Rád hogyan hatnak az igazán jó együtt állások – a napsütés, tenger, nyaralás? Jártál már úgy, hogy nyaralás közben sokkal lazábbá, felszabadultabbá váltál, noha otthon úgy érezted, teljes a nihil köztetek a pároddal? A kimozdulásoknak nagyszerű hatása lehet a kapcsolatotokra. És nem is kell hozzá semmi újdonság, elég, ha a közeg változik.

Napsütés, nyár, tenger
pixabay.com

 

Sári bevallotta nekem, hogy szenved a kapcsolatában. A férje semmibe veszi, a válásközeli helyzet hétről hétre felüti a fejét közöttük. Amibe eddig esze ágában sem volt belekötni, azon is fogást talál a férje, és folyton felemlíti: Te még erre sem vagy képes…

 

Sárival hosszú évek óta jóban vagyunk, ezért a részletekbe is beavatott. Elmesélte, hogyan reagált ő a folytonos „csesztetésre”. Igen, azzal az egyetlen eszközzel, amit még magáénak mondhatott. Nyilván neki is hiányzott, hogy kivette a házasságuk képletéből a testiséget, mégsem volt képes arra, hogy megjátssza magát. Egy ilyen férfival, aki képes olykor a sárga földig lehordani a feleségét, képtelen odaadó lenni. Néha ugyan Sári rákényszerült egy-egy a helyzet adta gyors menetre, de akkor sem tette bele a lelkét a szexbe. Megvolt, vége volt. Sári pedig egyre jobban elsorvadt lelkileg.

 

Napsütés, nyár, tenger
tenor.com

 

Meghallgatta, segítette a férfit, ahogyan csak tudta, mint eddig. De valahogy már ez sem volt elég. Nem értette, hogy a stressz miért az egymáshoz fűződő érzéseiket kezdte ki, erre eddig nem volt példa. Sári úgy döntött, ad egy utolsó esélyt maguknak. Megszervezte az utazásukat, lefoglalta a szállást, a repülőjegyeket és csak az utazás előtti héten mondta el a férjének, hogy egy hét szabadságra mennek, ha törik, ha szakad. A férfi nem értette, mire föl ez a hirtelen nyaralás, de annyira meglepte, hogy Sári átvette a szervezés nyűgét, és tulajdonképpen bele kell ülnie a jóba, hogy beleegyezett.

 

Elrepültek a tengerhez és minden megváltozott közöttük. Sári érezte, hogy nyert ügye van. Már az első napján a nyaralásnak felerősödött közöttük az egymásra figyelés, és onnantól fogva mindennapossá vált a szex. Visszakapták egymást, és minden olyan volt, mint régen. A testiség magával hozta a kényeztető szeretetet és az elfeledett érintéseket is. Fürödtek, kirándultak, élvezték az újdonságot, és egymást. Teljes kikapcsolódás volt az egész nyaralás.

 

Sárival akkor találkoztunk újra, mikor visszatértek a nyaralásról. Elégedetten mesélte, hogy minden a helyére került. Fogalma sincs, miért, de egyszerűen az új közeg kiragadta őket a mindennapos mókuskerékből. Megpróbált ugyan az utazás alatt beszélni a férjével, hogy mi változhatott meg közöttük, hogy ennyire „elcsesződött” a kapcsolatuk az otthoni viszonyok között. Erre a férfinak az volt a válasza, hogy hagyjuk magunk mögött a múltat.

 

Teltek az otthon töltött napok, és Sári úgy érezte, ha nem is fért bele már a mindennapos kényeztetés a hétköznapjaikba, azért bőven maradt belőle. Kedvesebbek, odafigyelőbbek lettek egymással. Persze belátta, hogy a szex nem minden, és valószínűleg olyan problémák lehetnek a felszín alatt, amit ki kell majd apránként gyomlálniuk, a nyaralás azonban meghozta nekik a falak ledöntését, és sokkal jobban megnyíltak egymásnak.

 

Napsütés, nyár, tenger
tenor.com

Sári azóta bizakodó, ugyanis egyre sűrűbben szakítanak időt arra, hogy újra beszélgessenek, egyre többször kimozduljanak, és ami a legjobb, a szex talán még annál is jobb, mint régen.

Az új ingerek, ha nem figyelünk rájuk, egyszerűen kivesznek a hétköznapokból. Annyira tele van az ember a napi gondokkal, hogy sokszor nem marad energiája a társára, vagy annak érzéseire. Sári belátta, hogy egyszerűen ki kell tudni kapcsolni a hétköznapok nyűgét, és így teret nyerhetünk a szórakozásra, az egymás iránti szeretet kiteljesedésére.

Rád hogyan hat a nyári kikapcsolódás?

 

Fodor Zsuzsa

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

Igazolom: Jobb egy rossz kapcsolatban, semmint egyedül!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!