Nagyon sokan kaptunk már egy jó nagy sallert az élettől, amiért egy rosszfiút szerettünk. Emlékezz csak vissza, hányszor kerültél miatta padlóra, hányszor sírtad ki érte vagy miatta a szemedet, de mégsem mondtál neki soha nemet! Lehet, hogy nem hiszel a varázslatban, de már kezdted azt hinni, valami mágikus hatalma van, amivel fogságba ejtette a szívedet és képtelen vagy tőle szabadulni, úgy sóvárogsz utána, mint éhező a falat kenyér után. De miért? Miért kell a rosszfiú? Miért akarunk szenvedni?

rosszfiu kell a nonek 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Persze nem törvényszerű, hogy minden rosszfiú mellett csak szenvedés vár ránk. Meg aztán van, amelyikük képes megjavulni hosszú-hosszú idő után, csak legyen elég türelme a nőnek is kivárni, nem pedig idegileg tönkre menni. Ugyanis a rosszfiú mellett az élet minden, csak nem éppen unalmas. Az élet vele olyan, mintha egy örökös tűzörvényben forognánk. Felperzseli a testünket, a lelkünket és nincs megállás. Sokszor baromira fáj, de valahol már kívánjuk ezt a fájdalmat, mert a rosszfiú olyat adhat nekünk, amit talán egyik más férfi sem.

 

 

Mikor rosszfiúról beszélünk, sokaknak a bőrdzsekit viselő, tetovált, laza életvitelű, motoros pasi jut az eszébe. Biztos akadnak ilyenek is. De az igaz, hogy a rosszfiú mindig veszélyes, legalábbis magával hordozza azt. Nem feltétlenül azért, mert szó szerint kimeríti a rosszfiú fogalmát és iszik, szerencsejátékozik, drogozik, rendszeresen bunyózik, állandóan bajba keveredik, el lopja a pénzünket, hetente megcsal minket. Mindenesetre nagy poén az élettől, hogy rengeteg nő tart ilyen tipikus rosszfiú mellett is. A kívülállók azt kérdezik, mit lehet egy ilyen férfiban szeretni? Vagy abban a fajtában, amelyik napokra eltűnik, vagy nem hív vissza bennünket. Amelyik néha leordítja a hajunkat a fejünkről, megaláz és semmibe vesz. Talán betegségre, hibbantságra vall, hogy még ezek ellenére is szeretjük őket. Legalábbis egy részünk – a józanabbik – azt kiálltja lépj már le, húzz a francba, menekülj, amíg nem késő, de a másik meg valósággal bálványozza. Imádja. És ezért képes elnézni az összes stiklijét, szemétségét, mindent megbocsát neki. Elmebaj lenne vagy az őszinte, feltétel nélküli szerelem jele? Itt már nem is olyan könnyű elválasztani a kettőt. Egy kicsit mindkettő? Elvégre, a szerelem – ami egy óriási erő - képes olyan dolgokra rávinni az embert, amit máskor eszébe sem jutna megtenni vagy kimondani.

 

rosszfiu kell a nonek 02

 

Miért vonzódunk hát ennyire ezekhez a férfiakhoz, akikre a barátnőink azt mondják, hogy patkányok? Mert szexik? Végtelenül dögösek? Igen, talán ez is a válasz, mert a rosszfiúkat mindig valami titokzatos atmoszféra lengi körül, határtalan szexuális erő, mágikus karizma, ami olyan megjelenést kölcsönöz nekik, aminek sokan képtelenek ellenállni. Sok rosszfiú pedig hihetetlenül okos, ravasz, számító alak is. Tudják, mivel édesgessék be magukat a szívünkbe, mit kell mondjanak nekünk, mivel vehetnek le bennünket a lábainkról. Ez lehet egy kedves szó vagy, hogy időnként olyan megtévesztően viselkednek, mintha ők lennének az álmainkból megszökött szőke hercegek. Némelyikük romantikus gesztusokkal és ajándékokkal lep meg bennünket. Aztán lehet azon agyalni, mégis honnan volt rá pénze, kitől nyúlta le, mert nem csak öltönybe bújt, úri rosszfiúk léteznek, hanem olyanok is, akik naphosszat lézengenek vagy sötét ügyletekbe keverednek. Nem mondom, hogy mindig az álca része a kedvességük, az, hogy lehozzák nekünk a csillagokat. Van, amelyik tényleg szeret bennünket a maga módján vagy fontosak vagyunk nekik. Dehogy a saját érdekeiket tartják mindig szem előtt, az nem lehet kérdés.

 

rosszfiu kell a nonek 03

 

Nem lehet, hogy pont ezért vagyunk értük annyira oda? Mert azt tesznek, amit akarnak. Szinte sose csinálnak olyat, amihez nincs kedvük. Az egész életük egy nagy orgazmus, tele élvezettel, szórakozással, bulival. Igazi hedonisták, akik mindenből hasznot húznak, mindent úgy csinálnak, hogy nekik jó legyen. Persze ezek nem feltétlenül az ölükbe pottyannak, hanem megteremtik maguknak, akár ravaszsággal, ármánykodással vagy ésszel és kitartással. Hiszen mindig tudják, mit akarnak. Nem lehet, hogy pont ez a varázslat kulcsa? Felnézünk rájuk, csodáljuk a bátorságukat, hogy megmerik valósítani önmagunkat, hogy a maguk urai, senki sem parancsol nekik. Nagy ívben tesznek arra ki és mit gondol róluk, ráadásul sokuk olyan hihetetlen megnyerő személyiséggel rendelkezik, mintha mindenki imádná őket (kivéve az említett legjobb barátnők). Titokban arra vágyunk, bárcsak mi is így élhetnénk, de ha már nincs elég bátorságunk hozzá, akkor legalább azáltal, hogy egy rosszfiú mellett vagyunk. Akivel az élet néha kalandból, feledhetetlen szexből és izgalomból áll. Olykor magával repít bennünket a mennyekbe, szabadnak, boldognak érezzük magunkat, kicsit önmagunkat adhatjuk mellette, hogy aztán a következő húzásával pokolba taszítson bennünket és ripityára törjünk az ördög színe előtt.

 

rosszfiu kell a nonek 04

 

Hiába, el kell fogadni, hogy egyesek beteg módon szeretnek szenvedni és igenis ezért utaznak a rosszfiúkra. Kitudja miért akarják magukat ezzel büntetni, miért hiszik, hogy nem kaphatnak jobbat vagy találhatják meg azt az igaz szerelmet. Nem érdemelnek meg egy jófiút, sem a szeretet, a megbecsülést, a törődést. Az is meglehet, hogy csak így érzik azt, hogy élnek, ettől válik érdekesebbé a szürke is valóságuk és képesek vállalni a szenvedés minden árnyalatát. Hogy a semminél még ez is jobb.

De azért vannak, akik a sokadik rosszfiú után vagy egy több éves kínzatás után rádöbbennek, hogy elég volt. A lelkük romokban van, nem bírnak több kéjutazást a rosszfiúval, hogy minden rózsaszín álom után a pokolban ébrednek. Végre meg jön az eszük, az önbecsülésük, rájönnek, hogy mégsem ez a pasi kell nekik és kilépnek a bűvköréből. Az igaz, hogy utána sokáig hasonlítgatják majd össze a partnereiket, mert bármennyire is rossz volt az a fiú, valahol mégiscsak olyat tudott adni, amit talán más nem, vagy legalábbis nem lesz könnyű megtalálni azt a jófiút, aki felér hozzá, aki mellett az élet ugyanolyan kaland lesz, csak éppen nem roppan össze tőle.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

 Tudom, hogy sosem leszel az enyém, de mégis várok rád

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!