Lassacskán talán beköszönt a tavasz, de az már biztos, hogy egy időre búcsút mondhatunk a mínusz fokoknak. Ideje átbújni a szekrény tartalmát, felmérni a helyzetet az átmeneti évszakra alkalmas ruhákat illetően.

gardrob1

Forrás: http://blog.naver.com/

 

Hogyan is fogj hozzá? 

Ha esetleg eddig még nem tetted volna, és most úgyis kipakolod az összes cuccodat, érdemes valamilyen tematika szerint visszarendezni majd őket. Ezt már a legelején találd ki, hiszen a megtartandó ruháidat már eszerint kell szortíroznod. Nekem az egyik polcon csak felsők vannak, amiket nyári, téli és lezserebb/sportosabb oszlopokba szedtem szét. Ezzel a rendszerezéssel sokkal könnyebben megtalálom, amit szeretnék, feltéve, ha pontosan tudom, mit veszek fel az adott napon. A nadrágjaimat szintén hasonló csoportosítás szerint szoktam elpakolni, ami ugyancsak nagy segítség, ha nincs túl sok időm öltözködni.

Célszerű helyet csinálnod az átválogatásra szánt ruhahalmaznak, szóval készítsd elő a kanapét, az ágyat és minden lehetséges területet. Ha kint vannak a ruhák, érdemes kicsit kitakarítani, portalanítani magát a szekrényt. Szinte érthetetlen, hogyan jut be kosz, amikor mindig becsukod az ajtaját, és egyébként is tiszta ruhákat pakolsz be, de valamiért mégis van egy kicsi.

gardrob3

Forrás: http://poradnik.pkt.pl/

Ész kontra Szív

A válogatásnál ésszerű döntéseket kell hoznod, szorítsd háttérbe a szíved. Én mindig így indulok neki, aztán persze rengeteg olyan holmi kerül vissza, amit soha nem veszek fel. Egyszerűen viszont nem tudom kitenni őket, mert élmények, érzelmek kötődnek hozzájuk, pedig hordani egyiket sem szoktam. Csak úgy pihennek a gardróbban, foglalják a helyet, és néha miattuk lesz rendetlenség odabent. Évről évre azért meg szoktam szabadulni néhánytól, de azok helyére mindig frissebbek kerülnek. Igazából azért sem szánom rá magam, hogy bezacskózzam, és odaadjam őket egy szervezetnek, akiken keresztül rászorulókhoz kerülnének, mert már hordhatatlanok. A javarésze el van szakadva itt-ott, vagy a minta, a színe van kikopva és kifakulva, de akad, amelyiknél az anyag tönkrement a sok mosástól, és hasonlók. Az egyetlen hely, ahol végezhetnék az a szemetes, ahhoz meg nincs szívem. Na, de majd idén.  

gardrob2

 Forrás: youtube.com

Mit csinálj azokkal a ruhákkal, amik nem kellenek?

Azokat a ruhákat, amikről úgy gondolod, hogy nem szívesen hordod majd őket, de még jó állapotban vannak, nyugodtan továbbadhatod. Sok helyen találsz ruhagyűjtő konténereket, de egyenesen egy segélyszervezethez, gyermekotthonhoz is viheted őket. A legjobb persze, ha rögtön olyanoknak tudod adni, akiknek tényleg jól jön. Amennyiben azonban nincs semmi bajuk, csak valahogy mégsem a te stílusodat képviselik, akár el is adhatod őket. A közösségi oldalakon rengeteg ilyen csoport létezik, és ha a postázást el szeretnéd kerülni, akkor a lakhelyednek megfelelőt is biztosan találsz majd. A lényeg, hogy ne menjen kárba, és vagy te, vagy mások jól járjanak vele.

Mielőtt visszapakolnál a saját magad elképzelt rendszer szerint, tanácsos lehet átnézni őket, melyikre férhet rá egy mosás. Nyilván nem rikító foltokat kell keresni, hanem azokat a darabokat, amik jobban összeszedték a szöszt, jobban magukba szívták a szagokat. A hónapokig elzárt ruhadarabokra ugyanis gyakran ráfér egy gyors és kíméletes átmosás. Ha mindezekkel megvagy, elkezdheted visszarendezni őket. Amennyiben ügyes voltál, és sok helyet sikerült felszabadítanod, akkor sokkal kényelmesebben, könnyebben hozzáférhetően tudod ruháidat visszarakni. Lehet, hogy az akasztós szekrényedben is lett némi plusz hely, ahová ilyenkor már beférnek könnyebben gyűrődő nadrágok és felsők, amik korábban hajtogatva lapultak a szekrényben.

Miután végeztél, kicsit elgondolkodsz rajta, hogy honnan volt ennyi felesleges holmid. A legjobb, ha tanulsz a helyzetből, és ebben az évben nem költekezel felesleges cuccokra. Biztos egyébként is nagyon sok rég elfeledett ruhát találtál, így bőven lesz miből ruházkodnod. A ruhákra szánt pénzt félre tudod tenni például utazásokra és egyéb céljaid megvalósítására.

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!