Amikor egy érzékszervünk kevésbé vagy egyáltalán nem funkcionál, a többi felerősödik. Ha kevesebb külső inger ér minket, jobban fókuszálunk a közvetlenül meglévőkre. Emiatt észreveszünk olyan dolgokat a környezetünkben, amire máskor szinte nem is figyelünk fel… Talán ez az oka, hogy ma feltettem magamnak a kérdést: Hol vagytok, ti erős férfiak ebből a mindennapi rutinból?! Hol vagytok onnan, ahol igazán lennetek kéne?!

 

eros ferfiak valahol 01

kép: unsplash.com

 

Mert miközben teszem a dolgom a közel két hete tartó önkéntes karantén alatt, nem tudom nem észrevenni azt, hogy sehol nem látom az erős, családjukat védő, róluk gondoskodó férfiakat. Nincsenek ott, amikor maszkban elmegyek vásárolni a boltba, nem állnak a sorban a postán feladni a csekkeket, nem szólnak hozzá az iskolai facebook csoportban feltett-otthoni tanulással kapcsolatos kérdésekhez, és bárhova nézek, ahol megoldásokat keresnek az emberek egy-egy adott problémára, szinte csak nőket látok kérdezni-felelni-részt venni

 

Nem látom a férfiak jelenlétét, nagyjából sehol. és ezt nem értem… Tudom, hogy a közvetlen környezetemben is sajnos nem egy, nem két olyan család van, ahol otthon van mindkét szülő. Van, aki önként, van aki azért, mert megszűnt a munkahelye. A kérdést tekintve a miérteknek itt nem sok jelentősége van. Mégsem látom, hogy a férfiak szerves részévé válnának a családok mindennapjainak. Nem ők járnak bevásárolni, nem ők ellenőrzik az online leckét, és valahogy azt látom, hogy azok sem ők, akik az újonnan felmerült problémákra megoldást keresnek bármilyen fórumon.

Amikor a királyok harcba mentek a KORONÁÉRT, földért, becsületért, akkor ott voltak minden csatában, a nőket pedig otthon hagyták. Ezt látjuk a filmeken, és ezt tanuljuk történelemből. De ha nem akarok ennyire visszanyúlni, akkor a márciusi ifjak közt sem volt egyetlen nő sem…

 

hol vagytok eros ferfiak 02


Most viszont, a csatatér kint van, az ajtón-kapun kívül, rögtön ahogy kilépek. A boltban mégis javarészt nők vásárolnak. Nő hozta házhoz a 30 kilós burgonyát, amit rendeltem, és a velem szemben lakó idős nénihez/bácsihoz is, a család nő tagjai teszik le a szatyrokat az ajtóhoz 3-4 naponta, nem a férfiak.

A barátnőm Kínában él. Végignéztem és hallgattam két hónap tényleges karantént vele, amit lakásban töltött ott, ahol ez az egész járvány elkezdődött. A magyar férjével, és a 3 éves kislányukkal, 2 hónapot töltöttek tényleges otthoni karanténban, kijárási tilalom ideje alatt. Akkor, amikor mi még azt hittük, hogy ez a vírus nem fogja a mi mindennapjainkat MEGKORONÁZNI... Két hónap alatt egyszer sem engedte Őt utcára a férje. Egyetlen percre sem. Azért, hogy védje. Őt, és a gyereküket. Nem engedte elmenni bevásárolni, és nem engedte elvinni neki a lakbért a tulajdonoshoz. Nem engedte hivatalos ügyet intézni sem, lakáson kívül. Azért, hogy ne tegye ki a feleségét és a gyerekét a vírus veszélyének. Itthon, Magyarországon, valahogy mégsem ezt látom, ha körbenézek, így joggal teszem fel a kérdést: Mikortól lesz helyrajzi kérdés a felelősségtudat bennetek, erős férfiakban?

 

hol vagytok eros ferfiak 03

Felteszem magamnak akkor, amikor körbenézek az élelmiszerboltban, és csak nőket látok. És felteszem most, amikor a hírfolyamba  a hétvégi apukákat megviselt lelkéről olvasok, akik szenvednek a home office-tól. Már-már sajnálnám Őket, amikor rájövök, hogy egyikőjük sem aggódott még nyilvánosan azért, hogy vajon, hogy érettségizik le most a gyereke? Vajon, tud-e 1 db otthoni gépen tanulni 3 iskoláskorú gyerek egyszerre, és vajon megoldotta-e ezeket az anyukájuk, aki velük él?  Vajon meddig tart felelősségteljes APÁNAK, FÉRFINAK, TÁRSNAK maradni egy olyan világban, ahol nincs más tét, csak az egészség és a mindennapi megélhetés?

 

 

Hol vagytok ti erős, csatában harcoló, családjukat óvó, gyerekeikről gondoskodó férfiak, innen, erről a harctérré vált csatamezőről, amit eddig mi Nők, csak mindennapi rutinnak hívtunk…                              

 

-Delila-

 

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Szellempasik, akik eltűnnek, ha baj van!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!