Hadd segítsünk abban, hogy közelebb kerülj a megfejtéshez: nem gyűrűvel, házzal, pénzzel, presztízzsel, izommal. A nők egyáltalán nem kérnek sokat és nem is kell sok a meghódításukhoz. Aki ezt gondolja, az félreértések és a sztereotípiák áldozata. Csupán néhány egyszerű és valójában természetes dologra van szükség ahhoz, hogy egy női szívet végleg a magáénak tudhasson egy férfi.

 

igaz szerelemrol 01

kép: unsplash.com

 

Induljunk ki csak abból, milyenek a nők manapság? Bizalmatlanok. Félénkek. Sérültek. Legalábbis jó néhányan vannak így. Mégsem állhat a világ erős, magabiztos nőkből. Vagyis az a férfi, aki képes számukra orvossággal szolgálni: megnyerte őket. Na és mi lehet ez az orvosság? Valódi szeretet. Értő figyelem. Odaadás. Gondoskodás. Építő kommunikáció. Ezek egyáltalán nem nagy dolgok. Sőt, valójában olyan magától értetődőek, amelyeknek minden kapcsolatban jelen kellene lenniük.

 

Csak éppenséggel sok férfi nem képes rá, hogy ezeket megadja. Tisztelet a kivételnek! De a legtöbbjük nem tudja, hogyan kell. Azzal sincsenek igazán tisztában, mit jelent az értő figyelem. Hogy kell jól és nyitottan kommunikálni. Hogyan kellene reagálni az érzelmi kérdésekre és beszélgetésekre tehát: miként tanúsítsanak empátiát. Sokan azt hiszik, hogy az odaadás és gondoskodás kimerül a szexben vagy abban, hogy megnéznek egy filmet a kedvessel. Igen, ezek is a részei. Ám az olyan feleslegesnek vagy apróságnak ítélt gesztusok, mint a csók, az ölelés, simogatás, a házi munka, de még egy beszélgetés kezdeményezése is tükrözi a gondoskodást. Mindehhez még csak a szeretlek szót sem kell kimondani. Jobb, ha inkább, ha kimutatják!

 

igaz szerelemrol 02

 

Tudjuk jól, hogy nem minden férfi érzelmileg éretlen. De jó páran akadnak, akik igen vagy egyszerűen: lusták. Kényelmesek. Nincs kedvük, „idejük”, energiát fektetni a kapcsolatba. Gyorsan meg akarják szerezni a nőt, majd élni tovább az életüket. Pipa a partner kérdésére, lehet tovább lógni a haverokkal, meg a számítógépet püfölni, netán a tévé előtt tespedni. Minden mehet tovább a régien, annyi, hogy most már van hozzá állandó szexpartner, bejárónő és szakácsnő is.

A nőnek egy olyan férfi kell, akiben maradéktalanul megbízhat. Minden téren. Aki méltó a bizalmára és a tiszteletére. Érzelmi biztonságot nyújt nekik. Nem kell már a kapcsolat elejétől reszketnie, hogy le fogják cserélni vagy megcsalják. Bízik a férfi szerelmében, szavában és tetteiben. Tisztában van azzal, hogy komolyan gondolja vele a kapcsolatot. Tervez vele. Őszinte ember, aki beavatja az életébe, a gondolataiba, a szívébe.

 

Megnyugodhat mellette, mert tudja: nem csak szexre kell. Nem pótlék. Nem a szolgálja. Nem a játékszere. Nem kell attól tartania, hogy hitegetés, átverés áldozata lesz. Tudja, hogy a férfi nem tart az elköteleződéstől, a felelősségvállalástól, az érzelmei kimutatásától. Egy önazonos, hiteles ember, aki a valódi önmagát mutatja és adja. Mindennek köszönhetően a nő egyenrangú társának érzi magát.

 

igaz szerelem 03

 

Szó sincs arról, hogy a nő a tökéletes, a hibátlan férfit keresi. Egyáltalán nem bánja, ha a férfi mellette válik ilyen emberré. Hiszen erről is szól a kapcsolat: egymás mellett fejlődni, jobbá válni. Egymás segítségével. A nőt nem egy nap, de még csak nem is egy hónap alatt kell teljes mértékben meghódítani. Mindegy, hiszen nem is az idő számít, hanem az, hogy a titok, amivel rabul lehet ejteni a szívét egy életre, itt áll feketén-fehéren, ebben a cikkben. Természetesen mindannyian mások vagyunk, mások az igényeink. De ezek olyan dolgok, amelybe aligha köthetnek bele a hölgyek. Mégis, ki ne vágyna egy biztos pontra az életében? Akire nyugodt szívvel támaszkodhat? Akire rábízhatja magát, mert tudja, nincs mitől félnie?

 

Tehát: nincs szükségünk nagy tettekre. Nem kell lovagi csatákat vívni értünk, drága ajándékokkal halmozni el. Épp, hogy amit remélünk egy férfitől, nem ilyen látványos. Viszont a lelkünk számára óriási értékkel bírnak. Hogyha egy férfi odafigyel minderre, amit itt áll, akkor övé a nő. Egy életre. Ez nem jelenti azt, hogy görcsösen oda kell figyelnie arra, hogy minden egyes pont tételesen megvalósuljon. Ezekre minden férfi képes. Akár rendelkezik ezekkel az adottságokkal, akár nem. Megtanulhatóak. Egy igazi nő mellett pedig sikerrel is fog járni és a felszínre törnek benne ezek a képességek. Csak az kell, hogy legyen benne hajlandóság. És szeretet.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Gondolatok az igaz szerelemről

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!