Süt az értelem a képernyőről, ahol éjjel-nappal Ádámok keresik Évájukat Budapesten, hiszen milyen izgalmas értéktelen dolgokkal tengetni az időt egy valótlan világban, ahol a Nagy Testvér szeme állandóan figyel.

reality 01

Forrás: filmsor.net

Orwell 1984 c. regénye gyönyörűen felvázolt egy akkor még teljes mértékben elképzelhetetlen világot, arra egyáltalán nem gondolva, hogy bármikor is megtörténhet minden, ami benne foglaltatik. Félretéve a benne lefolyó politikai szálat, tökéletesen megállapítható, hogy az író egykori gondolatai mára már valósággá lettek.

 

A fiatalok a tévéből ömlő szennyet bámulják és a valóságshow-kban szereplő, kamerák előtt élő emberek megjátszott életéről csacsognak naphosszat. A bulvár sajtó nagy örömére hatalmas teret hódított a realityk világa, egyre súlyosabban lejjebb adva az értelmi színvonalat. Az ország első valóságshow-jában még volt fantázia és versenyszellem, ahol valóban teljesen hétköznapi embereknek volt feladatuk egy bár irányítása. A sikerből fellelkesedve a két meghatározó konkurens kereskedelmi csatorna gyorsan piacra is dobott két ugyanolyan műsort ugyanarra a sugárzási időre, amikor még az internet is gyerekcipőben járt kicsiny hazánkban. Milliókat rontott meg a kategória és mindenki erről csámcsogott, miközben telefonjaikat nyomkodva küldözgették az emelt díjas sms-ket, hogy a számukra nem szimpatikus szereplőket elküldhessék a kiszavazó show-ba. Valahol itt kezdődött ennek a történelme.

 

Végül a kategória odáig fajult, hogy némi pénznyeremény reményében bárki jelentkezhet egy ilyen műsorba. De azért feltétel, hogy legyél alpári, lehetőleg legyen pornós múltad, a válogatáson szexuálisan elégítsd ki az operatőrt, ami majd felkerül a netre. Ha bekerülsz, akkor szíts némi konfliktust, alázd meg embertársadat és csald meg a párodat, aki a tv-ből nézi, ahogyan egyre jobban lealacsonyodsz az állatok szintjére. Ha ez mind megvan, akkor szép lesz a nézettség száma is és így jó esélyeid vannak, hogy "győztesként" kerülj ki onnan. 

 

reality 02

 Forrás: sorozatjunkie,hu

A tinik végterméke is így lesz nulla!

Nem számít milyen áron, de mindennél fontosabbnak tartod, hogy bekerülj a tv műsorba, hiszen így válsz népszerűvé és így valósíthatod meg az álmaidat. Ha tényleg ezt hiszed, akkor hatalmas a baj! Ettől csak kevesebb leszel és erkölcsi szinted is egy másik irányba fog elmenni. Ezzel magadnak adsz esélyt arra, hogy a továbbiakban egy ország rajtad röhögjön, mert mindent bevállalsz, csak részt vehess az országjáró kamionon a tv stábbal. Ezáltal nem sztár leszel vagy celeb, hanem egy olyan ember, aki soha senki nem akarna lenni. De ha jó dolognak tartod a nyilvános megalázást, akkor senki nem tart vissza, hajrá!

 

Eszméletlenül nagy gond, hogy napi szinten, főműsor időben nézed az értelmetlen kitalált történetek értelmetlen szituációit, értelmetlen helyzetekben. Mert csak az van felnagyítva ebben az egészben, hogy minek tanulni, úgyis jön majd egy jó pasi, aki eltart. Milyen jó drogozni és bulizni, hiszen semmi más nem számít, erre születtünk. Szexeljünk mindenkivel, aki csak kapható rá és verjük át az embereket, hogy legyen pénzünk! És ha te is ott vagy a szereplők között, akkor majd anyu büszke lesz rád, hogy a kicsi lánya mekkora celeb! És hiába is rázod a fejed, a valóságshow-k erről szólnak!

A döntés a te kezedben van

Sosincs késő igent mondanod az életre és felfedezni a tv nélküli való világot! Eleinte furcsa lesz, hogy nem úgy működnek a dolgok, ahogyan eddig láttad, de megéri az erőfeszítést, hogy fejleszd magad és felnőtté válj! Mert ha ott maradsz, abban a nem létező világban, akkor te is ugyanaz a személy leszel, akit a képernyőről ismertél meg. Miért lenne célod drogosnak és alkoholistának lenned, miért akarnál lotyó lenni majd prostituált és miért lopnál, csalnál, hazudnál csak azért, hogy megélj és elérd a céljaidat? Komolyan azt hiszed, hogy ez csak így lehetséges? Ideje lenne felismerned a tényt, hogy ez egy rossz út! Ha ezeket nézed és erről csacsogsz, neked sem lesz értékrended és kiszolgáltatottan azt csinálnak majd veled, amit csak akarnak! Jobban tennéd, hogy ha az erre fordított időt nem az agyad rombolásával, hanem építésével töltenéd! Ha az önfejlesztő könyvek olvasására még nem tudod rávenni magad és nehéz lemondani a képernyő okozta függőségről, akkor érdemes lenne motivációs filmeket nézned. Legalább ezt az esélyt add meg magadnak! A békés harcos útja c. segítségedre lehet kezdetben.

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!