A külső nem minden, és nem a ruha teszi az embert. Két fontos igazság, amit már gyerekkorunkban belénk neveltek a szüleink, hogy aztán a kamaszkor zűrzavaros időszakában el is felejtsük, illetve elkönyveljük hülyeségnek. Aztán érett felnőttként újra belátjuk az igazságát…

 

mi vonzza igazan a ferfiak tekintetet 01

 

Kép: liveinternet.ru

 

Ösztönös vágyunk, hogy tetszünk másoknak, ez nemtől függetlenül igaz.

 

A hölgyek általában több időt és energiát ölnek bele a szépítkezésbe (persze van kivétel, de az inkább ritkaság). De mi az, amit egy férfi VALÓJÁBAN megnéz egy nőn?

 

Egy dolgot le kell szögezni: minden ember, ezáltal minden férfi is más, mint a többi.

Hiába érezhetik úgy a nők (sajnos sokszor tapasztalat alapján), hogy mind egyforma (és mind csak egy dologra hajt). Nincs két egyforma, így olyan tipp sincs, ami egyformán működne minden pasinál. Viszont általános igazságok vannak, így szemezgessünk ezekből.

 

Szerintem (férfiként csak sejthetem), a legtöbb nő azt szeretné hallani a férfi szájából: „a szeme az, ami megfogott”. Néhány esetben el is hangzik ez a mondat, és még néhány esetben még igaz is. Az esetek nagy többségében azonban ez csak romantikus handabanda, melyet a romantika szülhet és az örömszerzés vágya, de lehet, hogy egyszerűen csak ez tűnik biztos útnak a hölgy bugyijába.

Bizony, a legtöbb férfi ilyen téren sokkal felszínesebb, legalábbis ami az első benyomást illeti. Előre látom, hogy több férfi is kikérné magának, amit most leírok (és néhányan jogosan is tennék), de a legtöbb pasi bizony a mellet, a feneket, az arcot és az összhatást látja meg elsőnek (nem feltétlenül ebben a sorrendben), néha még másodjára vagy harmadjára is. Olyan ez, mint egy Maslow piramis: van akinek a szép arc a legfontosabb, van akinek a feszes popsi, és így tovább.

 

mi vonzza igazan a ferfiak tekintetet 02

 

A mell legyen nagy, a popsi feszes, az arc angyalian szép?

 

Való igaz, hogy vannak korszakokra jellemző testideálok, amit az adott időszakban élő férfiak nagy többsége szépnek vagy kívánatosnak tart. Ez rendszerint az, amit nehéz elérni, ezért volt az őskorban és a középkorban a súlyfelesleg a vonzerő. Viszont ismét visszautalnék rá, amit fentebb írtam: minden férfi más.

 

A kismellű nők nagy része biztos benne, hogy a nagy kebellel megáldott társaik vonzóbbak, pedig sok pasi pont az ellenkezőjét vallja (e sorok írója is). Van, aki igényli, hogy egy nőn legyen mit fogni, más pedig arra bukik, ha a nőn egy gramm súlyfelesleg sincs. Az arc szépsége ráadásul nagyon relatív. És hogy tovább bonyolítsam: nem egy férfi elvárja, hogy egy nő vastagon ki legyen sminkelve, de bizony olyan is van, hogy a smink (még a legkevesebb is) egyenesen taszítja.

 

mi vonzza igazan a ferfiak tekintetet 03

 

Szexizmus? Felületesség? Tárgyiasítás?

 

Szerintem nem. Legalábbis nem feltétlenül.

Persze biztos imponáló, ha valakit a belsőért szeretnek. Sőt, egyáltalán beszélhetünk-e szerelemről, ha ezek a főbb szempontok a partner kiválasztásában? Tényleg ennyire csak a szexiség számít?

Nagyon fontos, hogy amit fentebb írtam, az csak az első benyomásra vonatkozik. Konkrétan arra, hogy mi tűnik fel elsőnek egy férfinak, mikor meglát egy nőt.

 

Az első benyomáson túllépve már belép a szimpátia, a kémia, a közös érdeklődési kör, stb. Hölgyeim, őszintén: nektek is fontos, hogy egy férfi jól nézzen ki, nem? Oké, talán nem annyira mint nekünk, de azért egy egészen kicsit…? Ez még nem bűn, amennyiben nem kizárólagos szempont.

 

Ami viszont minden (normális) férfit vonz: az önbizalom

 

Ha egy nő megtalálja magában a szépet, az igenis kisugárzik belőle. Egy egészséges önértékelésből fakadó magabiztosság pedig könnyedén elfedi a test apró hibáit, a nem hibátlan bőrt, a túl kicsi/túl nagy kebleket, vagy a nem acélkeménységű feneket.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

„Ezért megy nekünk a szex szerelem nélkül” – Végre megtudjuk miért!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!