, értékesnek érezzék magukat és ehhez nem is kell nekik feltétlenül mások elismerése. Saját maguknak akarnak megfelelni, mert eljutottak arra a pontra, hogy fontosabb az önmegvalósítás, semmint az, hogy mindig mások kedvében járjanak.

 

De hogy jön ide a szex? Úgy, hogy csak mert szültek egy-két gyereket, elváltak vagy éppen házasok, a legkevésbé sem kell – és sokuk nem is akarja – lehúzni a rolót. Még csak most kezdődik az új fejezet az életükben. Végre több időt szánhatnak magukra és vágyaikra. Márpedig egy egészséges negyvenes, igenis vágyik a szexre. Ismétlem: minőségi szexre. Már nem érik be a gyors numerával, az ügyetlenkedő matatásokkal, sem azzal, hogy állandóan ugyanaz a műsor. Nem a kötelezettségük ellátását akarják elvégezni.

 

szex jobb negyven felett 02

 

Többnyire gyakori, változatos és kielégítő szerelmi életre vágynak. Ennyi idő alatt bőven volt lehetőségük és idejük kiismerni a testüket és tudják, mi szerez nekik örömöt. Ezt bátran közlik is új vagy épp meglévő partnerükkel, mert már nem akarják meglopni magukat. Igenis testi gyönyörre és pazar élményekre vágynak. Nem fognak csendben elégedetlenkedni és nem tartják magukban titkos vágyaikat. Sokuk készen áll új dolgokat kipróbálni és felfrissíteni a nemi életüket a férjükkel, hiszen ott a biztonságos, jól ismert partner, akivel lehet végre kísérletezni. Tehát egyáltalán nem igaz rájuk, hogy nem elég merészek és bevállalósak. Persze, volt idejük kitapasztalni mi jön be nekik és mi nem, a fiatalkori őrült dolgokba már nem valószínű, hogy belemennek, de ettől még nem felejtenek el kalandozni és új dolgokat kipróbálni.

 

Miért más az ő nemi életük a húszévesekéhez képest? A fiatalok mindent gyorsan, azonnal akarnak. A gyors kielégülésre, semmint kifinomult szexre törekszenek. Még nem is ismerik a saját testüket eléggé, nem tudhatják igazán mi rossz vagy mi jó. Vagy pedig ha rossz, abba hajlamosak beletörődni, mert szerelmesek és nem akarják megbántani a partnerüket vagy mert szégyellik, hogy nincs orgazmusuk netán egyszerűen nem élvezik a szexet és ezt inkább magukban tartják. Sok fiatalnál még nincs meg az a fajta szexkommunikáció – a tapasztalatlansága miatt – aminek segítségével megfelelően közölhetnék vágyaikat a partnerükkel, így sértődés, harag lesz a vége vagy félreértések.

 

szex jobb negyven felett 03

 

Az ágyban magabiztosabbak, mint valaha. Amíg a fiatalokat izgatja, hogy néznek ki az ágyban, minél tökéletesebbnek mutatkozzanak, addig ez nem igaz a negyvenesekre. Megtanulták elfogadni magukat testi hibáikkal együtt, arról nem is beszélve, hogy nem is akarnak tökéletesek lenni. Nem azért, mert nem érdekli őket a párjuk, hanem mert tudják, hogy a negyven-ötven felett ők sem tökéletesek. Ebben a korban már nem a látvány az elsődleges a szexben, hanem az élmény.

 

Továbbá az is igaz, hogy fiatalon minden gyorsabban megy. Hamarabb indulnak be a párok és hamarabb is állnak készen egy következő menetre. Igényük is gyakrabban van az együttlétre. Ugyanakkor negyven felett már több idő kell az izgalmi állapot eléréséhez, ahhoz, hogy mindkét fél kellően bemelegedjen. Viszont ha erre igazán időt szánnak és megadják a módját, fantasztikus élményekben lehet részük. Lehet, hogy utána nem akarják egy óra múlva megismételni vagy egyáltalán minden nap csinálni, még nem jelenti azt, hogy megöregedtek és nincs rá igényük. Náluk már nem a mennyiség, hanem a sokszor emlegetett minőség a lényeg.

 

Tehát, mitől lehet jobb a 40 éves szexuális élete, semmint a 20 évesé? Főként az önismerettől. Tudják, mi jó nekik és nem erőszakolnak már magukra olyat, amit nem szeretnének. Mernek nemet mondani, aminek köszönhetően javíthatják a szexuális élményeiket. Ezzel együtt pedig sokkal kifinomultabb a szexuális kommunikációjuk. Bátran felvállalják és kimondják a vágyaikat a partnerüknek, akiben megbíznak annyira ahhoz, hogy együtt merjenek kalandozni. Úgyis jellemezhetnénk a negyvenesek nemi életét: érett.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Meghallják, hogy elváltam és van egy gyerekem, már menekülnek is. Csak tudnám, miért!

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!