Nektek is már elhagyta legalább egyszer a szátokat az a kérdés az uratok felé, mikor amaz virággal vagy valami drága ékszerrel ment haza mindenféle évforduló nélkül, hogy na, ezt miért kapom most? Csináltál valamit? Megcsaltál?!

 

viragot vettel 01

Kép: youtube.com

 

Persze, van, amikor ezek a kérdések viccesen kerülnek elő, és semmiféle hátsó, meggyanúsító gondolat sincsen mögötte. De vannak olyan lányok, akik halálosan komolyan gondolják, hogyha hirtelen, szinte a semmiből virágot kapnak a párjuktól, akkor az adott illető biztos, hogy csak a lelkiismeretfurdalását akarja elfedni valamivel, és tutira nem csak azért költött rájuk pénzt, mert neadjIsten, szerelmes. Ugyan már, egyáltalán ki szerelmes manapság, nem? Egyáltalán ki törődik igazán a másikkal anélkül, hogy először ne önmagát tegye az első helyre? A szerelem nem önzőségen alapul, és nem az egoizmus legfőbb játéka: lehet úgy csinálni, hogy ilyen legyen, de attól még idővel szépen fejbe kólint a valóság. Az nem szerelem, ha félévig X-szel vagy kapcsolatban, majd a szakítás után egy héttel már egy másik srácba esel bele fülig. A vágy nem szerelem, a belső önbizalomhiányod nem őszinte és ragaszkodó szerelemként vetül ki a kapcsolatodra, ahogy az sem valódi szerelem, ha nem tudsz egyedül lenni magaddal és ezért muszáj kapcsolatban lenned valakivel. Utóbbi az érzelmi kihasználás legmagasabb pontja, és általában a kihasználó az elején élvezi a feltétlen nélküliséget meg a boldogságot, de aztán utána koppan a bomba, s rájön, hogy valami nincs rendben. Ahogy az sem valóságos szerelem, ha egy baráti vitatkozós-kommunikációs beszélgetés kapcsán minden második mondatod a párkapcsolatodra tér ki, majd rá két nappal csak azért is posztolsz két képet az adott szerelmeddel, hogy mindenki lássa, mennyire boldogok vagytok. Az őszinte érzelmeknél vagy a teljes önazonosságnál eszedbe sem jut a párkapcsolatodba kapaszkodni, de még hírből sem jut eszedbe a megfelelési-kényszer. Posztolni lehet, és néha szükség is van rá, de az ember megérzi, hogy mikor igazi és lélekből jövő ez a képkészítés, és mikor szól a világnak, hogy nesze, boldogok vagyunk, kussolj.

 

viragot vettel 02

 

 

Arról nem is beszélve, hogy a boldog párkapcsolathoz nem kötelező a közös selfie-készítése. Elég csak egy pillanat a tájról, vagy saját magunkról, nem kell azonnal közös selfiet készítenünk, mert attól még nem lesz több a szerelmünk, vagy amit éppen mutatni akarunk, sőt, éppen ellenkezőleg. Ha a mi arcunk árulkodó, úgy a párunké is képes rá. Főleg úgy, hogy előtte még hírből sem ismertük a selfiek fogalmát.

 

Pont ilyen a virágadás is. Érzed, hogy mikor kapsz csakúgy ajándékot a másiktól, és mikor kapsz virágot azért, hogy valamit elrejtsen. Érzed, hogy mikor vagy veszélyben, hogy mikor jogos az az érzés, ami a kapcsolat végére mutat. Érezzük a dolgokat, csak nem mindig vagyunk elég bátrak ahhoz, hogy szembenézzünk velük. Az a baj a virággal, hogy mivel elterjedt az a mende-mondás néphiedelem, hogy a virág metaforája a rossz-fát-tettem-a-tűzre-de-szeretleknek, hogy már lassan akarva és akaratlanul is első gondolatunk az lesz a gyönyörű virágcsokorra nézve, hogy na, vajon mi a fasz történt már megint. Pedig általában az csak egy csokor és kész. Bár, néhanapján a pasik sem segítenek, tudjátok azok, akik szökőévente egyszer adnak nekünk virágot, mert ők nem az a romantikus-virágcsokor vevők, és így, amikor mégis adnak nekünk valamit, meglepődünk, hogy ez most mi és hogy is kéne lereagálnunk.

 

viragot vettel 03

 

S mivel ritkán történik ilyen, hajlamosak vagyunk egyből rosszra gondolni. Talán még a sötét sarokba kuporodó érzelmeket is felhozzuk, hogy bezzeg a volt nődnek állandóan virágot vettél, nekem meg csak szökőévente, vagy amikor baj van, hát ennyit érek én neked? És már el is kezdődik a huzavona.  Vagy, ha a barátnőink becsekkolnak a kapott virágcsokorral, akkor irigykedve nézzük a képet, a barátunknak pedig felhánytorgatjuk, hogy bezzeg tőle sosem kapunk ilyet, aztán amikor hoz nekünk, egyből ledorgáljuk, hogy ezt most miért kaptuk? Nekünk nőknek néha soha semmi sem jó, és természetesen az ilyen pillanatokat nem örökítjük meg, főleg nem tesszük ki a virtuális kirakatunkba, pedig amondó vagyok, hogyha a jó pillanatokat selfiebe rakjátok felcsapva az instagramra vagy facebookra, akkor bizony az összezördüléseket meg a kérdőjeles érzelmi viharokat is mutassátok meg. Kiakadsz attól, hogy mások tökéletes életet mutatnak, de pontosan ezt teszed te is. Ne másoknak felelj meg, hanem saját magadnak. Attól még nem leszel boldog, mert van valaki melletted. Attól még nem leszel önbizalommal teli, mert kapcsolatban vagy. Nem itt kezdődik a valóság. Nem itt kezdődik a valódi lényed, akit soha sehol senkivel szemben nem kell még kicsit sem elrejtened. Szerinted az normális, hogy azt mondod a párodnak, hogy csak vele érzed önmagadnak magad, mert a munkahelyeden és mindenhol máshol magadra kell erőltetned valaki olyat, akit a többiek elfogadnak? Senkinek semmi köze, hogy valójában te milyennek mutatod magad kívülre; a saját elcseszett döntésed, ha nem mered felállni önmagadat, és a megfelelési-kényszertől nem vagy boldog. Tudod miért? Mert senki nem fog fegyvert a fejedhez. Szerinted az normális, hogy egy párkapcsolat kell ahhoz, hogy önmagadra találj?

 

viragot vettel 04

 

Na de a virág-, és a drága ajándékok helyzete.

 

A srácok férfiak saját maguk alakítják ki az elvárásainkat feléjük, ezt már egyszer írtam egy másik cikkben, és most megint eszembe jutott, hogy itt is helytálló. Kialakítják magukat, mi pedig beleszokunk a helyzetbe, megszokjuk, hogy mit lehet és mit nem, hogy mit és hogyan kapunk. Hozzászokunk a személyiségükhöz, és ha idővel változtatni szeretnének a megszokottságon vagy néhanap meglepni minket úgy, hogy olyat tesznek, ami nem jellemző rájuk, akkor csodálkozunk és igen, hajlamosak vagyunk mi nők, rögvest összeesküvés-elméletet gyártani. Biztos azért másmilyen a férjem, mert találkozott valami ringyóval. Biztos azért vett nekem ajándékokat hirtelen, mert így próbálja palástolni, hogy elhanyagolt, vagy pusztán lelkiismeretfurdalás kérdése az egész… Talán megcsal? Ki nem gondolt már ilyenekre, na? Nem kell angyalt játszani, a nők sosem azok, maximum csak nem mutatják ki, de mindenkiben van egy belső kisördög. Ahogy minden nőben ott van a zöldszemszörny, csak van, aki túl sokszor veszi elő és van, aki olyan ritkán, mint a fehér holló. Azt szoktam mondani, hogy aki el akar menni, az úgyis elmegy és menjen is, minek féltékenykedni? Mások azt mondják, az a szeretet jele, ha a párunk féltékeny, szerintem pedig nem csak. A féltékenység nagyobb részben önmagunk nem elfogadása: az önkritikánk, a saját belső frusztráltságunk, hogy mi van akkor, ha nem vagyunk elegek, ha nem vagyunk elég jók, ha meg fog minket unni és rájön, hogy milyen ostobák is vagyunk, sastöbbi. Féltékenyek vagyunk, mert félünk. Nem hiába hasonló a két szó három első betűje. Egy ténylegesen kiegyensúlyozott kapcsolatban hallasz féltékenységről?

Ha a párod virágot vesz neked, örülj neki. Ne hozd felszínre a múltadat, hogy az extől amikor virágot kaptál, kiderült, hogy más nőkkel is kavar. Az a múlt: zárd le. Ha meg még nem zártad le, miért vagy jelenleg kapcsolatban?

 

Ha a párod nem olyan, aki virágot vesz vagy hasonló dolgokat, az nem azért van, mert nem szeret, hidd el. Hanem azért, mert ő meg nem fogható tettekben és szavakban mondja ki, hogy mennyire fontos vagy neki: igen, erre jobban oda kell figyelni, hogy észrevedd az apróbetűs részeket, de sokkal tovább tart, mint egy rózsacsokor, például. Hiszen a virágot kidobod pár nap után, de a tetteket és az elismerő szavakat nem, a bizalomról nem is beszélve. Kezdd el értékelni azokat a momentumokat, amiket nem tudsz kézbe venni.

 

#meztelenvalóságvagyok
Mutasd meg magad instagramon.

 

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Tényleg minden férfi kizárólag a farka után megy?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!