Lelki beteg férfiak. Talán ez az a három szó, amit soha nem voltál képes eddig egy mondatban elképzelni. Hiszen, hogy is lehetne egy férfinak bármiféle lelki problémája (már ha van lelke) mikor nekik a „legjobb”. Annyi nőt kaphatnak meg, amennyit akarnak, szórhatják szanaszét a világban a magvaikat, mert őket úgysem éri előítélet. Szarnak a nőkre nagy ívben, meg az érzéseikre, képtelenek a hűségre és lazán összetörik a szívünket. Nos… itt a válasz. Pont emiatt küzdenek önértékelési problémákkal.

 

 

pasi onertekeles problema 01

Kép: twitter.com

 

Egész pontosan a mi hozzáállásunk miatt. Ahogy az előbb meg is fogalmaztam. Hogy jóformán már Sátánként tekintünk a férfiak és ezt mellünket verve hirdetjük. Most, hogy a nők kitörtek a burokból, amiben éltek, feminista címszó alatt harcos amazonná váltak, lazán átgázolnak a férfiakon, és ahogy a  csövön kifér, mindenütt szidalmazzák őket. Mert úgy érzik, joguk van hozzá. Hiszen a férfiak nyomták el őket. Mindig a férfi a hűtlen, a szemét, a disznó… és még kb. a globális felmelegedésről is ők tehetnek.

 

Na, már most, egy olyan világban élünk, ahol ezt hirdetik a nők. Röviden tömören: legyen nőuralom, a nők a jók, a férfiak gonoszak, el kell taposni őket. Ezek után mégis, mit várunk? Egyrészt, hogy legyen így férfi, a férfi, amikor levágtuk a golyóikat és a kezükbe adtuk őket? Másrészt, hogy nem fordul meg a fejünkben az, hogy a sok pocskondiázás rájuk is hatással van?

 

pasi onertekeles problema 02

 

Mert bármily hihetetlen is legyen, a férfiaknak van lelkük és agyuk. Mindkettőt használják. Vagyis baromi rosszul esik nekik – amellett, hogy rém sértő is – hogy minden férfit általánosítunk, egy kaptafára valónak tartunk. Ugyanakkor még a legellenállóbb férfiba is bele lehet mantrázni egy idő után, hogy „basszus, tényleg egy mocsok vagyok”. Lehet, hogy nem tudatosan, de tudattalanul megjelenik benne ez a gondolat, ahogy az is, hogy ő tényleg nem szerethető. Még akkor is, ha ő maga nem csinált semmit. De az, ahogy a nők hisznek abban, hogy őket úgyis megcsalják, meg csak kihasználják, úgy a férfiak is elhihetik, hogy mindegyikük rossz, gyárilag. Hiszen ezt a tükröt mutatjuk a férfiaknak.

 

Aztán mikor a harcos amazon randira megy és megállapítja, hogy ez a pasi sérült, defektes, tunyacsáp, töketlen, meg se fordul a fejében, hogy esetleg az ő hibája. Mivel ő csak arra tud gondolni a tapasztalataiból kiindulva, hogy őt már megcsalták, átverték, vagyis igaz, hogy „minden” férfi alávaló gazember és krokodilkönnyeket hullajtva, de önigazolásként éli meg. Az eszébe sem jut, hogy nem minden férfi ilyen vagy, hogy miatta lett olyan, amilyen. Mivelhogy szerencsétlenek elkezdenek azonosulni a szerepükkel. Vagyis minél jobban azt pumpálod bele a pasik fejébe, hogy hűtlenek és mocskok, ha nem teljesen összetörnek és feladják egy életre a párkeresést, akkor azt éred vele, hogy rá is fogsz szolgálni és egy szörnyet csinálsz belőle. Ha belegondolsz, logikus: ha már akármit is tesz,- illetve nem tesz - te mégis bünteted érte, akkor legalább rászolgál.

 

pasi onertekeles problema 03

 

Különben sokszor nem is kell messzire menni, hogy sérült férfi találj. Nézd csak meg a jelenlegi vagy a volt kedvesedet. Elgondolkodtál már azon, hogy te vajon mennyi sebet ejtettél rajta? Mondjuk, amikor állandóan csak a hibáit hangoztattad és örökösen elégedetlen voltál. Képtelen voltál megdicsérni, mindig csak lehúzni próbáltad. Mikor rendszeresen féltékenykedtél és látványosan nem bíztál benne, pedig talán sohasem szolgált rá, hogy kételkedj benne. Amikor kinevetted, hogy puha sörhasa van vagy, hogy őszül. Amikor a bárban hülyén vigyorogtál a fiatal és jóképű felszolgálóra, mert a párod jelenlétében is nehezedre esett viselkedni. Meg ahogy a barátnőidnek meg a családtagjaidnak kibeszélted a problémáit meg a közös gondjaitokat.

 

Mi nők, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy egyedül minket ért fájdalom, tragédia, egyedül a mi önbizalmunkon járt a pasi ír táncot. Eszünkbe sem jut, hogy mi ugyanannyira, ha nem még jobban gyaláztuk meg a férfiak önbecsülését. De ha még ez el is jut a tudatunkig, legyintünk rá, hogy elfelejti. Elvégre azt is elfelejtik, mikor van az évforduló. Csakhogy mindkettő hazugság. Nem felejtik el az őket ért sérelmeket. Talán nem mindegyikük van tisztában vele, de beléjük ívódik, mint a méreg és dolgozni kezd bennük. Elhiszik, hogy csak a baj van velük, nem érdemelnek boldogságot és egy jó párkapcsolatot, emiatt feladják a küzdelmet vagy képtelenek a randin magabiztosnak, határozottnak, erősnek mutatkozni, ahogy elvárnánk tőlük.

 

pasi onertekeles problema 04

 

Ez egy szörnyű ördögi kör, aminek létrehozásában nagyon is részesek vagyunk. Csak úgy érhet véget, ha megértjük, hogy a pusztítás helyett választhatjuk az építést is. Hogy a párunkat vagy a férfiakat inkább jó irányba kezdjük terelni. Igen, ez sok munkával járhat és időbe telhet, de szükségünk van rájuk és nekik is ránk. Az egymásnak okozott sérüléseket csak így gyógyíthatjuk be, még akkor is, ha egy következő kapcsolatban kerül rá sor. Gyógyítsd meg a férfit, akivel találkozol, és általa te is fel fogsz épülni.

 

Így a cikk végére tisztázzuk: tudom, hogy nem minden nő rombol és ő Xéna, a harcos feminista. Ezért akinek nem inge, nem veszi magára azokat a részeket, amik arról szólnak, hogy a nők felérnek néha egy tömegpusztító-kasztrációs-lélekromboló fegyverrel. Viszont ettől függetlenül minden nőnek érdemes lenne tudomásul vennie, hogy: a férfiak nem egyformák és lehetnek sérültek, ill. ugyanolyan segítségre szorulnak, mint az önbizalomhiánnyal küzdő nők. Te melyik fajta nő leszel? Aki segít, vagy aki még le is rúgja Tartarosz tetejéről, hadd zuhanjon a mélybe?

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Híreim vannak! A férfiak sem felejtik el a szerelmeiket és a megcsalásokat

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!