Idén Pünkösdkor ne kinyúlt macinaciban töltsd a hosszúhétvégét, akkor se, ha épp nem száz ágra süt a nap!

Összegyűjtöttük azokat a Pünkösdi programokat, amiken akkor is részt vehetsz, ha épp szakad az eső! Ráadásként megmondjuk, mit viselj!

Országszerte számos program csábít minket arra, hogy végre kimozduljunk otthonról. Azonban ha az időjárás kedvezőtlenül alakul, akkor az, sokak kedvét szegheti. Jelenleg nem sok jót jósolnak a meteorológusok, de ne hagyjuk, hogy egy kis szél vagy egy tavaszi zivatar miatt egész napra a tévé elé kényszerüljünk. Kevésbé ér minket váratlanul, ha felkészülünk rá!

Összeállításunkban a beltéri programajánlónkat megspékeljük a hozzáillő öltözetekkel is.

Ha valaki mégis kimerészkedne a szabadba, azoknak ott a jó öreg gumicsizma!
Bátraké, a szerencse tarja a mondás, a végén még az is lehet, hogy nem is lesz rá szükségünk.

1. Balatonfüred

Bármilyen idő is legyen a Balaton mindig szép.

 pun1

Kép forrása: vitorlazas.hu

Hol kicsit szürkésebben, álmosabban, hol színpompásan és pörgősen. Már tavasszal is érdemes kihasználni a megunhatatlan szépségű Badacsonyt, a fedett borospincék ugyanis jó kis menedéket nyújtanak zord időjárásban. A borok pedig kellőképpen felmelegítik a testet és a lelket. Csak arra vigyázzunk, hogy mindezek ellenére el ne ázzunk, már ami az elfogyasztott alkoholmennyiséget illeti.

Balatonfüredi Művészeti Fesztivál 2016

Remek alternatíva lehet rossz idő esetén, ugyanis színházi előadások, koncertek, mesék szórakoztatják az ide látogatókat.

Május 14.: Szombat esti bor és jazz

Képzeljük csak el, miután magunkba szívtuk a program nyújtotta kulturális élvezeteket, az estébe nyúlóan pedig finom borok kényeztetik tovább az érzékeinket, s hogy a fülünk sem maradjon ki a jóból, egy kis jazz zene emeli tovább az est fényét. Jól hangzik? Mindez, valóban lehetséges!

Hol?

Figula Pincészet

Mikor?

19.00 Bor, jazz, vers…

Kéri Kitty színművész és Figula János zenész összművészeti estje.

Miben?

Az összeállításban fontos szempont, hogy kényelmes, de elegáns legyen. Ha esetleg két borospince között elkapna minket a zuhé, ezzel az esőkabáttal és a zárt bőrcipővel, nem fog ki rajtunk.

Ez az ingruha megállja a helyét a múzeumban és a boresten is.

pun2

2. Egerszalók

A pünkösd előtti szombat különleges eseménye a Szalóki Tor-Túra.

 pun3

Kép forrása: mindenamieger.blogspot.com

A falu vendégváró portáinál, a borospincéknél szabadtűzön és kemencékben készült helyi ételkülönlegességekkel, házi sütivel és zamatos borokkal fogadják az ínyenceket. Rá kell készülni a délidőre! Házról házra járva győződjenek meg a szalóki vendégfogadók vendégszeretetéről. A helyiek otthona nyújt fedélt a rossz időben is pünkösdölő sokadalomnak.

Mikor?

Május 15. Szombat 10:00-tól

Miben?

Itt is fontos szempont a komfortos viselet, hiszen házról-házra járni sem könnyű, főleg ha még a pocakunkat is jól megtömik a finomságokkal.

Egy kényelmes, bővebb felső jól elrejti a dagadó bendőt.

pun4

3. Igal

Igal, egy kedves, külső Somogy határán megbúvó kisváros, mely hangulatos utcáival, történelmi emlékeivel, vendégszerető lakosaival és messze földön híres.

 pun5

Ezt arra az esetre ajánlom, amikor már olyannyira zord az időjárás, hogy inkább jól esik bebújni egy meleg szaunába, vagy órákat ejtőzni a meleg jakuzziban. De, hogy a pünkösdi hangulatból sem legyen hiányunk, mindezt az IGALI gyógyfürdőben egyszerre élhetjük át. A program szervezői különleges szauna szeánszokkal várják az érdeklődőket, amik között igazi pünkösdi játékokat is láthatunk. Ugyanis a nap végére, a népi hagyományoknak megfelelően, pünkösdi királyt és királynét választanak. Aki legügyesebb a vizes feladatokban és kellően bátor, máris királyi jutalomban részesül.

Mikor?

Május 13-16-ig

Ráadásként sztárfellépők is színesítik a programot: Gáspár Laci és Szabó Ádám gondoskodik a vendégek további szórakoztatásáról.

Miben?

A fürdőruha szettet a leendő pünkösd királynénak állítottuk össze.

Ez a sportos bikini az ügyességi játékok során biztosan a helyén marad.

pun6

Reméljük, az esetleges rossz idő ellenére is kedvet kaptatok egy kis Pünkösdi programozáshoz, s már az sem okoz gondot, mit kapjunk magunkra induláskor.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!