Ott ül veled szemben a jóképű, már-már görög isten kinézetű férfi. És ott vagy Te, a görög istennő, de minimum egy csinos, jól öltözött nő, aki nem tartja magát rút kiskacsának. Már több, mint három hónapja együtt vagytok, és egyre csak azon morfondírozol: „Miért nem akar ez a pasi lefeküdni velem?!” Aztán mikor megkérdezed, azt a választ kapod: „Nem a szex a fontos, hanem a lelked”. Ugye, hogy lefordulnál a székről?

 

csak a lelked a fontos nem a szex 01

 

Kép. Freepik.com

 

 

Van ilyen. Azt hittem csak legenda. Könyörgöm, ismerjük a férfiakat, tudjuk, mennyire fontos nekik a szex, még azoknak is, akik nem szexgépek, nőfalók. De minden férfi vágyik rá és akarja a szexet. Valahogy ez a természetes. Meg aztán a legtöbben hozzászoktunk már ahhoz, hogy a pasi már az első randi után ágyba vinne, vagy már a megismerkedésetek napján meghúzna. Olyan időket élünk, amikor kihaló félben vannak a híres igazi férfiak, tudod, az, amelyik udvarol, bókol, randizni hív, akivel lehet beszélgetni, aki komoly kapcsolatot és családot akar, amelyik megbecsül és tisztel… szóval aki jó hozzád és másokkal is.

 

Szóval mi nők, kérjünk elnézést, amiért abban a hitben vagyunk, hogy a rendes pasik kihalóban vannak, vagy elkapkodták őket, és javarészt csak a selejt maradt. Mikor már a nő elfogadná a szomorú tényállást és felkészül hosszú szingli éveire, vagy arra, hogy kénytelen lesz beérni a maradékkal, akad egy ilyen középkorból megszökött – az időutazásra igencsak gyanút adó férfi – aki olyan dumával jön, hogy nem a szex fontos. Valahol a szívünk legmélyén hinni szeretnénk abban, hogy léteznek még ilyen fickók, még ha kevesen is vannak, elvégre sokan még a hableányokban meg a tündékben is hiszünk, nemhogy a hercegekben, de azért egészen sokkoló, mikor az ember szembe is találja magát egy ilyen példánnyal.

 

csak a lelked a fontos nem a szex 02

 

Anno egy teázóban ismerkedtünk meg. Ki hinné, hogy ott is ismerkedhet az ember, mi? Bár ez már leszűkíti a kört, és add egy kis halvány lila esélyt arra, hogy a bunkó kocsmatöltelékek, azonnal dobd le nekem a bugyidat típusú fickók talán nem járnak teázóba. Leszólított, engedélyt kért, hogy átüljön az én párnáimhoz – jó is a földöndülős teázás – és szóba elegyedtünk annak kapcsán, hogy többször is látott már ott és mit olvasok. Mondhatnánk, hogy tipikus csajozós szöveg, de az intelligensebbje legalább így kezd: Mit olvasol? Érdekes? Na, egyszóval megvolt az ígéretes kezdet.

 

Azonnal megnyerő és szimpatikus volt, érezhetően más, mint a többi. Én akkoriban még diák voltam, ő meg mérnök és mellette zenész. Hamar kiderült, hogy nagyon sok közös van bennünk, leszámítva azt, hogy öt év különbség van közöttünk, de egyikünket sem zavarta. Egy izgalmas beszélgetés után szám, meg e-mail cím cserével váltunk el, akkoriban még egyikünket sem szippantotta be a közösségi média, így mikor nem találkoztunk, főleg leveleztünk, amik szintén nagyon jó „hangulatban” zajlottak.

 

Azt hiszem nyilvánvaló volt mindkettőnk számára a kölcsönös vonzódás. Részemről igyekeztem is óvatosan a tudtára adni azok után, hogy lezongoráztuk a mindketten egyedülállók vagyunk és senki más nincs képben köröket. Úgyhogy mikor találkoztunk heti kettő, néha három alkalomra ott a teázóban vagy máshol, remekül eltársalogtunk. Eleinte kellemes volt a tudat, hogy teljesen kötetlennek ígérkezik a dolog, egyikünk sem siet sehova. Nem mondtuk ki, de érezhető volt. Lassan haladtunk. A harmadik hét után volt már egy-két ölelés, utána a negyedik hétre már egy csók is elcsattant, de egyiket sem vittük túlzásba azután, nem lettünk azok az összeragadtunk pár.

 

csak a lelked a fontos nem a szex 03

 

Továbbra is az utcákat, a parkokat róttuk, teázókban és kávézókban töltöttük az időnket. Hozzá voltam szokva ahhoz, hogy általában a pasi jelez, ha már tovább kíván lépni a következő szintre. Ám itt erről szó sem volt. Egy árva utalás nem esett arra, hogy menjünk hozzám vagy hozzá. A szex még csak tervbe sem volt. Azután kezdtem igazán gyanakodni, hogy egy barátnőm azt kérdezte mi van velünk, hogy állunk, milyen volt a szex. Az kérlek szépen semmilyen, mivel eltelt két hónap és még mindig semmi. Na, hát ott az ő álla is leszakadt a helyéről és hangosan csörrent a padlón. Míg arra voksoltam, hogy csak nem sietjük el a dolgokat, biztosra megyünk, jó ez így, különben is ott az a sok csalódás meg elcseszett randi és pasi, nem kell mindjárt beleugrani a másik ágyába. De csak elültette a bogarat a fülembe – bár mondom, nekem is gyanús volt – és kattogni kezdett az agyam.

 

Meg is kérdeztem a férfit, hogy ő mit gondol erről. Pontosan azt, amit gondoltam. Legyünk óvatosak, nem kell elsietni. Őt is érte már csalódás, engem is, minek rohanjunk? Különben is, most minden úgy jó, ahogy van. Igaz. De mikor három hónap után sem történt semmi, még csak utalás se, elszabadult a fantáziám, és ha az elszabadul, akkor az Atya úr Isten sem lehet le és a következő találkozásnál neki estem.

 

csak a lelked a fontos nem a szex 4

 

Eltitkolt barátnőd vagy feleséged van? Nem. Másik család másik országban? Nem. Szűz vagy? Nem. Meleg vagy? Nem. Hülyítesz engem és talonban tartasz? Nem. (Haha, mintha erre bárki is őszintén felelne, ha az ellenkezője lenne.) Van valamilyen nemi betegséged? Nincs. Csúnya vagyok? Nem. Vonzó vagyok és tetszem neked? Igen. Akkor meg miért nem akarsz lefeküdni velem?! Na, és akkor jött a duma, hogy neki nem a szex fontos, hanem a lélek és hogy bár szép vagy és vonzónak talál, mégis a lelkemet szereti. Ez igazán csodálatos, de nem lehet a lélek szeretete mellett esetleg lassan a testet is szeretni? De persze, lassan…

 

Ám eltelt a negyedik hónap és még mindig semmi. Viszont ha valakivel bensőséges kapcsolat kezd kialakulni és már hajlunk a szerelemre, érthető, ha egyéb vágyak is fellobbannak bennünk és tovább vinnénk egy következő szintre. Csak úgy tűnik, ő nem. Neki minden tökéletes volt úgy, ahogy volt.

 

csak a lelked a fontos nem a szex 05

 

A következő alkalommal, mikor felhoztam a témát, már olyan volt, mint aki neheztel. Hogy miért kellene elrontani a dolgokat, mikor így minden szép és jó. Hová a sietség. Sehova bakker, csak nem fából vannak, akadnak érzéseim.

 

Végül néhány hét alatt minden elromlott és azt kérte, válasszak. Nagyon sajnálja, ő még nem áll rá készen. Hát jó, akkor várjunk még. Továbbra is tényleg minden idilli volt, csak hiányérzet dolgozott bennem. De vártam és vártam és semmi… hat hónap után elengedtük egymás kezét. Azóta sem világos mi történt és hol rontottam el vagy mi volt a baj vele. Vagy velem? Azért érzitek ezt a rohadt iróniát, hogy azért szakítottunk mert én – a nő – siettem az ágyba?

 

 

mennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Kalandnak indult, de életre szóló szerelem lett belőle

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!