Jó volna azt hinni, hogy egy nagy szakítás, ronda válás után előbb-utóbb kitisztul a kép, és a jövőben már csak kiegyensúlyozott, egészséges lelkű pasasok környékeznek meg.

Kép: pexels.com

 

Sajnos ennél azonban komplexebb a helyzet, hiszen hiába lettél bölcsebb a megrázó élmény hatására, egyelőre még – amíg le ne tetted a gyászt – a homlokodon az „összetörték a szívem” billog, ami törvényszerűen fura figurákat vonz. Milyeneket is?

 

A nőkből kiábrándult karakter

Ő az, aki jófejnek és lazának tűnik, de három sör után rögtön elkezdi mondani, mennyire kihasználták és kicsinálták őt a nők, és mennyire gyűlöli a női hisztit: te persze kivétel vagy, ezt mindig hangsúlyozza. A kérdés csak az, hogy meddig: amíg úgy táncolsz, ahogy ő fütyül? Utána te is idegesítő lotyó leszel?

 

A fickó, aki meg akar menteni

A motivációs tréner, aki tele van lendülettel és ötletekkel: lelkesedik, világ körüli útra akar vinni, spontán éjszakai programokkal áll elő, igyekszik meggyőzni, hogy fogj bele az új bizniszedbe, majd ő segít, satöbbi. Óriási hatással van rád, de egy idő után feltűnik: csak a szája nagy, igazából sosincs ott, amikor segítségre volna szükséged.

 

A sorstárs, aki ugyanazon ment keresztül, mint te

Nehéz ügy, de azonnal összehangolódtok: őt is épp úgy becsapták és kihasználták, mint téged, az ő szíve is darabokra tört, és most próbálja összeszedni magát. Reménykedik, igyekszik pozitív lenni, de ez a kapcsolat még inkább terápia, mint szerelem: mindketten sebeiteket nyalogatjátok, a múltat igyekszetek feldolgozni.

 

Kép: pexels.com

 

A foglalt/házas ember

Abban bízik, hogy egy ronda szakítás, válás után biztosan te is rosszul vagy a kötöttségek puszta gondolatától is, ezért aztán rögtön rádtapad, ha szeretőre vágyik. Ez egy pontig oké is, de elképzelhető, hogy nem játszótársként, hanem szextárgyként használ, ami már kevésbé vonzó perspektíva.

 

A lelkes, fiatal srác

Egy lényegesen fiatalabb srác, aki szexi milfként tekint rád, és elhalmoz figyelmével, lelkesedésével, rajongásával. Eleinte élvezed a különleges bánásmódot, de idővel feltűnik, hogy nem egyenlőségre épül a kapcsolat: rá még a mutterje főz és mos, és legfeljebb gyakornoki fizuja van..

 

Az ex legjobb barátja/testvére

Hát igen, ő az, aki vigasztal a háttérben: átbeszélitek, mi lehetett az exed motivációja a kapcsolat elején, közepén és végeztével, végigterápiázzátok a szakítást, és ez neked fontos: persze, hiszen ki más ismerné jobban a volt pasidat, mint a legjobb barátja vagy az öccse? Aztán szépen össze is melegedtek, amiben már a bosszúvágy is benne van: tudja csak meg az exed, hogy igenis kívánatos vagy még! Oké, de vajon kinek jó ez…?

 

Kép: pexels.com

 

Az aranyásó

Bár az aranyásókat általában férfiak kapcsán említjük (ők azok, akik rámennek a gazdag palikra, hogy maguk is profitáljanak a vagyonból szépségükért cserébe), akadnak hímnemű aranyásók is. Ők azt hiszik, a válás után van egy vödör pénzed, és élvezni akarod az életet… amiben majd ők segítenek – persze a te kontódra.

 

A terapeuta

Az összetört, önmagát újraépíteni vágyó nő szinte mindig találkozik a komoly, bölcs férfi – a referenciafigura – karakterével, aki történetesen lehet, hogy tényleg a terapeutája, de minimum az edző vagy a fodrász. Ő tudja a frankót, és hajlandó segíteni is… mázlid van, ugye? Hát, ez is nézőpont kérdése, mert bizony meglehet, hogy valójában épp a te bánatod hizlalja az egóját, és csak a más dolgában olyan okos, hogy magas lóról szónokoljon.

 

A sokkal idősebb, bölcs(nek) tűnő apafigura

Biztonságot ad, megnyugtat, segít, irányít, támogat…. Néha kicsit kihasználja, hogy össze vagy törve, esetleg bizonytalanság gyötör, de ezt észre sem veszed: örülsz, hogy kényeztetnek. Itt ugyanaz lehet baj, mint a fiatal srácnál: egyenlő felek vagytok vajon a kapcsolatban, vagy ő inkább az apád, mint a párod…?

 

Amíg le ne teszed a terheket, meg nem gyászolod a kapcsolatot és el nem engeded a sérelmeket az azokból fakadó megértéseket elraktározva, jó eséllyel csak a fenti figurák akadnak horogra. Ha viszont felnőttél a feladathoz, jöhet a nagy szerelem, az igazi társkapcsolat!  

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! 

 

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!