Valentinát tavaly kirúgták a munkahelyéről. Albérletben lakik a férjével, és nincs sok spórolt pénzük, emiatt kissé paráztak azon, mi lesz velük. Természetesen Valentina mindent megpróbált, hogy elhelyezkedjen, de nem talált munkát a saját szakmájában, mint HR-es. Egy idő után nyitott lett minden másra is, ám a legnagyobb szerencséje az a férje volt, ami bejutotta a munkahelyére.

 

 

munkahelyen megcsalt 01

kép: pinterest.com

 

Akkoriban Dénes volt a megmentőm, aki bejuttatott a céghez. Salesesnek vettek fel, de annyira megvoltak elégedve a munkámmal, hogy előléptettek és már én koordinálom a többieket. Plusz több pénzt is kapok és folyamatosan elküldenek tanfolyamra. Dénes nagyon büszke volt rám és őszintén őrült a sikeremnek.

 

Csak éppen elfelejtett arról szólni, hogy megcsalt az egyik kolléganőnkkel, akivel napi szinten találkozom. Ő sima saleses, most pedig én vagyok a felettese. Természetesen ő sem jelezte, hogy pár hónappal ezelőtt viszonya volt a férjemmel. Én meg a persze a nagy boldogságban, hogy minden jól alakul az életünkben, fel sem tűnt a dolog.

 

A második alkalom nem is olyan rég volt. Nagyon kelletlen volt, hogy egy másik kollégám hívta fel rá a figyelmemet, hogy tartsam szemmel őket, mert „megint” nagyon össze vannak gabalyodva. Megint. Nem akart ennél jobban belefolyni és ahogy ő mondta szart keverni, de sikerült. Nekem is feltűnt, hogy kerülgetik egymást, meg hogy eltünedeznek. Úgyhogy mikor rajtakaptam Dénest, hogy hazudik és nem túlórázni maradt bent, biztos voltam a dolgomban. Megcsalt. Másodszorra is.

 

Ez már önmagában is felháborító. De mégis, milyen beteg ember az ilyen? Odaviszi a feleségét a munkahelyére majd megcsalja ott valaki mással? Erre gerjed, hogy játszik a tűzzel vagy mi? Váltig állította, hogy nem szerelmes a lányba – aki persze nyolc évvel fiatalabb nálam, ezért bocsássak meg neki.

 

munkahelyen megcsalt 02

 

Úgyhogy elég nehéz helyzetbe kerültem. Veszítsem el a férjemet és a munkahelyemet? Vagy csak az egyiket? De melyiket? Rosszul vagyok a gondolattól, hogy minden nap látnom kell annak a képét, akivel megcsalt. A legszívesebben felképelném. Nincs olyan nap, hogy ne lenne ingerem arra, hogy nekimenjek és elküldjem a fenébe. De akkor biztos kirúgnának. Azon is gondolkodtam, hogy jól megmondom neki a magamét munka előtt vagy után, de annak sem látom értelmét. Mit érnék el vele? Tegyem boldoggá azzal, hogy látja a fájdalmamat, a bukásomat? Ezért tartom magamat a munkahelyemen is, ahol mindenki érzi, hogy valami nem stimmel. Feltűnően távolságtartó és hideg vagyok a férjemmel, mert képtelen vagyok eldönteni, mit tegyek. Adjam-e ki az útját vagy bocsássak meg neki. A lányt szintén kerülöm és az a kolléganő közvetít, aki jelezte, hogy van közöttük valami. Egyedül ő tud a történtekről, hála az égnek. Talán gyávaság, amit hetek óta csinálok, de egyszerűen nem tudom, mit tegyek. Félek, ha szóba kellene állnom azzal a perszónával, nem tudnám türtőztetni magam.

 

Minden áldott nap emlékeztetett a sorsa kudarcomra, hogy nem tudtam megtartani a férjemet, egészen addig, amíg nem küldtek bennünket home office-ra. Tudom, hogy mások szerint nem az én hibám, és ő a jellemtelen, aki nem volt képes hűséges maradni vagy legalább szólni, hogy gond van a kapcsolatunkkal. Ez engem nem vigasztal. A barátnőm szerint, aki tud a dologról, szerinte a férjemet kellene kirúgni és valahogy megszabadulni a lánytól a munkahelyemen. Elvégre szép karrierem van, jól keresek, nem nekem kellene ott rosszul éreznem a történtek miatt. Való igaz, nem is értem, hogy az a lány miként tud rám nézni és egy légtérben lenni velem. Szemernyi rossz érzése sincs a történtek miatt? Tán büszke magára vagy provokálni akar? A szívem mélyén azt kívánom, bár felmondana magától és tűnne el, de egyáltalán nem úgy néz ki, mint, aki fontolgatja a dolgot. Én viszont már kivagyok attól, ha meglátom őt vagy meghallom a hangját. Ez sem normális, hogy egyedül én szenvedek, én megyek tönkre ebben az egészben, mert látszólag sem a férjem nem érzi igazán rosszul magát, sem az a lány.

 

munkahelyen megcsalt 03

 

 

Egy biztos: képtelen lennék úgy megbocsátani a férjemnek, hogy továbbra is egy helyen dolgozunk azzal a lánnyal. Abban sem vagyok biztos, hogy ezek után nem rettegnék-e attól állandóan, hogy valaki mással csal meg. Sőt, ha jobban belegondolok, az sem nyugtatna meg, hogy munkahelyet váltanék, és a férjem ottmaradna a csajjal. Azt végképp nem viselném el, beleőrülnék. Annyi bizonyos, ha végül megbocsátok neki, akkor vagy a lánynak vagy neki mennie kell, de nem maradhatnak egy helyen. A férjemnek viselnie kell majd a következményeket, akár ez, akár a válás lesz, aki jelenleg egy barátjánál húzta meg magát.

 

Még van egy kis időm döntést hozni, bár hamarosan vissza kell mennünk a munkahelyünkre. Ki kellene találnom, mi legyen a férjemmel és a csajjal. Kíváncsi lennék, más mit tenne a helyemben.

Valentina történetét meséltük el.

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Még sokat gondolsz az exedre? Csak nyugodtan, nem gáz!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!