Hála az égnek azért nem volt túl könnyű – szerencsére nincsenek minden bokorban! – de léteznek. A legendás Casanovák, akik képesek szinte minden nőt levenni a lábukról. Akik elhitetik a hölgyekkel, hogy szerelmesek beléjük, akik maguk a megtestesült leányálmok és akik utána a tizenharmadik emeltről dobják ki a nők szívét, hogy a betonhoz csapódva szanaszét fröccsenjen. Egy ilyen modern Casanova mesélt a szerelmi életéről…

 

casanova 01

Kép: Pixabay.com

 

Biztos ti is hallottatok már róluk vagy rosszabb esetben beléjük futottatok. A híres, legendás Casanovákba, akik hihetetlenül jóképűek, de még inkább karizmatikus férfiak. Akikből sugárzik a vonzerő. Úgy ismerik a női lelket, mint a tenyerüket. Olyan könnyen csábítják el őket, ahogy a kés hatol a vajba. Tudják mikor és mit kell tenniük, mondaniuk. Hát nem úgy tűnnek, mintha gondolatolvasók és mágusok lennék? Akik pár perces beszélgetésből képesek felmérni a terepet és aszerint viszonyulni a nőhöz? Tudják, hogy kell meghódítani a szendelelkűt, az alfanőt, mindegyiket. Mert kiváló emberismerők, sőt mi több, baromi intelligensek. Ravaszak és elképesztően jó színészek. Valahol azért megérdemlik a tapsot, mert ez egyfajta tehetség, ami nincs meg minden pasiban. Igazi szemfényvesztők.

 

Az persze kicsit sem tapsot, sokkal inkább tökön rúgást érdemelne, ahogy a nőkkel bánnak. Elcsábítják őket, teljesen magukba bolondítják, hogy egy éjszakára vagy éppen egy hétre – amíg kedvük van hozzá – el szórakozzanak vele és azután se szó se beszéd, eltűnnek. Felszívódnak. Vagy jobbik esetben legalább szakítanak, mert egy tisztességes szakítást azért mindenki megérdemel. Ebből a szemszögből nézve viszont disznóság. De ne milyen szemszögből látja ezt a Casanovánk?

 

casanova 02

 

„A férfi arra termett, hogy szeretkezzen.”

 

Barátunk, a megkérdezett Casanova szerint a férfi arra termett, hogy szeretkezzen. Ahogy manapság mondják „szórja a magvait”. Nem azért, mert ösztönlény, hanem mert ez a feladata. Mindig is ez volt, hogy fenntartsa a fajt és minél több nőt kellene teherbe ejtenie ahhoz, hogy fennmaradjon a faj, a klán, a törzs. Ez olyan dolog, ami szerinte a génjükben van. Akkor mégis, hogy várhatjuk el mi nők, hogy ezt kiírtsa magából? Nem tud más lenni, mint amilyen gyárilag és nem is akar, mert…

 

„Szeretem a nőket és ők is engem.”

 

„Sokan értenek félre. Én nem pusztán elcsábítom a nőket. Szeretem őket. Őszintén szeretem őket arra az időre, amíg együtt vagyunk, máskülönben nem csábítanám el. Mondhattok bármit arra, hogy ez nem szerelem, igenis az, mert a testét és a lelkét is szeretem. Igenis tisztelem és becsülöm a női a nemet a magam módján és ezt azzal fejezem ki, hogy szeretem és örömöt szerzek neki, mert tudom, hogy a szex nekik ugyanolyan jó, mint amilyen nekem. Az már más kérdés, hogy nálam ez a szerelem rövid életű és hogy hamar esek szerelembe más nők iránt.”

 

casanova 03

 

„Ahelyett, hogy örülnének, hogy valaki törődött veletek.”

 

Casanovánk teljesen másképp látja a dolgokat, mint mi. Ő nem úgy gondolja, hogy összetöri a nők szívét vagy legalábbis nem tehet róla. Nem ígér nekik semmit. Egyrészt gondoljunk bele, amíg udvarol, bókol, hódít, szépnek, kívánatosnak érezzük magunkat. Azokban a percekben, órákban, amikor azt hisszük, hogy ő a megtestesült álom, mert azt mondja, amire vágyunk és úgy tesz, addig is boldogok vagyunk. Elhisszük, hogy létezhet ilyen pasi és nem csak az álmainkban. Aztán ott van a szex is, amivel szintén örömöt szerez. Szóval egész végig csak jót tesz velünk, mi meg a végén utáljuk, gyűlölettel telve gondolunk rá „ahelyett, hogy örülnének, hogy valaki törődött veletek.” Megkérdeztem, hogy akkor „Tekintünk rád és a hozzád hasonló férfiakra úgy, mint valami megváltóra, egy angyalra, akik jót tettek velünk?” A válasz:

 

„Nem szeretnék így fogalmazni, mert az túlzó lenne, de nagyjából igen. Akár hálásak is lehetnétek azért, hogy valaki felemelt titeket, örömet okozott és boldoggá tett. Ne érts félre, én ugyanolyan hálás vagyok nekik, amiért velem voltak. Csak én nem rúgózom utána a történteken, nem fogom fel árulásként vagy szemétségként. A jelennek élek. Mindig annak. Nektek is könnyebb lenne, ha a jelenre koncentrálnátok az érzelmeiteket, hogy az jó legyen és nem máris az esküvőt meg a családot terveznétek.”

 

 

casanova 04

 

Tehát itt van a kutya elásva. Casanovánk szerint mi is ugyanúgy élvezhetnénk az alkalmi szerelmeket, az egyéjszakás kalandok szépségeit, ha nem lennének hatalmas elvárásaink és örülnénk annak, ami van. Szerinte ezzel mindenki csak nyer.

Megpróbáltam neki elmagyarázni, mi szokott lenni a nehezményezés tárgya, hogy sok nő abban a hitben van, hogy igen, ebből nagy szerelem és kapcsolat lesz. Ennyi erővel miért nem jelenti be az elején, hogy ez csak alkalmi kapcsolat?

 

„Azzal csak elrontanám az élményt. Figyelj, ez olyan, mint a varázslat. Én elvarázsollak titeket és arra az időre boldogok vagytok, nem igaz? A bűvész sem árulja el a mutatványai titkát… ettől lesz olyan misztikus és varázslatos.”

 

Nos, hölgyek, lányok? Mit szóltok mindehhez? Casanovánk szerint ő egy meg nem értett férfi, aki próbál szerelmet és örömet csempészni az életünkbe, mi meg galádul félre értjük a szándékait és elhordjuk mindennek, mikor annyira jó volt hozzánk. Megtudod érteni az ő nézeteit vagy maradsz a tieidnél? Vajon tényleg mi látjuk rosszul a dolgokat és nekünk kellene változtatni a hozzáállásunkon vagy ő az a csaló, aki próbálja szerelem és jóság címen eladni azt, hogy átvert bennünket és csak szexre pályázik?

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Ezek a legmegalázóbb és legelfogadhatatlanabb szakítási módok!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!