Anikó egy barátja révén ismerte meg a férjét. Azonnal meg volt a szikra. Úgy tűnt, megtalálta a vágyott partnert, a férfit, aki házasságra, családra vágyik. Egy évvel később már össze is házasodtak, mert úgy érezték, nincs értelme húzni az időt, ha egyszer minden klappol közöttük. Na, igen, csakhogy a varázslat, a házasságig tartott.

 

penzt kerni ferj 01

Kép: pinterest.com

 

Zsolt mindig is hagyománytisztelő embernek vallotta magát. Rendre-módra feleségül vett, majd fél évben belül már terhes is voltam. Miután a spórolt pénzem elment a lakásvásárlásra – illetve csak az önerő részére ahhoz, hogy megkapjuk a hitelt – azt mondta, hogy jobban örülne a közös kasszának. Minek tegyünk jót a banknak azzal, hogy két folyószámlát tartunk fenn? Különben is, már házasok vagyunk. Az ő szülei is közös kasszán voltak, ez teljesen normális, hogy a házasok megosztják mindenüket egymással és nem az számít, ki keresi a pénzt vagy mennyit. Végül is, igaz, régen is az volt a szokás, hogy a férj volt a kenyérkereső, otthon leadta a pénzt, a feleség pedig beosztotta. – ezutóbbit már én gondoltam és ezzel nyugtattam magam.

 

De ezzel együtt azt mondta, hogy ő nagy családra vágyik vagyis annak tudna a legjobban örülni, ha felhagynék a könyveléssel az életemet az anyaságnak szentelném, tehát legyek főállású feleség, anya. Eleinte nagyon nem tetszett a gondolat, hiszen szerettem a munkámat, szívesen csináltam és vágytam is a karrierre. Ám a családra is és persze Zsoltra. Azt mondtam, majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok az első gyereknél.

 

Meg is született első fiúnk, Benett. Szerencsére nem okozott nagy kiesést, hogy én nem tudtam teljes gőzzel dolgozni, mert a férjem a háromszorosát keresi az én fizetésemnek. Az építőiparban dolgozik és saját cége van. Mindebből kifolyólag azt hittem, át fogja engedni nekem a pénzügyeket, de nem tette. Mikor rádöbbentem, hogy nincs pénzem és kellene vennem új cipőt magamnak, meg Benettnek is néhány dolgot, megkérdeztem Zsoltot, nem-e lenne jobb, ha én kezelném a pénzügyeket. Mire kiröhögött és azt mondta szó sem lehet róla, a nők nem tudnak bánni a pénzzel és csak elherdálják. Kerek-perec kimondta: nem bízom benned. Te csak főzz, mossál, neveld a gyereket, ha meg kell valami nekem szólj. De végül adott nekem egy tízest. Majd hozzátette, ha jó leszek és jól viselkedem, majd akkor néha ad nekem zsebpénzt és ezen úgy nevetett, mintha ez lenne az év vicce.

 

penzt kerni ferj 02

 

Én nem találtam olyan viccesnek. Sőt, inkább kétségbeejtőnek. Ott voltam 34 évesen és újra kislány voltam, aki zsebpénzt kap, ha jól viselkedik. Felháborított, hogy nem bízik bennem. Mintha valami fruska lennék, aki elszórja a pénzt. Az Isten szerelmére, könyvelő vagyok, jól tudok bánni a pénzzel! Amúgy sem vagyok hülye nő, de ő mégis úgy kezelt.

 

Mondani sem kell, egy-kettőre elment a kedvem attól, hogy háztartásbeli legyek. Szerettem anya lenni és Benettel tölteni az időmet, de nem tetszett, hogy nincs semmi pénzem. Persze mikor megint pénzre volt szükségem, kénytelen voltam Zsolthoz fordulni. „Jó kislány voltál? Megérdemled?” Jóformán még pitiznem kellett azért, hogy pénzt adjon. Jobb szerette, ha listát írok neki és ő vette meg, ami kellett. A csekkeket is ő intézte. Mindent elintézett, csak nekem ne keljen pénzt adnia a kezembe.

 

Persze mikor rossz napján kaptam el a kérésemmel – mert mindig úgy csinálta, hogy előbb-utóbb kérnem kelljen, szerintem imádta, hogy megalázkodok előtte – akkor elküldött a búsba, hogy már megint pénzt kunyerálok, ennyit érek a diplomámmal, azzal, hogy könyvelő vagyok. Majd ócsárolni kezdett, hogy mégis mire adjon, mikor moslékot főzök, a gyereket se nevelem jól, szar feleség, szar anya vagyok, nem érdemlek pénzt.

 

Nem tudom, hogy ez volt a rosszabb vagy mikor azt mondta: dolgozzak meg érte. Igen, természetben. Ha teljesítem a piszkos kéréseit, akkor ad pénzt. Eszembe sem volt belemenni, van nekem méltóságom! Csakhogy Benett épp a betegeskedő korszakába lépett kétéves kora körül és szerettem volna magánorvoshoz vinni, de még nekem is orvoshoz kellett volna fordulnom. Úgyhogy nem magam miatt, hanem a fiúnkért, de kénytelen voltam belemenni a piszkos játékaiba azért, hogy pénzt szerezzek Benett kezelésére. Undorodtam magamtól, de legfőképpen tőle. Gyűlöltem őt. Akkor már megfordult a fejemben, hogy elválok, mert ezt nem bírom tovább.

 

Nem engedte, hogy bölcsibe adjam Benettet és elmenjek dolgozni. Azt mondta, hogy egy rendes asszony dolga az, hogy szüljön, gyereket neveljen és kiszolgálja a férjét. Mindenáron teherbe akart ejteni. Csak azért nem sikerült neki, mert titokban fogamzásgátlót szedtem, de persze ezért is csak szidni tudott, hogy szar, selejt nő vagyok, hogy nem esek megint teherbe. Azt mondta, ha rájön, hogy valamiképp elhajtom a magzatot: megöl.

 

penzt kerni ferj 03

 

Mikor biztos voltam abban, hogy ez az ember nem fog megváltozni és valószínűleg mindig is ilyen volt csak én nem láttam a fától az erdőt, mindent megtettem annak érdekében, hogy válni akarjon, mert tudtam, hogy magától nem lesz hajlandó. Egyszer hoztam fel a válást, akkor is azt mondta nincs olyan opció. Csak a halál választhat el bennünket. Ezért dolgozni kezdtem a válásunkon. Pocsék ételeket főztem, nem bújtam vele ágyba. Ha pénzre volt szükségem, inkább az anyósoméktól kértem vagy a családomtól. Válni még mindig nem akart, de egyre jobban terrorizált engem és a gyereket is.

 

Végül hazaköltöztem a szüleimhez. Azóta is várom, mikor megy már bele a válásba. Voltak kísérletei arra, hogy hazavisz, de szerencsére mindig volt valaki, aki a védelmemre kelt. Azóta visszamentem dolgozni, és szüleimmel élek, akik segítenek Benett nevelésében. Abban reménykedem, hogy előbb-utóbb a férjem megunja a banánt ás hajlandó lesz elválni. Az anyósomék szerint már néha olyan, mint aki hajlik rá. Úgyhogy nagyon bizakodó vagyok.

 

Nem az volt a baj, hogy közös kasszánk lett. Rengeteg olyan párt ismerek, ahol működik a rendszer és egyik fél a pénzkezelő.  Van, ahol nem is muszáj megbeszélni, mire költ a feleség, csak elég, ha nagyobb dolgok vásárlása esetén kikéri férje véleményét. Nem az engedélyét. Működik ez a dolog, ahol van bizalom és normális férj meg feleség. Nálunk valószínűleg alapból ki akart semmizni, hogy utána függnöm keljen tőle. De mégsem bánom, hogy összeházasodtunk, mert akkor nem született volna meg Benett. Ő a szemem fénye, az egyetlen jó dolog, ami született a házasságunkból. És az, hogy megtanultam kiállni magamért. Soha többé, egy férfi sem fog elnyomni.

 

Anikó történetét meséltük el. 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Csak mert a feleséged vagyok, azt hiszed, jogod van azt tenni velem, amit akarsz?!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!