Dávid szerint nem létezik kész férfi – ahogy kész nő sem – mert ahhoz szükség van egy partnerre, aki mellett csiszolódhat. Ez nem jelenti azt, hogy önmagában nem egész, boldogtalan, hogy valamivel is kevesebb. Csak azt, hogy bizonyos szinten minden egyedülálló, párkapcsolatban tud továbbfejlődni. Épp ezért olyan káros az, hogy a nők azt várják, hogy a pasi készen érkezzen. Tökéletesen.

 

 

nincs kesz ferfi 01

 

kép: pinterest.co.uk

 

De kezdjük ott, hogy senki sem tökéletes, mindegy, hogy néz ki vagy mennyit tapasztalt már. Mindenkinek vannak hibái és ettől lesz izgalmas egy kapcsolat, nem pedig attól, hogy megérkezik a herceg fehér lovon. Rengeteg nőnek vannak irreális elvárásai a leendő kedvesével szemben. Lehetőleg nézzen ki jól, legyen intelligens, kulturált, rendelkezzen egzisztenciával, életcéllal és nem is sorolom tovább, mert egy komplett cikk kijönne csak abból, mire vágynak a nők.

 

Összességében az mondható el: a nők a tökéletes férfira vágynak, aki készen van. Minden igényüknek megfelel. Egyesek megengedik, hogy egy-két apró eltérés legyen, de légyegében mégiscsak kész legyen. Úgy kellene megérkeznie, mint aki valamiféle természetfeletti képességgel rendelkezik, kiolvassa a párja vágyait és gondolatait, majd egyből idomul hozzá. Tudjátok, mint a mesékben: neki teremtették.

 

Na, hát ilyen nincs. Ezért van még annyi magányos nő és férfi. Mivel túl nagyok az elvárásaik. Egyesek nem szeretik a túlontúl tapasztalt partnert, mert visszataszítónak találják, hogy sok nővel volt együtt. Persze férfiak között is akad, aki ezt kifogásolhatja. Szóval, ne legyen túlságosan tapasztalt, de azért mégiscsak konyítson a nőhöz és annak igényeihez. Hogy? Vagy a hölgyek azt hiszik, hogy a férfi úgy születik, hogy már tudja, mi kell a nőnek? Tizenévesen megtanulta, hogy a hölgyek romantikára vágynak meg egy kész úriemberre? De tegyük fel, hogy még van is erről halvány lila elképzelése: mégis hogy kellene „gyakorolnia”, ha a nők egy nem túl tapasztalt, de mégis kész férfire vágynak?

 

nincs kesz ferfi 02

 

Az igazság az, hogy a pasik valahol a partnerük mellett válnak igazi férfivé. Egy nő képes azt a kemény, csiszolatlan felületet becsiszolni. Úgy van szüksége egymásra a nőnek és a férfinak, mint két kőre, amely az évek során összecsiszolódnak és megformálódnak. Együtt lesznek „tökéletesek”. Nem a kész férfit kell várni, akit elég kicsomagolni és használatba venni. Hiszen akkor csak csalódni fogunk. Igen, a korábbi tapasztalatok vagy a családi minták segíthetnek formálódni a pasinak, de attól még nem lesz számunkra az „igazi”. Ahhoz időre van szükség, csakhogy úgy tűnik, manapság az embereknek abból kevés van.

 

Mindenki készen akarja a partnerét megkapni. Úgy vannak vele, már volt elég kapcsolatuk, elégszer estek pofára, nincs kedvük az elejéről kezdeni az egészet. Nekik már csak egy kész ember jó. Az idő egyre drágább harminc, nemhogy harmincöt, negyven fölött, igazán nincs idő totojázni. Sajnos ez a szemléletmód az, ami miatt még mindig annyi egyedülálló van és amiért sok nagyszerű nő, illetve férfi van még egyedül. Ugyanis nem tudnak türelmesek lenni.

 

Pedig arra lenne szükség. Mindig is erre volt: türelemre. Meg kell ismerni egymást, nyitottnak kell lenni a másik igényeire és szép lassan közeledni felé. Szó sincs arról, hogy meg kell hasonulni, kifordulni önmagunkból és személyiséget váltani. Nem idomulni kell a másikhoz félelemből vagy kényszerből. Csupán rugalmasnak kell lenni, főleg akkor, ha a partner is viszonozza ezt. Nem véletlen az, hogy minden jó dologhoz időre van szükség.

 

nincs kesz ferfi 03

 

Érdemes megnézni egy-két olyan párt, akik legalább tíz éve együtt vannak. A fiatal szerelmesekből érett házasok vagy szülők lettek. Az idő közelebb hozta őket egymáshoz, összecsiszolódtak és kihozták magukból a maximumot. A pasi, a fiú, mondhatni kész férfi lett, míg a leány, a csaj, pedig kész nő. Felnőttek egymás mellett, illetve egymáshoz.

 

Ugyanakkor sosem ér véget a tanulás, a formálódás. Sosem leszünk igazén készek. Egy kicsit mindig változunk. Néha visszaesünk, máskor nagyot lépünk előre, de így van ez rendjén.

 

Sokat számítana az már egy kapcsolat elején, ha nem elvárásokkal indulna. Ha nem kellene egy randin rágörcsölni arra, hogy megfelelőnek mutatkozzunk, alkalmasnak a leendő kedves szerelmére. Aztán jó volna, ha nem kellene folyamatosan arra törekedni a kapcsolatban, hogy megfeleljünk az partner igényeinek. Az lenne a legideálisabb, ha önazonosak maradnánk és elegendő időt kapnánk arra, hogy egymás mellett igazi férfivé és nővé érhessünk, akár a másik gyengéd segítségével és útmutatásával.

Amint ezt a nők elfogadják, meglelik a párjukat! Nem létezik kész férfi, de rengeteg csiszolatlan gyémánt van a világban, ami arra vár, hogy meglássák benne az értéket!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

A férfi nem hajtogatja, hogy szeret, hanem kimutatja!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!