Természetesen az erős férfi nem pusztán attól lesz erős, hogy fizikailag módjában áll annak lenni. Nem egy izompacsirtát kell elképzelni, aki fél kézzel felemeli szíve hölgyét. Tény, hogy az erős nőnek szüksége van arra, hogy tudja, a férfi meg tudja őt védeni helyzet esetén. Ám a testi erőnél sokkal fontosabb az, hogy a jelleme legyen erős.

 

 

eros ferfipar 01

kép: unsplash.com

 

Erős nőként konkrét elképzelésem van arról, milyen is a valódi, erős férfi. Ezek nem irreális elvárások, nem azt kérem, hogy hozza le nekem a csillagokat. De éppenséggel elegem van már abból, hogy magam is a férfit játszom, hogy a mindennapokban épp olyan rátermettnek és erősnek kell lennem, mint egy férfinak, ha nem akarom, hogy a világ felfaljon engem. Szeretnék már nő lenni, elengedni a férfiszerepet és meghagyni azt egy igazi férfinak, hogy visszatérhessek ahhoz a lényhez, akinek születtem.

 

Szeretnék néha lazítani, és elengedni magam. Szeretném, ha az a férfi nálam erősebb lenne és képes volna megszelídíteni. Jó volna végre valakiben őszintén megbízni, akinek kinyithatom a szívemet, hogy megosszam velem minden kincsemet. Ennek az embernek stabilnak és határozottnak kell lennie, hogy mikor visszatérek női mivoltomhoz, maximálisan biztonságban érezhessem magamat mellette.

 

 

Nem egy uralkodót keresek, aki megmondja nekem mikor és mit tegyek. Még csak nem is egy gazdag férjet, egy papucsot vagy a rosszfiút, jófiút keresem. Hanem az erős, igazi nagy F-es Férfit, aki egyenrangú társam lehet. Ugyanis egy egész vagyok nélküle is, nem tőle várom a boldogságot, hogy lelki társamként lépjen fel és értelmet adjon az életemnek. Társa vágyom, nem kiegészítőre.

 

eros ferfipar 02

 

Igazság szerint minden erős nő, aki a harcos amazon meg a Jégkirálynő szerepe mögé bújik, valójában gyengédségre, szeretetre, megértésre vágyik. Arra, hogy megpihenhessék, hogy elengedhessék az önkontrollt és beleroskadjanak egy férfi biztonságot nyújtó karjaiba. Egy erős támaszra van szükségük, de ennek a támasznak sziklaszilárd elvekkel és értékekkel kell rendelkeznie. Megtanulta, hogy a nőt becsülni és tisztelni kell. Hogy ki kell vennie a részét a mindennapok hozta kihívásokban, ahelyett, hogy mindennek az elvégzését, a megoldását a nőre bízná. Nem élhet kicsapongó életmódot, nem lehet egy megbízhatatlan fiúcska, aki még nem tudja, mit akar az élettől. Igenis vállalja a felelősséget és nem futamodjon meg.

 

A valóban erős férfiak konkrét célokkal, tervekkel rendelkeznek. De ugyanakkor, ha bizonytalanok, nem félnek kérdezni és útmutatást kérni. Nem szégyellik a hibáikat, mert nem akarnak tökéletesnek mutatkozni. Nincs szükségük arra, hogy tetteikkel lenyűgözzenek másokat, mert a belőlük áramló energia az, ami képes hang nélkül is meggyőzni másokat. A valóban erős férfi tudja, mit várnak tőle, miként lehet egy erős nő teljes értékű párja. Nem így született, hanem az évek és a tapasztalások formálták azzá, akivé.

 

Ám ahogy az erős nő nem fél elengedni magát az erős férfi jelenlétében, az erős férfi sem fél megmutatni gyengéd oldalát, hiszen tudja, attól még nem lesz papucs, sem lábtörlő, hogy őszintén beszél az érzéseiről vagy a gondolatairól. Tudja jól, hogy épp attól lesz férfi, hogy beszél az érzelmek nyelvén és nem fél megmutatni önmagát. Sem az erős nő, sem az erős férfi nem fél betekintést nyújtani a világába.

 

eros ferfipar 03

 

Azt hinnéd, hogy nem jó párosítás az erős nő és erős férfi, mert örökké harcolni fognak. Bizonygatni akarják majd ki az erősebb, ki a sikeresebb, de ez nem így van. Ha így lenne, akkor valójában nem lennének elég erősek. A valóban erős felek nem játszmáznak, mert tisztában vannak a saját maguk és a másik fél erényeivel, amit készek bármikor elismerni. Nem féltékenyek, nem irigyek egymásra, mint azok, akik csak hasonlítanak az erős emberekre. Szívből támogatják egymást és ahelyett, hogy lehúznák a másikat, inkább építik.

 

A valóban erős férfi mellett a nő igazi, ugyancsak nagy N betűs Nő lehet. Lesegítik róla a kabátját, alátolják a széket, évek múltán is bókokkal halmozzák el és nem kell olyat csinálnia, ami a férfi dolga lenne. Visszatérhet ősi szerepéhez. Bár mindig is megmarad erős akaratú és lelkű nőnek, de nem kell többé háttérbe szorítania gyengéd vonásait. Kiélheti a gondoskodás és gyengédség iránti vágyát. Hiszen a legnagyobb kincs egy férfi számára a szívből szerető nő. Csak egy valóban erős férfi képes megadni egy hölgy vágyát, hogy igazán nőnek érezhesse magát.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Hová tűnt a nők önbecsülése? Mikor lett belőlük lábtörlő és szeretetkoldus?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!