Már évek óta erre vársz? Úgy érzed, mindent megtettél érte, már lehoztad neki a csillagokat, hastáncot jártál, elrebegted neki virágnyelven és punktumszerűen, de az istennek sem veszi az adást? Vagy legalábbis nem akarja? Mi megértünk téged, hiszen természetes női vágy az, hogy családban és biztonságban szeretnénk érezni magunkat, és hogy tartozhassunk valakihez, meglegyen a lelki beteljesülés, meg a romantikus happy end. Éppen ezért megpróbálunk neked segíteni azzal, hogy eléd tárjuk, mit kell tenned annak érdekében, hogy a pasid végre elvegyen!

 

 

pasi felesegul vegyen 01

 

Kép. Freepik.com

 

Természetesen nem csak gondoltunk egyet, és két falat meg hajszárítás között kiagyaltuk, hogy vajon mi kell a férfinak, mit kellene tenni azért, hogy végre valahára megszülessen benne a vágy, hogy megkérje szíve hölgye kezét, hanem megkérdeztük őket. Persze nem felejthetjük el a tényt, hogy minden pasi más, de ettől még előtted a lehetőség, mi összeszedtük nektek, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy a párod végre feleségül vegyen:

 

1. Ne rágd ezzel a témával a fülét

 

Elhisszük, hogy szorít az idő, mert csörög a biosz-, meg a romantikaóra és már mielőbb fehérbe öltöznél és oltárhoz vonulnál. Ám a pasinak idő kell. És nyugalom. Ha pedig naponta, vagy hetente rágod a fülét, hogy „Papamaci, mikor veszel már el?” vagy enyhe célzásokat teszel, hogy „A kolléganőmnek most lesz az esküvője. Legalább neki lesz.” - az nem segít. Sőt, baromira ront a helyzeten. Minél jobban elvárod, annál kevésbé fog kötélnek állni. Bizonyára tudja, hogy vágysz rá, és ha csak nem jelentette ki, hogy „Soha a büdös életbe, amíg élek.” akkor te meg tudd: hogy időre van szüksége. Add meg neki.

 

pasi felesegul vegyen 02

 

2. Légy jó feleség-alapanyag

 

Lehet, hogy nem mondja, de ezzel ösztönösen minden pasi így van. Ha egyszer feleséget választanak maguknak, annak meg kell felelnie bizonyos kritériumoknak. Például legyen családcentrikus, jó feleség- és családanya-alapanyag. Lássa meg benned az anyát, a gondoskodó, szerető jó asszonyt. Tudj főzni, mosni, takarítani, hozz önálló döntéseket, légy talpraesett. Nyugi, nem cseléd kell nekik (kivéve azoknak, akiknek igen). Vagyis egy felelőtlen, csak a buliból az instából, a magamutogatásból áll az élet, fogalma sincs mihez kezdjek magammal nőkért nem fognak kapkodni. Hát még azokért a kőkemény feministákért, akik lenézik a pasikat és rühellik a család gondolatát.

 

3. Érd el, hogy maximálisan bízzon benned

 

Igen, a bizalom a kapcsolat alapja. De hiszed vagy sem, a férfiaknak is van szívük és baromira féltik. Ezért is húzza-halassza némelyikük a házasságot, mert biztosra akarnak menni, hogy nem bújik-e ki a szög a zsákból. Tudnia kell, hogy kitartasz mellette jóban-rosszban, egészségben-betegségben és hogy nem mész-e félre az első adandó alkalommal, nem csak a pénzére utazol-e és eltudod őt viselni hosszú távon, mert hidd csak el, tudják ők milyenek. Emiatt kell nekik a tudat: megbízhatok benne. Oszlasd el a félelmeit és így a gátakat is eltűnteted az esküvőd útjából.

 

pasi felesegul vegyen 03

 

4. Meg kell nyugtatni: nem zárod őt börtönbe és nyeled le a kulcsot

 

Nagyon sok pasi kap hasmenést, ha a házasságra gondol. „Úristen, véget ér az életem” meg „Mi lesz, ha házi sárkány lesz belőle?” A többi pasit meg mások rossz tapasztalata – sőt, talán a sajátjuk is –meggyőzi őket arról, hogy minden nő valami gusztustalan szörnyeteggé válik, amint felkerül a gyűrű a praclijára és hogy ketrecbe csukják őket és vége mindennek. Persze ezt a félelmet nem lehet szavakkal kiiktatni belőlük. Bizonyítani kell a hónapok, évek során, hogy nem csak „mi” van, hanem „én” is. Elmehet a barátaival anélkül, hogy összevesznétek, elvonulhat kocsit javítani, szerepjátékozni a neten. Vagyis ilyen tekintetben megmarad a szabadsága. Közben te továbbra is egy igényes nő maradsz, aki ad a külsejére, nem zsarnokoskodik, hanem éli világát a kedvese mellett. Ez azért is előnyös, mert ha van egy saját életviteled, hobbid, baráti köröd, annál kevésbé fog a házasságon kattogni az agyad és a párod is megnyugszik, hogy nem fogsz a házasság után teljesen rátelepülni.

 

5. Néha nézz rá úgy, mint egy istenre

 

Nem vicc. Egy férfinak rohadtul fontos, hogy férfinak érezze magát. Ehhez kell pár uborkásüveg, lámpakörte meg „Ó, te olyan erős vagy”, „Egy csődőr vagy” és sok-sok köszönömre. Vagyis kell, hogy érezhesse ő a családfenntartó, de legalábbis hozzájárul az anyagiakhoz. Kell, hogy az ágyban egy istennek lásd, ahogy a mindennapokban is. Nem kell minden piszlicsáré dologért, de alkalomadtán ne felejtsd el megdicsérni és megköszönni neki az erőfeszítéseit, a segítségét. Hadd érezze, hogy felnézel rá, hogy az erős, biztonságot nyújtó, harci medvéd.

 

Könnyebb meggyőzni, meghódítani, megvajazni egy férfit úgy, ha együtt éltek. Van lehetőséged bizonyítani és prezentálni a fentieket. Általában azért ha teljesülnek a fenti pontok és jó ideje együtt éltek, akkor egy idő után hajlani kezdenek rá azok, akik nem ellenzik totálisan és van bennük vágy, igény a házasságra. Hogyha a te párod az a fajta, aki azt mondja, nagyon nem akar megházasodni (és te mégis ennek tudatában vagy mellette) akkor nála is megpróbálhatod bevetni ezeket, semmit sem veszítesz vele. Minden lelkes férjfogó hölgynek csak azt mondhatom: türelem.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Nem unod, hogy várod a herceget? Nincs más életcélod?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!