Nagyon is! Sőt nemcsak működhet, de igény is van rá. Sokan hajlamosak azt hinni, hogy negyven felett fokozatosan csökken a szexuális vágy. A párok elveszítik egymás és a szex iránti érdeklődésüket és végül többé nem is fognak szexelni. Ez bizony óriási tévhit! Természetesen mindenki más és más, de igenis az mondható el, hogy az 50 felettiek is szeretkeznek, sőt, állításuk szerint még jobb is, mint fiatal korukban!

 

 

szex 50 felett 01

kép: demidlife.nl

 

A Lumen nevű párkereső 6000 ötven feletti embertől kérdezte meg, hogy milyennek találják a mostani nemi életüket, mennyire kívánják a szexet. A megkérdezettek 62%-a mondta azt, hogy izgalmasabbak az együttléteik, mint valaha. Jóval merészebbek az ágyban, és ráadásul még többször is szeretkeznek, mint korábban.

 

Az is kiderült, hogy szerintük azért is van, mert megszűntek az önértékelési problémáik, elég magas szinten áll az önbizalmuk és csökkentek a gátlásaik. Viszont növekvő libidóról és kísérletező szellemről számoltak be.

 A kutatás során arra is fény derült, hogy átlagosan 25 percig tartanak az együttlétek és van, hogy ezalatt az idő alatt három pózt is kipróbálnak. Most kapaszkodj meg, a legnépszerűbbek közé tartozik a misszionárius, a kutya- meg a 69-es póz, illetve azok, ahol orálisan is kényeztethetik egymást. Az alanyok azt is elárulták, hogy ameddig nincsenek testi korlátaik, nem is óhajtanak lemondani a szexről.

 

Szóval a kutatások is bizonyítják, hogy van élet 50 felett és hogy igenis szexelnek az emberek. A szinglik is többet randiznak és lehetőség szerint a harmadik randi után már ágyba is bújnának. Na, de mi rossz van ebben? Hogy az idősebbek is vágynak szexre? Semmi. Sőt, teljesen természetes. Csak mert valaki átlépett egy bizonyos kort, nem jelenti azt, hogy nem szerelmeskedhet. Jól tudjuk, hogy a szexnek számos pozitív testi és lelki hatása van. De ritkán szexelünk csak a jótékony hatásokért, akkor már inkább az örömért! Márpedig az idősebbnek is ugyanolyan jól esik.

 

szex 50 felett 02

 

Már nem a mennyiségre, hanem a minőségre törekednek. Fontosabb számukra, hogy a szex mindkét félnek élvezhető legyen. Ugyanakkor egy tartós kapcsolat előnyei közé tartozik az is, hogy teljesen megbíznak egymásban, ezért szívesebben mernek kísérletezni. És ha már kísérletezés, ebben a korban már igazán megtehetik. A gyerekek kirepültek, újra kettesben vannak. Több idejük van egymásra, a kapcsolatuk ápolására és arra, hogy új élményeket szerezzenek maguknak. Egy kicsit újra fiatalnak érezhetik magukat, ahogy azt a mi megkérdezetteink is mesélték:

 

„A szex mindig is az életünk része volt, nemcsak a fiatalok kiváltsága. Különben is, 50 felett sokkal magabiztosabbnak érzem magamat az ágyban és jobban el tudok lazulni. Tisztában vagyunk azzal a férjemmel, hogy a testünk már nem a régi, és mégsem szenvedünk a megfelelési kényszertől. Voltak kezdetben nehézségek, amit a menopauza meg a csökkenő ösztrogénszint hüvelyszárazság okozott. Az utóbbira könnyel találtunk megoldást, a hangulatingadozásaimon pedig maga a szex segített. Összeszokott páros vagyunk, akik szívesen próbálnak ki új dolgokat. Szerintem a szex amúgy is képes megfiatalaítani az embereket.” – Janka (54)

 

A második férjemmel 43 évesen házasodtam össze. Egy percig sem éreztem, hogy szégyellni kellene a testemet előtte. Viszont a mai napig megvagyunk lepődve azon, hogy mennyire kívánjuk a szexet, mintha még mindig a húszas éveinkben lennének. Nemrég mi is elkezdtünk kísérletezni a BDSM-mel, miután láttuk A szürke 50 árnyalatát. Nem olyan durván, de tény hogy sok izgalmas percet szerzett nekünk. Szívesen használunk különböző szexuális segédeszközöket, hogy ne legyenek unalmasak az együttléteink. Korábban nem volt lehetőségünk ilyesmire és talán nem is mertük volna. De 50 felett már nincs mit szégyellnie az embernek, pláne nem a vágyait.” – Mariann (58)

 

szex 50 felett 03

 

„Amíg itthon laktak a gyerekek kevesebb időnk volt egymásra. Főleg minőségi. De miután az egyik egyetemre ment, a másik itthon majd külföldön kezdett dolgozni, végre több időnk lett egymásra. Nem tudom, miért, azt hittem a feleségemnek már nem lesz olyan nagy igénye a szexre, de tévedtem. Egyre jobbak és jobbak lettek az együttléteink. Mint akik újratanultak biciklizni. Ahogy jobban ment, annál jobban élveztük. Heti egyszer, de néha kétszer is csináljuk és mindig kitalálunk valamit, hogyan dobjuk fel.” – Péter (55)

 

A beszámolóikból kiderült, hogy nagyon is van igényük a testi szerelemre, bátrabbak és vállalkozó szelleműbbek is. Talán nem hitted volna, de ez az igazság.  Ha csak nincsenek komoly fizikai betegségük, merevedési problémájuk, odafigyelnek a higiéniára és nem hanyagolják el magukat, akkor az mondható el, hogy aktív nemi életet élnek. Ugyanúgy dolgoznak, lehetnek fáradtak, stresszesek, de a 30-asok sem mondanak le csak ezért a szexről. Miért épp az 50-esek tennék? Végre kiismerték magukat, a testi vágyaikat, ki is merik mondani őket. A hölgyek is intenzívebb orgazmust élhetnek át, ahogy maga a szex is egy sokkal kielégítőbb élmény lehet. Ha türelemmel, gyengédséggel és kíváncsisággal fordulnak egymáshoz a párok, jóval izgalmasabb szexuális életet élhetnek 50 felett.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Házasságban vagy párkapcsolatban jobb a szex?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!