Azt hittem rosszul hallok. „Megtiltom, hogy visszaírj az exednek!” Aztán pillanatokon belül továbbfokozta és már nem beszélhettem és nem is találkozhattam vele. Nem mintha ez lett volna minden vágyam, vagy azonnal tervbe vettük volna, mégis így reagált. Az őszinteségem ára az volt, hogy jól összevesztünk és utána napokig nem beszéltünk.

 

 

nem tilthatsz meg semmit 01

Kép: o4uxrk33.com

 

Jó pár éves ez a történet. De nem amiatt ért véget a kapcsolat, mert meg akarta tiltani, hogy beszéljek az exemmel, aki látott a buszon, az eszébe jutottam, dobott egy üzenetet én meg visszaírtam neki. Úgyhogy volt is lecseszés, mikor a „Megtiltom, hogy visszaírj az exednek!”-nek felkiáltásra azt mondtam, hogy de már vissza is írtam…

 

Hú, nem tettem zsebre, amit azután kaptam. Miért írtam neki vissza? Miért bíztatom őt? Most tutira azt hiszi, lehet még közöttünk valami. Mondom az lehetetlen, hiszen ország-világ elé van tárva, hogy mással járok-élek, és különben is, biztos látott már minket együtt, mert kicsi ez a világ, főleg az a kerület, ahol anno laktunk.

 

Szóval ő mindjárt kombinálni kezdett. Pedig együtt voltunk akkor már több, mint egy éve, de úgy tűnt még nem érezte elég szilárdnak a kapcsolatunk alapjait, ha mindjárt megremegett az önbizalma. Pedig mondtam neki, hogy az is régen történt, nem volt egy mindent elsöprő szerelem, sokkal inkább tipikus gyerekkori. Vagyis totál nem komoly. Ő mégis úgy könyvelte el, hogy ez volt nekem A NAGY szerelem, ő volt a hercegem, aki most ismét képbe került.

 

nem tilthatsz meg semmit 02

 

Persze már akkor átláttam a dolgot és finoman nyugtatgattam, nincs miért aggódnia. Nem fogok visszarohanni hozzá. Főleg azért, mert nem szeretem. Nem akarok tőle semmit. Különben meg szerintem ő se akar semmit. Csak tudom róla, hogy barátkozós típus, jóban szokott lenni az exeivel. Jóformán kizártnak tartottam, hogy bármi hátsó szándéka legyen. Miért is kell ezt feltételezni mindjárt, ha felbukkan az ex?

 

De őt ez nem hatotta meg és tiltani próbált tőle. Megpróbáltam beleképzelni magamat a helyébe. Aláírom, én sem örültem volna, ha ráír az exe. Talán én is megijedtem volna akkoriban és remegett volna a gyomrom. Mert akkoriban nagyon fiatal voltam, nekem sem volt egy zsákra való önbizalmam. Ma már tudom, hogy az esik ilyenkor pánikba, aki önértékelési gonddal küzd, nem bízik a párjában, de főképp a kapcsolatban. Hiszen, ha valaki megbízik a másikban, tudja, hogy a kedvese szereti őt, boldog mellette, miért akarná elhagyni? Vagyis neki e téren kétségei voltak. Ám akármennyire is aggályos lettem volna én is a helyébe, eszembe nem jutott volna neki bármit is megtiltani.

 

Mert egy: semmi jogom hozzá. Ki vagyok én, hogy bármit is megtiltsak neki? Nem volt a férjem, de még ha az is lett volna, akkor sem az enyém, a tulajdonom, nem uralkodom felette, vagyis semmit nem tilthattam meg. Kettő: Ha szeretem, nem korlátozom. Nem félek elengedni, nem fosok attól, hogy el fog hagyni. Bízom benne, kettőnkben és azt akarom, hogy boldog legyen, amihez bizony az is kell, hogy ne fojtsuk meg a másikat a szerelmünkkel, elvárásainkkal, szabályainkkal.

 

nem tilthatsz meg semmit 03

 

Mi még éretlenek voltunk, és nem voltunk elég bölcsek. Annak ellenére, hogy ő már idősebb, felnőtt férfi volt. Meglepett a viselkedésével, mert mindig is egy intelligens embernek tartottam. De úgy tűnik, az intelligencia nem egyenlő a bölcsességgel, amit az évek során tapasztalatok által megszerzünk, illetve egy intelligens embernek is lehet önértékelési, bizalmi gondjai.

Ugyanakkor a feltételezés is elszomorított, miket gondolt rólam, hogy más karjába rohanok. Az pedig végképp a földbe döngölt, hogy ki kelt magából, tiltani akart és hogy utána még meg is sértődött. Pedig basszus, nem csaltam meg. Mégis majdnem úgy lett elkönyvelve. Túlontúl féltékeny volt az említett problémák miatt. Pedig szándékosan soha nem adtam okot arra, hogy az legyen, sőt, mindent megtettem azért, hogy megnyugodjon. Tudattam vele minden létező módon, hogy szeretem, fontos nekem, nem kell más. A reakciója alapján úgy nézett ki, nem ért célba az üzenetem vagy igen, de 1 másodperc alatt szertefoszlott.

 

Másfelől tessék, így legyen az ember őszinte. Letolás jár érte. Ha meg nem vagyok az és esetleg utóbb kiderül, hogy szóba mertem állni az ex-el, akkor újfent én leszek a szemétláda. Akkor meg?! Mégis mit kellett volna tennem?! Hiszen sehogy sem volt jó. Helyesnek helyesen cselekedtem, bár ezt abban a percben nem így éreztem.

 

nem tilthatsz meg semmit 04

 

 

Még jó, hogy nem vagyok az a fajta, aki „már csak azért is” beszél vele, mert megtiltják neki. Nem akartam még jobban kikészíteni, csak azért, hogy példát statuáljak és megbüntessem, hogy nekem nem tilthat meg semmit. Azt hiszem annál rosszabb lett volna.

Napokkal később, mikor megnyugodott, újra civilizált módon előadtam, hogy szerintem rosszul reagálta le a dolgot és nem volt oka kételkedni bennem. Ismét tudattam vele, hogy szeretem. Megbékélt, de csak azért kért bocsánatot, hogy felkapta a vizet. Nem a tiltásért. Az továbbra is állt.

 

„Ne beszélj az exeddel”. Nem fenyegetett meg, hogy akkor ki rúg, elhajt vagy – pedig ismerek olyanokat, akik ezt is megtették – és nem jött azzal, hogy akkor ő is fog az ő exével beszélni, tehát nem vitte le dedós szintre a dolgot. De éreztette velem egy jó érzelmi zsaroló módjára, hogy továbbra is fasírt és hidegháború lesz, ha beszélek az ex-el.

 

Mivel akkoriban nagyon szerettem és azt akartam, hogy szent legyen a béke, nem írtam vissza az exnek, eltűntem, felszívódtam. Nem akartam megbántani, de a párom volt a fontosabb és az ő nyugalma. Ha ő így boldog, hogy nincs az ex a képben, rendben.

Ám mint mondottam, így is szakítás lett a vége. Több sebből vérzett a kapcsolat, a félelmei, és az érzelmi zsarolása is egy volt a sok közül, ami a kapcsolat végéhez vezetett.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Attól még, hogy együtt vagyunk, nem leszek a tiéd!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!