Pedig az én szememben nem úgy nézett ki, mint egy szörny, de úgy tűnik ő másképp látta magát a tükörben. Különben nem hasonlította volna a kapcsolatunkat a Szépség és a Szörnyeteghez. Pedig valljuk be, sokan megnézzük azokat a furcsa párokat, ahol a nő vagy férfi olyan gyönyörű, hogy attól már könnybe lábad a szemünk. Aztán meglátjuk, milyen előnytelen külsővel megáldott férfival van együtt. De miért? Mi tartja össze az ilyen párokat? A vak szerelem, a pénz vagy valami más?

 

szorny vagyok 01 

Kép: youtube.com

 

Látsz egy párt az utcán. Mondjuk egy vörös hajú istennő testtel megáldott szépséget meg egy vén kecskét. Egyértelműen az jut eszedbe némi undorral és megvetéssel: a nő biztos a pénz miatt van vele.

 

 

De mi van akkor, ha ugyanez a nő mondjuk egy fiatalabb vagy vele egykorú, de igen ronda pasival van együtt? Erre varrjál gombot! Fogadok, hiába töröd a fejedet, nem jössz rá a megoldásra, mert egyre csak azon agyalsz, hogy egy ilyen bombázónak mi érdeke származhat egy ilyen kapcsolatból.

 

És ugyanezt elképzelheted bátran fordított esetekben is. Mit akarhat egy görög isten egy vénlánytól vagy egy rút kis kacskától?

 

tul jo no 05

 

Először is, hadd világítsak rá arra, hogy túl könnyen ítélkezünk. Egyből érdekekben gondolkodunk. Hogy a másiknak biztos a pénz kell, vagy valamilyen juttatás, előny, protekció. Még ha fel is vetül bennünk a szerelem lehetősége, gyorsan legyintünk is rá, mintha lehetetlen lenne, hogy a szép meg a csúnya kéz a kézben járjon.

 

De azért na… mégis… mi lehet az ok?

 

Ilyenek vagyunk, mindent tudnunk kell! Csak úgy fogadhatunk el bármit is, ha megértjük az okát. Természetesen ezekre a talányokra több válasz is létezik!

 

Az elsőt már előbb ki is veséztük. Talán tényleg érdekkapcsolatról van szó és az egyik fél valóban pénzt vagy más anyagi javat szerez a kapcsolata által, netán pozíciót.

 

Továbbá nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy nem minden ember nézi a külsőt. Komolyan. Van, akit hidegen hagy. Nagyon is lehetséges, hogy valaki álmai asszonyát vagy a lelki társát leli meg a látszólag bányarémben.

 

Végül, ami valójában kézenfekvő és „elfogadhatatlan”, hogy igenis, szerelmes. Tudod, ezt jelenti azt, hogy a szerelem vak. Nem számít a kor sem a külső, csak ami belül van, ezáltal két teljesen különböző egyén is szerelemre gyúlni egymás iránt. Így történhet az, hogy a szép Fióna beleszeret Shrekbe.

 

tul jo no 06

 

Mit tudhatnak a csúnya emberek?

 

Létezik, hogy adnak valami pluszt, amit mondjuk egy túlontúl dekoratív ember nem képes? Igen! Lehet, a meseszép pasi vagy nő addig soha senkivel nem értette meg magát annyira, nem érezte olyan bensőségesnek a viszonyát, mint az előbb is említett bányarémmel. Talán pont ez a „borzalom” képes lelkileg és szexuálisan is maximálisan kielégíteni. Talált benne valami olyat, ami nincs meg egy szépségben, mondjuk humort vagy őszinteséget.

 

Hiszen beláthatjuk, hogy sok káprázatos külsővel megáldott nő és férfi felszínes. Csak a szépségük, a külsejük érdeklik, ezáltal szerepet játszanak. Úgy vélik, ők önmagukban is különlegesek és külsejük által bármit elérhetnek, nem kell törekedniük a másik fél meghódítására és megtartására. Ezért van az, hogy úgymond egy kevéssé esztétikusabb ember igyekezhet a másik fél megnyerésében, humorosabb, érdekesebb a személyisége és eleve, önmagát adja. Ráadásul egy ilyen egyén folyamatosan törekedni fog kedvese megtartására, pont azért, hogy egy szebb, ne csaphassa le a kezéről, ezáltal a kapcsolatuk már eleve izgalmasabb. Mert nem gondolja azt, hogy nem kell semmit se tennie, elég, hogy szép és kész.

 

Ugyanebből kiindulva, nem mindenki vágyik egy díszmadárra. Vannak, akik egy értelmes partnert keresnek, akivel lehet jókat beszélgetni, mulatni, akinek van egyénisége. Nem tömegcikk. Márpedig sok esetben pont ez derül ki a Betty a csúnya lány-félékről meg Quasimodóról, hogyha a felszínük nem is tökéletes, de a belsőjük igen és sokkal különlegesebbek!

 

tul jo no 04

 

Arról nem is beszélve, hogy jóval megbízhatóbbak lehetnek. Eleve hosszú távra terveznek, a többsége családot akar és gyereket mert tudják, hogy nem túl kelendőek, ezért hűségesek és odaadóak. Mindent meg akarnak adni annak a csodának, aki leállt velük. Alapból megbecsülik a partnerüket, mert tudják, hogy akár egy szebbel is lehetne, de nem, mert őket választották.

 

Most pedig jöjjön az aduászom: kevesebb a stressz velük. Ugyanis egy önbizalomhiányos ember képes a fél életét átrettegni, hogy tutira le fogják csapni a nőt a kezéről. (Igaz, ezt megteheti az a bizonyos rusnya ember, de még egy szép ember is félhet ettől.) Márpedig van, aki nem akar magának szűnni nem akaró hasmenést, csak mert a barátja, barátnője elment a barátaival bulizni vagy elutazott egy hétre és „Úristen, vajon mit csinálhat és kivel csal meg, mert tutira megcsal és el fog hagyni” Kevesebb az eshetősége annak, hogy a békácska lelép a szőke herceggel, hercegnővel. Még az is lehet, hogy őrületesen teperni kezd, - gyúrni jár, koplal - hogy megtartsa, ami valahol szintén stresszforrás lehet, ha félelemből teszi ezt az ember.

 

Mit mond a pszichológia?

 

Természetesen ezt is nézhetjük tudományosabb szemszögből. Vegyük példának azt a kombót, ahol a fiatal csinibaba egy matuzsálemmel van. Apakomplexus. Szereti az idősebb férfiakat, mert a saját apjára emlékezteti, akivel bizonyára boldog és közeli (volt) a kapcsolata. Ezáltal úgy véli, biztonságot, törődést, figyelmet és szeretetet kap az ő kis nyugdíjas szerelmétől.

 

Ugyanez a helyzet akkor is, a Szupercsapat Szépfiúja van együtt egy anyja korabeli nővel vagy nagyival. Anyakomplexus.

 

tul jo no 03

 

Ezt még talán meg is értjük. Tiszta sor. De milyen pszichológiai oka lehet, ha tényleg, isten igazán egy csúnya emberrel van együtt a szépség?

 

Miféle pszichológiai ok létezhet erre?

 

Valakiben buzognak a szülői érzések vagy úgymond megmentő komplexusban szenved. Az ilyen ember jót akar tenni mással, és kötelességének érzi, hogy boldoggá tegye a másik felet. Ezért egy kis szimpátia is elég lehet ahhoz, hogy a Szépség összejöjjön a Szörnnyel és utána dolgozhat is szent küldetésén, hogy szebbé varázsolja az életét és megmentse a lelkét.

 

Meddig tarthat egy ilyen kapcsolat?

 

Ameddig a szerelem tart. Vagy a pénz. Mert ezt is lehet fogadni. Ha a csúnyább félnek megfelel, hogy a másik mondjuk csak a státuszáért van vele, kik vagyunk mi, hogy megkövezzünk érte bárkit is?

 

Ám ha a rondábbik fél nem képes őszintén hinni a kapcsolatukban és szívből elfogadni a „lehetőséget”, az bizony megmérgezheti a kapcsolatukat, ahogy arról már szó volt. Például meg akar szépülni, de közben a hajtó erő, a félelem teljesen felőrölné. Meg aztán nem kizárt, hogy a szebbiknek nem tetszene a változás, mert akkor eleve egy másik impozáns személy keresett volna magának.

 

tul jo no 02

 

Szóval, ha felüti a fejét a féltékenység, az irigység, és nem tudják ezt kezelni, hogy meg lehet bízni a Top modell új sztárjában és nem fogja megcsalni, elhagyni a másikat, akkor kapcsolatukat megette a fene és előbb-utóbb szét fognak menni.

 

(Kedvenc zárójeles részemben megemlíteném, hogy ne feledjük el, hogy nem szép dolog a másikat megbélyegezni, mivelhogy a szépség mindig relatív. Lehet, hogy az a festői szépségű nő komolyan gyönyörűnek látja a kopasz, kancsal, deformált arcú, göcsörtös orrú, pattanásos dagadt alacsony pasit. Éppen ezért, csak mert mi másféle szépérzékkel vagyunk megáldva, mást jelenti számunkra a szépség fogalma, nem jelenti azt, hogy a miénk a helyes vagy az elfogadott. Vagyis dolgozzunk csak szépen az előítéleteink levedlésén!)

 

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

9 dolog, amit titokban minden férfi imád

 

Egy igazi nő ismérvei

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!