Miért vagyunk olyan stresszesek? Miért megy minden olyan nehezen? Miért kell többet dolgoznunk mint 10 évvel ezelött?

Miért vannak folyamatosan félreértések a párkapcsolatunkban és a munkahelyünkön?

Ez nagyon sok kérdés és még folytathatnám a listát 2 db A4-es oldalon, de nem szeretnék senkit untatni mivel minden egyes kérdésre ugyanazt a választ tudnám adni mégpedig a kommunikáció hiánya!

Miért is gondolom ezt?

Ahogyan azt már egy előző cikkben egy szerkesztő kolléganőm megemlítette a mai rohanó világot egyértelműen az internet uralja.

Mindenki mindent az interneten intéz az interneten kommunikál, játszik az interneten vásárol és még az interneten is ismerkedik.

Ez egyrészt nagyon jó mert minden felgyorsul mindent el tudunk érni a lehető legrövidebb idő alatt nagyon sok emberrel tudunk egyszerre kommunikálni és ismerkedni is új barátságok illetve üzleti kapcsolatokat is találhatunk nem vagyunk helyhez kötve bármikor bármit és bárhol elérünk de másrészt nagyon sok időnket elveszi és elfelejtünk kommunikálni.

Belemerülünk az internet csodálatos világába felvehetjük bárkinek a szerepét nem kell félnünk a gátlásoktól határozottságot ad és tud közvetíteni de ez nagyon sok esetben csak illúzió. Erre a hibára megjegyzem már hatalmas internetes cégek szakosodtak számtalan applikáció elérhető bármilyen témában bármit is szeretnénk keresni elég egy okos telefon és a világ a miénk!

Ha ezeknek az embereknek (90 százalékos biztonsággal állíthatom) az életben személyesen vagy telefonon kellene kommunikálniuk nagyon meglepődnénk.

Teljesen más embert illetve személyt ismernénk meg. Miért is? A válasz ismét ugyanaz. Elfelejtettünk kommunikálni. Ahhoz, hogy kommunikáljunk időre van szükség személyes beszélgetésnél akár a mozdulataink és hanglejtésünk is elárulhat minket. Az internetes kommunikációnál ez nem fordulhat elő nincs felelőség nincs hiba ( illetve kissebb arányban) .Amikor csak akarjuk kikapcsoljuk az internetet és elérhetetlenné válunk vagy elég csak nem válaszolni. Ez a személyes vagy telefonos beszélgetésnél sokkal nehezebben kivitelezhető sértődések, megbántás nélkül ezért ezeket már igyekszünk hanyagolni. Nincs rá szükség. Itt az internet csodája amiben bármit elérhetünk és bárkik lehetünk bárhol lehetünk anélkül, hogy kommunikálnunk kellene akkor meg miért? Nincs már rá szükségünk.
Elfelejtettük nem is akarjuk és a mai generáció már az internet világába született bele. Előbb volt okostelefonja mint érettségije és egyáltalán nem is tudja nem is érti miért lenne fontos bizonyos esetekben igenis kommunikálni tisztázni a félreértéseket stb.

Ezen már nem hiszem, hogy segíteni tudnánk. Az internet olyan mértékben átvette a hatalmat az emberek fölött, hogy ha egyik napról a másikra eltünne az igen komoly problémát okoznak minden embernek. Egyszerűen minden megbénulna!

Ahhoz, hogy belássuk néha jobb mindent tisztázni- KOMMUNIKÁLNI- ahhoz meg kelle változnunk és át kellene gondolnunk mindent de akkor rá is jönnénk, hogy rengeteg időt félreértést vagy veszekedést is elkerülhetnénk.

Az hogy ez megtörténik -e az attól függ vesszük-e a fáradtságot, hogy mindent átgondoljunk és értékeljünk vagy sodródunk az árral az internet világával ami ugyan nagyon kényelmes és egy gyönyörű illúzió de rengeteg problémát is tud kreálni anélkül, hogy azt tudatosan észrevennénk.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!