Már én is szaladtam bele ilyenbe. Nem mondom, hogy „sajnos” mert így legalább már tudom, mire nincs szükségem. Egyáltalán nem vágyok arra, hogy mások mondják meg, mit tehetek meg és mit nem. Nem kell olyan férfi, aki aranykalitkába akar dugni és inkább lenyeli a kulcsot. Egyáltalán hogy van bátorsága határokat, feltételeket szabni? Hogy hiheti azt, hogy hatalmában áll megtenni, mintha csak valami kiskirály volna?

kiskiralyok 01

 

Kép: westernfairdistrict.com

 

Jó, szögezzük le, hogy nőkből is vannak ilyenek. Találkoztam is velük, tudom, hogy léteznek kiskirálynők. De ez a cikk most mégis a kiskirályokról fog szólni…

 

Akik abban a hitben élnek, hogy a másik ember felett állnak és rendelkezhetnek vele, az életével. Megszabhatják, hogy mikor és mit tegyenek. Hogy meleg vacsora várja őket, behűtött sör, frissen vasalt alsógatya meg csilli-villi otthon. Természetesen mindezek után este még villants neki az ágyban is. Egyesek – akik pénzes kiskirályok – azt is bevállalják, hogy maradj csak otthon, légy a személyes cselédje. Nem kel bemenned a munkahelyre, inkább dolgozz neki és lásd el őt. Az ilyen még szívesen feleségül is vesz, csinál neked pár gyereket, hogy meg legyen a látszat, - ő egy király és megteheti – így villámgyorsan képes főállású feleséget, anyát faragni belőled.

 

Ám ha nem az a kategória, amelyik megengedheti magának, hogy teljesen otthon marasztaljon, akkor is elfogja várni, hogy gondoskodj róla. Hagyd a karrier a csudába, az ilyeneknek nem jön be a feminizmus, a haladó kor, a „maszlag”, hogy a nőknek is van életük, karrierépítési lehetőségük. Te csak neki szenteld az életedet, az idődet, ne a munkának. Ne akarj pénzt keresni! Mert milyen az a nő, amelyik annyit keres, hogy vígan eléldegéljen egyedül és a maga ura legyen? Megmondom! Rémítő! Sok pasi telerakja a gatyáját egy ilyen nőtől, mert veszélyben érzik a mogyoróikat a közelükben. Veszélyeztetik a férfiasságukat, - nem csak fizikai szinten – hanem úgy érzik, elveszik a méltóságukat. Hiszen mi szüksége lenne egy karrierista, sikeres nőnek egy pasira? Max ágymelegítőnek és annyi. De sok pasi ettől kap agybajt, mert erősen él bennük a múlt századi kép: A férj dolgozik, asszonyka otthon van, aki vezeti a háztartást, gyereket nevel és kiszolgálja apukát és boldog az egész família. Hát persze, minden nő annyira boldog lett volna anno ebben a szerepben. Most viszont lehetőségünk van ebből kitörni, megmondani a véleményünket és változtatni.

 

kiskiralyok 02

 

Úgyhogy ne akarja nekem megmondani egy férfi se azt, hogy hol van a helyem. A konyhában, az ágyban, a gyerek vagy a porszívó mellett. Hagyjuk már ezeket a hülye sztereotípiákat. Persze, megértem a férfiakat is, akiket így neveltek a szüleik, hogy nekik kell lenniük a családfenntartónak, de lehetnének azok úgyis, hogy közben nem nyomják el a nőket. Igazán meg lehetne hagyni a nők szabadságát ahelyett, hogy megpróbálják őket betuszkolni egy szerepbe, amiben nem boldogok. Biztos van olyan nő, amelyik boldogan éldegélne aranykalitkában, hogy élete végéig mosson, sütit süssön, meg hajbókoljon ura és parancsolója előtt, de akkor keressenek maguknak egy olyan nőt, akinek nincsenek ambíciói vagy életcélja. Mármint azon kívül, hogy főfeleség vagy anya legyen.

 

kiskiralyok 03

 

Így meglehetne spórolni egy csomó párkapcsolati vitát és kellemetlenséget. Tök jó volna, ha nem árulnának zsákba macskát, mert már biztos, hogy a randi elején tudják, hogy mik az elképzeléseik a tökéletes párkapcsolatot vagy családot illetően. De neeeem, megtartják maguknak, hogy hónapokkal, évekkel később derüljön ki, hogy két ember tökre nem fér össze. Azt nem is merem azt feltételezni, hogy egyeseknek tényleg van akkora önbizalmuk, hogy azt hiszik „megnevelik a nőt” vagy „megmutatom neki mi a jó neki”. Oké, hogy léteznek ilyen gátlástalan, nárcisztikus manipulátorok, de remélem nem minden bokorban. Az ilyen emberektől is disznóság, hogy veszik a bátorságot, hogy magukba bolondítsanak egy nőt, hogy utána a személyes szolgájukká varázsolják. Aztán a rendes pasik csodálkoznak, hogy sok nő bizalmatlan… nem csoda, mikor vannak ezek a kiskirályok, akik mellett éveket töltöttek el, mert nem vették észre, mire megy ki a játék. Lehet mondani, hogy az ő hibájuk, vakok voltak, hogy nem tűnt fel nekik a dolog. Ám a helyzet az, hogy a szerelem már nem egy ember vakított meg az életben és egy szerelmes sok mindent képes megtenni a párjáért. Még egy olyan is, aki egy harcos amazon. Szerintem mind láttunk már olyan erős nőt, akit a szerelem vajjá formált. Aztán mikor kezd múlni a féktelen tűz és visszanyeri az eszméletét, feléled benne a harcos amazon és rájön, hogy hoppá, félresiklott az élete. De erről nem a szerelem tehet, nem a szerelmet kell okolni, hanem a kiskirályt, aki visszaélt a szerelmes nő szívével.

 

kiskiralyok 04

 

Mi ebből a tanulság? Hogy már a randin, a kapcsolat kezdetén érdemes tisztázni ki és mit szeretne, hogyan képzeli el a jövőjét. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Minden nő eltudja dönteni azt, mi fér bele az életébe, akar-e házi tündér lenni egy tipikus női szerepben vagy sem. Amúgy meg minden kapcsolat alapját a kompromisszumok teszik. Elvégre vannak nők, akiknek nincs bajuk a házi asszonyi szereppel egészen addig, míg látják, hogy a férfi is igyekszik és mellette ő, mint nő, nincs elnyomva. Tudja, hogy szabad akaratából teszi, amit tesz, nem azért, mert a pasija elvárja. Mellette pedig jut ideje a karrierjére és a saját életére. Ha egy férfi… egy kiskirály azt kéri, dobj el mindent a kedvéért, és nem a királynője, hanem a cselédje legyél, akkor jogosan veheted menekülőre a dolgot. Ha megtudjátok beszélni, hogy te nem akarsz aranykalitkába menni és elfogadja, akkor nincs probléma. De ha rád akarja erőltetni és erőszakkal csukna a zárkába, akkor szerelem ide vagy oda, érdemes elgondolkoznod azon, hogy kell-e neked ez a kapcsolat…

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Hogyan ne őrülj bele abba, ha egy tipikus rosszfiú a pasid?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!