Nagyon sokszor hallani, hogy erről panaszkodnak a férfiak. Néha még a nők is. Hogy túl gyakran kapnak visszautasítást. A párjuknak nincs kedve a szexhez és valamire hivatkozva, de nemet mond a szexre. Aztán persze gyakran ezt meg is kapja az a fél, akit megcsalnak. Ezek szerint, aki többször visszautasítja a párját, azt biztosan meg is csalják?

 

visszautasitas agyban 01

Kép: wikiq.ru

 

Főként a férfiak vetik ezt a nők szemére, de gyakran fordítva is megesik. A másik fél többször is próbálkozik. Van, aki reggel, más este, össze-vissza, ahogy épp idejük, kedvük vagy lehetőségük van rá. Mire a kedvesük azt mondja: most nincs kedvem, fáj a fejem, fáj a hasam, megjött, fáradt vagyok, beteg vagyok. Azért ezek elfogadható indokok, nincs is bennük semmi kivetnivaló. Miért kelljen valakinek szexelni vagy kielégítenie a partnerét, amikor beteg, nincs jól vagy egyszerűen nincs igénye, kedve a szexhez. Igen, mondják, hogy a szex lehet gyógyító erejű és sokat segíthet a rossz hangulaton, de nem mindenki van erről meggyőzve, vagy nem jut el odáig, hogy kipróbálja, mert valamiért nem akarja.

 

Egy párkapcsolatban teljesen normálisnak és elfogadhatónak kellene lennie annak, ha valaki épp nem akar szerelmeskedni. A kapcsolat lényege a kölcsönös megértés, az empátia és hogy tiszteletben tartjuk egymást. Nem kellene, hogy gond legyen az, ha valakinek várnia kell, ha egyszer-kétszer el van utasítva. Ha meg terhes nőről beszélünk, akkor a férfinak végképp türelmet kellene gyakorolnia.

 

Persze az megint mást, amikor valaki sorozatban kap elutasítást. Minden egyes alkalomnál fáj a párja feje vagy sosincs kedve hozzá. Természetesen meg lehet őt is érteni: vágyai vannak és ha sokáig kap elutasítást egy idő után frusztráció is kialakulhat benne. Ám továbbra sem felcsattanni kellene vagy megcsalni a másikat. Hanem ebben az esetben megkérdezni a kedvest mi a baja, miért nem kívánja a szexet. Hogyha egészségügyi vagy lelki panaszra hivatkozik, akkor meg arra kell bíztatni, hogy keressetek fel egy orvost, szakértőt. Ez lenne az ideális. Türelmet gyakorolni és támogatni a párunkat.

 

visszautasitas agyban 02

 

Ezt is lehet még fokozni: az a fél, amelyik nem érzi magát alkalmasnak a szexhez, azt mondja a párjának, hogy intézze el magát nyugodtan. Nem gúnyosan, nem odavetve, hanem amolyan menj szívem, gyújts magadnak gyertyát a fürdőben és játszadozz magaddal stílusban.

 

Viszont ha a férjünk, feleségünk semmire sem hajlandó, csak elutasítani és tegyük fel, hogy a fejfájás inkább már csak kifogás, mint valódi panasz és nem mondja meg, mi a valódi probléma, érthető, ha egy idő után a másiknak elmegy a kedve a próbálkozástól. Léteznek roppant kitartó és türelmes emberek, de valahol igenis meg lehet érteni azt, ha egyszer ők is elérik a határukat. Elvégre nem sok ember van, aki szereti, ha rájuk csapkodják az ajtót.

 

Szóval, van két feltehetően egészséges ember, a kapcsolatuk rendben van, mégis alig szexelnek, márpedig egyiküknek biztos lenne rá igénye. Ez probléma. Amit meg lehet oldani. Ha mindketten meg akarják, meg is fogják. De ha egyikük nem vevő rá és könnyebbnek találja szimplán elutasítani a partnert, vagy a kezdeményező úgy találja, könnyebb megcsalni a kedvest, akkor a kapcsolatuk nem sok jóval kecsegtet. Hogyha ezt nem kommunikálják le egymás között, nem akarnak megoldást találni, akkor szakítás vagy válás következhet be, akár egy hosszú és aktív megcsalás után.

 

Ettől függetlenül, ha valaki azzal takarózik a megcsalást követően, hogy a párja sosem feküdt le vele, az is csak kifogás. Megtehette volna, hogy megértőbb, segít a kedvesének, hogy helyreálljon a testi vagy lelki gondja, ami gátolja a szeretkezésben. Akár megtette, akár nem és párja azután sem állt kötélnek, akkor sem a megcsalást kellett volna választania, hanem gerincet növeszteni és előbb szakítani, utána feküdni le mással. Remélhetőleg van olyan, aki inkább így csinálja a dolgokat, és nem megcsalásra adja a fejét.

 

visszautasitas agyban 03

 

Mert igen, az is lehet opció, hogy valaki beletörődik abba, hogy a párja mindig elutasítja és akár bíztatva van rá, akár nem, de elintézni saját magát és rendszeresen maszturbál. Így is fenn lehet tartani egy kapcsolatot, bár egy idő után ennek is meg lehet a hátulütője. Hiszen nem mindenki a puszta kielégülésre hajaz, valakinek igenis a szerelem, a szenvedély kell, a partnere, a csók és az ölelés, vagyis a szex. A pornónézés meg a maszturbáció csak átmeneti megoldás lehet. Probléma lehet abból is, ha annyira hozzászokik ehhez az illető, hogyha a partnere észbe is kap, hogy jé, most már ideje lenne lefeküdnöm a párommal, de nem biztos, hogy a párjának affinitása lesz hozzá vagy sikerrel jár, mert más ingerekhez szokik hozzá. Aztán persze az is lehet, hogy alapból nem éri be a maszturbálással és kevesellni fogja. Ugyanoda lyukadunk ki: hiányzik neki a szex.

 

Tehát, nem kellene, hogy megcsalással végződjön az, ha valakit folyton elutasítanak. Egy érett kapcsolat részvevőinek kellene ezt tudniuk kezelni. Ha pedig nem, akkor sem szabadna kényelmi okokból a megcsalást választani. Mint ahogy az sem egészséges, ha egy nő vagy férfi csak azért fekszik a partnerével, holott nincs kedve vagy egyenesen nem érzi jól magát, mert attól fél, hogy máskülönben megcsalja vagy elhagyja a partnere. Amennyiben elég erős a kapcsolatuk, tudnak őszintén és nyíltan kommunikálni egymással, akkor nem kellene ettől rettegnie. Mert egy ilyen egyoldalú szexuális élménybe belemenni horror, és kifejezetten lélekölő. Hogyha pedig tudomásunk van a párunk óriási szexuális igényeiről és okunk van feltételezni, hogy megcsal, ha többször visszautasítjuk – mert mondjuk az exeivel is ezt tette – akkor érdemes elgondolkodni azon, biztos a megfelelő partner mellett vagyunk-e…

 

           

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Tudod, mi kell egy tartós kapcsolathoz? Hallottál már a MI-időről?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!