Amikor romantikáról beszélünk – és nem az utolsó egységes, számos művészeti ágat ötvöző korstílusra célzunk – arra gondolunk, ami eltér az átlagostól, a hétköznapok fölé emelkedik. A romantika nem feltétlenül giccses, bár egy dolog biztos: amit valaki romantikusnak talál, az más számára nyáltenger tetején úszó takonyhalmaznak tűnhet. Hol a határ?

 

Itt a nyár, a szabadság, a vízpart…mikor jöjjön a napfény, az olcsó vörösbor, a holdvilág és tűzpiros rózsa, ha nem most? Persze ahány ember, annyiféle, és ne kívánd felebarátodnak, amit magadnak kívánsz, mert lehet, hogy más az ízlése (klisészótár, 52. oldal) – amit tehát valaki kedves gesztusnak talál, az másnál már kiveri a biztosítékot. Nézzük, mi az, ami a WMNO szerint még belefér, és mi az, ami már a csöpögős giccs kategórián is messze túlmutat!

 

Kép: pixabay.com

 

Egy gyűszűs ujjnyi nyál, de inkább romantika

 • vörös rózsa: szép hagyomány, de nem mindenki szereti a virágokat – ha viszont igen, és nincs pénz, egy mezei csokor még nagyobb sikert arathat – elvégre az nem terem minden pizzéria vagy metróaluljáró előtt.
 • személyre szabott fotóalbum: abszolút trendben van, de azért csak mértékkel, komolyabb eseményekre, évfordulókra.
 • személyes üzenettel tuningolt képeslap, saját rajzzal – klassz.
 • „szeretlek” felirat a fürdőszobatükrön – poénos.

 

Egy kis pohár nyál

szerenád: szalonspiccel romantikus, józanul csöpögős – persze attól is függ, mit ad elő a hősszerelmes – no és persze hogyan.

 • számküldés a rádióban/tévében – plusz egy vödör nyál, ha a következő számok egyikéről van szó: Bryan Adams – Puppy Love, Celine Dion – My Heart Will Go On, Whitney Houston – I Will Always Love You.
 • naplemente, pálmafákkal – ha műanyag a pálmafa, könnyen meglehet, hogy a bor is kannás: meneküüülj!
 • rózsaszirmokkal hintett ágy – kedves gesztus, főleg, ha takarít utána

 

Kép: pixabay.com

 

Nyáltenger, csak úszóknak!

 • plüssmaci – pláne kínai boltos Teddy mackó – „I love you” feliratos piros szívecskével a mellkasán – ha ez tetszik a párodnak, komolyan vele akarsz maradni?
 • vörös rúzzsal telecsókolt, illatos papírra kalligrafikus írással produkált szerelmes vers – kommentár nélkül, és le a kalappal, ha a nyáltenger nem elegyül masszív okádék-szaggal is
 • ötvenoldalas szerelmes episztola – egy frappáns vers oké, de a fűzfapoétizmus vaskos kliséi gyakorta landolnak a szemetesben, pláne ha tíz perc ismeretség után írjuk őket (ha csak nem dédelgetsz irodalmi ambíciókat, kerüld a rossz verseket, mielőtt jól leégeted magad!)
 • alsónemű (boxer vagy csipkés bugyi) – hááát… talán kevered a „szerelem” és a „vágy” fogalmakat?

És mi a tanulság?

Komolyra fordítva a szót: egy romantikusnak szánt gesztusnak akkor van létjogosultsága, ha megfelelő háttér van mögötte: ha csak két órája ismeritek egymást, és máris rózsaszirmokkal teleszórt pezsgősvödör érkezik egy briliáns jegygyűrűvel a közepén, a normális reakció az, hogy halálra rémülsz: mégis mit akar ez a pasi?! Ráadásul egy személyes ajándék, egy közös élményeket idéző tárgy ezerszer beszédesebb a konfekció holmiknál. A vörös rózsa, a pezsgő és a gyűrű persze örök klasszikusok maradnak, melyek soha nem mennek ki a divatból, ám legtöbbször egy egyénre szabott, kreatív meglepetés nagyobb sikert arat a randikon. Egy szál virág vagy egy saját készítésű válogatás CD mellé jöhet valami, ami csak neki szól – és ezen a ponton persze értelmet nyer az első pont is: csak hosszú, kiegyensúlyozott kapcsolatban lehet romantikusnak lenni, a one-night-stand egy egészen más műfaj.

 

Most pedig ki a strandra, inkább ússzatok a vízben, mint a nyálban, fröcskölni pedig nagyon romantikus dolog!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!