Hetente vagy akár naponta belekukkolsz a partnered telefonjába? A megcsalás jeleit keresed? Vagy csak szimplán tudni akarod, kivel beszélget? Ugye tisztában vagy azzal, hogy ez semmi jót nem jelent?

 

 

belenez a parja telefonjaba 01

kép: chita.ru

 

Hihetetlenül könnyű manapság belenézni a szerettünk telefonjába. Ha felbírják oldani a védett billentyűzárat, onnantól kezdve nincs megállás. Egy gombnyomás behatolni a másik e-mailfiókjába, közösségi oldalaiba, híváslistáiba. Mindent le lehet nyomozni. Az sem nehéz kideríteni, hogy milyen oldalakat böngészett. Csupán egy baj van ezzel: megsértjük a párunk privát szféráját.

 

 

Amennyiben ez közös döntés alapján történik, rendben van. Hogyha a párok megosztják egymással a jelszavaikat, kódjaikat, az akár jelentheti azt, hogy érett kapcsolatban vannak, akik megbíznak egymásban. Viszont az kicsit más, ha mindez azért történik, hogy rendszeresen kutakodhassanak egymás telefonjában. Amit a bizalom ékes jeleként szántunk, az lehet olaj a féltékenység tüzére.

 

Talán azt gondolod, nincs benne semmi rossz. Hiszen, ha nincs előtted mit titkolnia, akkor mégis miért ne nézhetnél bele a telefonjába? Mert akárhogy magyarázza az ember, valójában a bizalmatlanság jele. Mindegy, hogy tudatosan vagy tudattalanul nézel bele a telefonjába, utána nyomozol. Ha nem is feltétlenül a megcsalás jeleit keresed, akkor azt akarod tudni, hogy hány nővel/pasival beszélget és miről. Érdeklődik-e iránta valaki vagy sem. Flörtöl-e valakivel netán téged beszél-e ki.

 

Bizalmatlan vagy vele szemben. Aggódsz, hogy milyen véleménnyel van rólad, amit esetleg másokkal is megoszt. Tudni, pontosabban látni szeretnéd, milyen nőkkel beszél, hátha szebbek, okosabbak, különlegesebbek, mint te. Hogyha rendben lenne az önbizalmad és megbíznál benne, nem szörföznél a telefonjában, ennyi a képlet. Hiába mondod, hogy csak kíváncsi vagy rá, ez nem igaz.

 

belenez a parja telefonjaba 02

 

Ráadásul gondolj bele: mit hihet a párod rólad, hogy belenézel a telefonjába? A tények csak úgy ordítanak: nem bízik bennem. Vajon fog ez változni? Ha engedem, hogy rendszeresen belenézzen a telefonomba, egy idő után felhagy vele és megbízik majd bennem? Vagy csak olaj lesz a tűzre, mert úgyis találnak magának valamit?

 

 

Na, éppen ez az, sokszor olaj a tűzre, hogy engedjük a másikat kutakodni. Elvégre két turkálós van: az egyik, aki meg akar bizonyosodni a másik fél ártatlanságáról és le akar állni a kényszeres kutakodásról. Mert van, akinek sikerül leállni. Talán nem túl egészséges úton, de sikerül elengednie a félelmét és eljön a nap, mikor nem kémkedik a párja után. A másik típus, aki igazolni akarja a hűtlenséget, és az minden létező dologba bele fog kötni. Miért beszélget a kolléganőjével vagy miért lájkolja a haverja nőjének a képeit. Nem is kérdés, hogy előbb vagy utóbb, de szakítás lesz a vége. Vagy a pasi unja meg a turkálást és gyanúsítgatást vagy a nő könyveli el, hogy a párja megbízhatatlan. Persze ez fordítva is megtörténhet.

 

El kell fogadni, hogy van, akit zavar, hogy a kedvese kutakodik a telefonjában. Nem azért, mert titkolnivalója van, hanem mert rossz érzéssel tölti el, hogy a párja nem bízik benne. Másrészt lássuk be: nincs abban semmi bűnös dolog, hogy védjük a magánéletünket. A gondolatainkat, a véleményünket, amiket másokkal beszélünk meg. Van, hogy az ember megszeretne magának tartani bizonyos dolgokat. Nem bizalmatlanságból. Egyszerűen mindenkinek vannak kis titkai. Ha ez nem megcsalás vagy más bűntény, mi rossz van benne? Meg kell érteni, ha párunk nem díjazza a kutakodást és jobb is lenne, ha a féltékeny, kétkedő partner inkább beszélne az aggodalmairól a partnerével és esetleg megkérdezné kivel, miről beszélgetett. Még ez is jobb lenne, mintsem kiszolgálja magát és egyszerűen belenéz a mobiljába.

 

belenez a parja telefonjaba 03

 

Már csak azért sem szerencsés a nyomozás, mert mi van, ha épp egy gigantikus meglepetést sikerül leleplezni? Hogy a párunk szülinapi bulit szervez nekünk vagy az eljegyzésünket? Szerinted egykönnyen meg fogja bocsátani, hogy elrontottad a meglepetést? Na, és te magadnak megtudnád, hogy elrontottál egy hatalmas élményt a félelmeid és alacsony önbecsülésed miatt? Ugyanis nehogy azt hidd, hogy a párod nem jön rá, hogy belenéztél a telefonjába. Vannak elég szemfüles, figyelmes emberek, akik egy-kettőre rájönnek erre.

 

Akár okkal vagyunk féltékenyek, akár nem, a problémáról beszélni kell: ha a két fél tiszteli és becsüli egymást, fel sem merül bennük, hogy behatoljanak a másik magánszférájába. Egy érett pár beszél a gondról: úgy érzem, eltávolodtál tőlem, szeretném tudni mi ennek az oka. Ne a bűnösség nyomait keressük, hogy aztán legyen mit rábizonyítani a másikra.

 

De ha számodra elengedhetetlen a lelki nyugalmadhoz, mert korábban már megcsaltak és esetleg a párod épp a telefonja révén bukott le, akkor legalább légy kompromisszumkész és a jelenlétében nézz bele a telefonjába. Ne sutyiban, mikor elmegy fürdeni vagy nagydologra a mosdóra. Ne az legyen a cél, hogy szabad bejárásod legyen a telefonba és ne találj semmit, hanem az, hogy megleld a bizalmat magadban és a párodban is! Sose szégyelld ehhez a partnered vagy épp szakértő segítségét kérni!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Az önjelölt királylányok miatt van neked önbizalomhiányod!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!