Nemrég mesélte az ügyvéd barátnőm, hogy a párja válni akar, mert állítólag beleszeretett egy fiatal lányba, aki épp csak túl van a tinédzser korszakán. Tíz éve voltak együtt, ebből öt év telt házassággal, mire egy szép napon a férfi előállt azzal, talált helyette egy fiatalabbat. Vajon mi játszódik le az ilyen férfiakban? Mi az elképzelésük? Hogy fogják a 30-ast és egyszerűen felváltják egy frissebb, üdébb virágszálra?

 

 divorce

Kép: magicmaman.com

 

Ügyvéd barátnőm 30 éves, kimondottan szép, csinos, ápolt és intelligens nő. Anyagilag független, nincs szüksége férje támogatására. Ő abban a hitben élt, hogy minden rendben van a házasságával. Mindent megadott a férjének, amire szüksége lehetett. Ellátta a tipikus házi asszonyi teendőket és arra is figyelt, hogy esténként jusson minőségi szerelem, vagyis a férfinak arra sem lehetett panasza arra, hogy nincs szex.

 

Szóval szegény Petra – nevezzük így – egy napon arra ment haza, hogy a férje azt mondta: beszélni akarok veled. Mint azt tudjuk, ritkán végződnek jól az ilyen mondattal kezdődő beszélgetések. Szépen leültette a közösen vásárolt lakásuk nappalijába és elmesélte, hogy három hónappal ezelőtt a munkahelyén megismerkedett egy gyakornokkal. Kezdetben csak flörtöltek, de érezte, hogy többről van szó. Az első szeretkezésük –pontosabban megcsalásuk – alkalmával Miklós –  őt meg hívjuk így – már tudta, hogy szerelmes a 18 éves gyakornokba és meg van arról győződve, hogy a lány is szereti. Tény és való, a 35 éves Miklósnak jó állása van, de azért gazdagnak nem mondható, max jómódúnak. Nem árt erről is szót ejteni, hiszen rejtély, hogy mik lehetnek a lány szándékai. Tán szerelem?

 

fitalabbra cserelte 02

 

Mit lehet ezek után kérdezni? Miért? Hogy mehetett félre, amikor megkapott mindent egy gyönyörű nőtől, mikor soha egy rossz szava nem lehetett a Petrára? Volt elég pénzük, bármit megvehettek maguknak, bármit megtehettek, utazgathattak is, a kapcsolatuk tartalmas volt és hangsúlyozom: elég szex is volt benne. Erre Miklós nem tudott felelni azt mondja „nem tudja”. Egyetértett azzal, hogy nincs semmi, amit Petra szemére vethessen, hiszen más férfiak arról panaszkodtak, akik megcsalásra adták a fejüket, hogy nem kaptak szexet vagy nem volt elég változatos a nemi életük. Esetleg párjuk elhanyagolta, túl féltékeny, túl hisztis volt, de náluk még csak ez sem.

 

„Mivel jobb, mint én? Mit adott neked, hogy őt akarod választani? – kérdezte Petra – Erre csak hebegett-habogott és valami olyasmivel jött, hogy ez szerelem. Egyszerűen szereti. Nem tudja megmagyarázni, de talált benne valamit. A lelki társát. Ezáltal a szex is sokkal jobb, és intenzív vele. Mellette szabadnak, fiatalnak érzi magát. Azt kérdeztem tőle, hogy szerinte ő fog rá mosni, főzni meg takarítani? Hogy elviseli az összes nyavalyáját? Hogy mit gondol, meddig fog ez tartani? Gondolja, hogy egy 18 éves mellette marad? Max addig, amíg rá nem jön, hogy nem lehet élni egy idősödő férfi mellett vagy amíg fel nem éli a pénzét. Vagy őt is elveszi feleségül, hogy tíz év múlva őt is lecserélje egy fiatalabbra és ezt fogja csinálni egész életében?”

 

fitalabbra cserelte 03

 

Ez a legszörnyűbb Petra számára, hogy nincs számára egy épkézláb ok. Nem kapott kielégítő feleltet arra, hogy miért. Egyáltalán nem érzi jobban magát attól, hogy a férfi nem okolja a válásért, hogy ő mondhatni hibátlan. Sőt, a jövőre nézve kétségbe van esve, hogy mi lesz így ezek után? Ha a történtek után képes lenne megbízni egy férfiban rettegjen attól, hogy az megint elhagyja egy fiatalabbért? Hogy kellene felvennie a harcot a fiatalabbakkal szemben?

 

Arra kérte Petra, mutasson róla egy képet. Azt mondta, hogy a lány egyáltalán nem szebb nála. Szépnek szép, de nem egy olyan valaki, aki előtt meg kellene hajolnia. Ettől csak még rosszabb a helyzet. Nem szebb, nem különlegesebb, nem okosabb, nem gazdag, akkor mit tud? Hogy fiatal. Ennyi lenne az egész?

 

Igaz, hogy lehetett már hallani olyan sikeres kapcsolatokról, ahol egy fiatal nő és egy idősebb férfi remekül meg vannak egymás mellett. De sok esetben mégis szétmennek, mert a férfi nem képes felvenni fiatal lány ritmusát, hiszen ő már kiélte magát. Vagy a lány szakított vele ugyanezért, mert unalmasnak találta az életét az érett férfi mellett vagy mert más partnerekre vágyott.

fitalabbra cserelte 04

 

Élhetünk a gyanúval, hogy esetleg Miklós összekeveri a szerelmet a kapuzárási pánikkal. Persze ettől még a maga módján szeretheti a lányt, de aztán azt szereti benne, hogy mellette fiatalnak és elevennek érzi magát. A fiatalság ígéretét szereti, amit a lány testesít meg. Aki állítólag nem a pénzre utazik…

 

Mivel nem ismerjük Miklós álláspontját csak találgathatjuk, hogy ez valódi szerelem-e vagy sem. Ugyanis hallottunk már csodálatos találkozásokról, mikor a lelki társak meglelik egymást és képesek mindent feladni a másikért és utána boldogan élnek, míg meg nem halnak. Vajon most is erről lenne szó vagy egy bepánikolt pasiról?

 

Bárhogy is legyen, akkor is tisztességtelenül járt el! Három hónapja csalta a feleségét mire bejelentette, hogy válni akar. Na és igen, utána, ha megint bepánikol, ismét ott hagy 10 év múlva egy másik összetört szívet? Meg se próbálta elmondani a feleségének az esetleges lelki problémát, nem is tett igyekezett arra, hogy jobbá tegye a kapcsolatukat, csak fogta magát és kilépett belőle. Belegondolt abba mit tesz? Hogy felcseréli a biztosat bizonytalanra? A hűséges, szerető, odaadó feleséget egy 18 évesre, aki talán még azt sem tudja, mit akar az élettől? (Tisztelet a kivételeknek!) 

 

fitalabbra cserelte 05

 

Ez így megy? Bárki megteheti mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül? Egy nő sem érdemli meg, hogy így bánjanak velük, mindegy, hogy milyen volt a kapcsolatuk. Járt volna az őszinte, a tisztességes, egyenes viselkedés. Mikor utaztunk vissza a múltba, hogy annak a kornak a szellemében élünk, mikor a nőknek nincs beleszólási joguk a házasságuk alakulásába? A férfi dönthet arról, hogy szeretőt tart, elválik-e vagy sem? Megint az ő szájízük szerint kell alakulnia a házasságnak?

 

Szegény Petra azóta sem tudta feldolgozni. A férje már elköltözött, következő hónapban már válnak is. Még nem tért magához a sokkból. Viszont ezek után eszébe sem jutott küzdeni. Esélytelennek tartja, hogy felvegye a harcot a fiatalsággal meg az állítólagos szerelemmel szemben. Feladta. Elengedte a férjét. Hősiesen viseli sorsát, nem kürtöli világgá a bánatát, nem könyörög a férjének, továbbra is keményen dolgozik és egyszerűen némán szenved. Mert látom a szemében, hogy szenved.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Ezek a legmegalázóbb és legelfogadhatatlanabb szakítási módok!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!