Jól tudjuk, hogy a legtöbb nő imádja azt hallani: „szeretlek. Annyira imádlak. Te vagy mindenem.” Megértjük őket. Igen, nekünk is jól esik ezeket hallani. Csakhogy a nagy különbség a két nem között az, hogy mi nem esünk kétségbe attól, ha a másik fél egy darabig nem mondja. Nem kezdjük el rágni a körmünket, hogy Úristen, már nem szerelmes belénk.

 

 

kimutatja nem mondja hogy szeretlek 01

kép: leaf.tv

 

Méghozzá azért nem parázunk be, mert magunkból indulunk ki. Bizony, sokszor megkapjuk azt, hogy a férfiak érzéketlenek, képtelenek kimondani vagy kimutatni a szeretetüket. Így nevelték őket a szüleik, elrontotta őket a társadalom. Persze, biztos vannak, akikre ezek igazak, de nem szabadna ennyire általánosítani bennünket. Egyrészt azért, mert akadnak pasik, akik előszeretettel mondogatják a párjuknak a szeretlek szót, minden rossz érzés nélkül. Másrészt attól még, ha egy férfi nem mantrázza ezt, nem jelenti azt, hogy akkor nem szerelmes. Sőt…

 

Gyakran épp az a férfi szerelmes igazán, amelyik nem mondja. Mert az igaz, hogy sokan nem szeretjük mondogatni. Nem azért, mert ciki, hanem mert az egy szó. Igen, hangzatos, de semmit sem bizonyít. Gondolj bele, hányszor mondták már talán neked is, hogy „szeretlek” és semmi mögöttes tartalom nem volt benne. Ez egy gyönyörű szó, amit hazugságok és hátsó szándékok nélkül kellene mondogatni és akkor, amikor őszintén érezzük, hogy szeretünk valakit. Az is igaz, hogy jó páran mondtuk már olyannak, aki összetörte a szívünket, ezért óvatosak vagyunk. Nem fogunk dobálózni vele. Csak annak mondjuk, akiben megbízunk.

 

Különben pedig, miért jobb az, ha az ember mondogatja és idővel elcsépelté válik? Most tényleg mondjuk megszokásból csak azért, hogy a kedvesünk lelke megnyugodjon? Hát nem zavarja a nőket az, ha hamisan cseng az a szeretlek, ha csak kényszerből mondjuk? Vagy ennyire nem tűnik fel? Nem lenne akkor már jobb pihentetni és megvárni, amíg a szónak újra értéke lesz? Addig pedig hadd beszéljenek a tettek!

 

kimutatja nem mondja hogy szeretlek 02

 

Én – és talán sok más férfitársam – nem azért nem mondjuk, mert nem érezzük. Hanem mert jobban hiszünk a tettekben. Egy szó nem mindig képes kifejezni azt, amit valóban érzünk. A nők kicsit túl nagy feneket kerítettek ennek a szónak. Hatalmat adtak neki. Tudom, nem mindegyik, se sokan a szeretlek szóval és a hasonló szerelmes csacsogásokkal mérik a szerelmet. Hogyha naponta vagy hetente mondja, az jó, de ha már csak kéthetente, akkor biztos csökken az érdeklődése. Három hétnél már biztos megunt bennünket és kifelé kacsintgat. A negyedik hétnél már megcsal vagy szakítani fog. Talán kicsit túlzónak tűnik, de a lényeget mindenki érti belőle: néhányan a boldogságukat és a párkapcsolatukat ehhez a szóhoz kötötték.

 

Közben fel sem tűnik nekik az, hogy a férfi ezernyi más módon is kifejezi az irántuk érzett szerelmét. Merthogy mi férfiak már csak ilyenek vagyunk: jobb szeretjük kimutatni, mintsem mondani. Számunkra a tetteknek van nagyobb értéke. Szerintem sokatmondóbb lehet a szeretlek szónál egy váratlan csók, egy forró és hosszú ölelés. Egy szál rózsa, egy apró figyelmesség. Vagy az, hogy magunktól levisszük a szemetet, kitakarítunk vagy bevásárolunk. Hogy megmasszírozzuk a kedves talpát egy fáradt nap után és a kezébe nyomunk este a kedvenc borából egy pohárral. Hogy a hétvégére meglepetés programot szervezünk. Hogy azért járunk túlórázni, hogy meglegyen a pénz a közös otthonra vagy boldog legyen a család. Azt gondolod, hogy ezek természetes dolgok és hogy a nők is mind megteszik. Csakhogy ez nem így van. Lehet, hogy ennek mind természetesnek kellene lennie, de nem az. Sok nő előbb mondja, hogy szeretlek, mintsem azzal fejezi ki szerelmét, hogy nyugodtan hagyja a párját játszani egy órát a gép előtt, mindezt egyetlen rossz szó nélkül. Vagy áthívja az anyóst egy ebédre, mert tudja, hogy a kedvese szeretné őket jóban látni.

 

kimutatja nem mondja hogy szeretlek 03

 

Nekünk is néha jobban esnének a tettek. A simogatás, a lélekápoló beszélgetések vagy hogy megnéznek velünk egy olyan filmet, amit inkább mi szeretnénk látni. Ezek a kis és nagy gesztusok azok, amikkel ki lehet fejezni a szerelmet. Jó, ha ezek egyensúlyban vannak a szavakkal. Ki lehet fejezni a szerelmet együtt töltött, minőségi idővel, de azzal is, ha egy kis teret adunk a másiknak és hagyjuk, hogy azt tegye, amihez kedve van. És még nem is esett szó arról, hogy a szerelem egyik legtermészetesebb kifejezési módja a szex. Természetesen a minőségi, amikor mindkét félnek kedve van hozzá és elég időt szánnak rá. Az szeretkezés az egyik legszebb módja annak, hogy kifejezzük a másik fél iránti csodálatunkat, odaadásunkat és szerelmünket.

 

Talán most azt gondolják a hölgyek, helyben vagyunk, fontosabb a szex, mintsem a szeretlek. De értsék meg, nálunk ez nem különül el ilyen élésen. Amikor szexelünk, mi szeretünk. Nemcsak magunknak akarunk örömöt szerezni, hanem a párunknak is. Így fejezzük ki neki az iránta való szerelmünket.

 

Mindez annyira nyilvánvaló! Csak valamiért a nők nem akarnak róla tudomást venni. Jobban hisznek a fülüknek, semmint a szemüknek, az érzéseiknek. Ha ők azt neheztelik, hogy a férfiak keveset mondják a szeretlek szót, akkor ennyi erővel mi meg azt, hogy nem veszik észre az erőfeszítéseinket. Nem az ellentéteket akarom még jobban kiélezni. Azt szeretném, ha a nők észrevennék, hogy szeretjük őket, csak más módon mutatjuk ki az érzéseinket és ez egyáltalán nem kevesebb, mint a szépen hangzó szeretlek szó.

Ákos gondolatait közvetítettük.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Nem vagyok bunkó, csak szeretlek és ezért őszinte vagyok veled.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!