A granny hair stílus annyit tesz, nagymama haj. Vagyis idén újra hódítanak az ősz tincsek, de ezúttal jóval idő előtt, fiatal lányokon és férfiakon pompáznak. Összeszedtünk mindent, amit csak érdemes tudni az új hajszín divatról.

 

#Granny hair név alatt számtalan fotót találunk a népszerű Intsagram alkalmazást böngészve, ahol is fiatalabbnál fiatalabb lányok és fiúk koruk ellenére fehér, avagy ezüst hajjal pózolnak. A korai öregedés nem egy ritka genetikai betegségnek köszönhető, hanem a legújabb divatnak, a nagymama stílusnak.

Néhány éve még csak a hatalmas divatházak modelljeit látva csodálkozhattunk ezen az elsőre furcsa trenden, nem kellett sok idő Hollywood és a sztárok azonnal felkapták az ötletet, s hamarosan őszbe borították a hajkoronájuk, még az olyan sötét hajú hölgyek is hódoltak az új irányzatnak, mint Rihanna.

 

nagyihaj01

Kép forrása: Pinterest

 

Innen egyenes út vezetett ahhoz, hogy a közösségi oldalak is beszürküljenek, már ami a hajakat illeti.

Az utcán azon sem lepődünk meg, ha egy hátulról kedves nagyinak hitt hölgy, megfordulva igazából egy tinilány. Lassan jobb odafigyelnünk, kinek is adjuk át a helyünket a buszon.

 

nagyihaj02

 

Az új trendnek azonban meg vannak a hátrányai, ha ugyanis, nem szakemberrel végeztetjük el az átváltozást, vagy nem megfelelő minőségű termékekkel dolgozunk, akkor csúfos véget érhet az átalakulás. A fehér hajszín eléréséhez erős kivilágosításra van szükségünk, ami szárazzá és töredezetté teheti a hajkoronánk.

Milyen hajból érhető el a Granny Hair?

Bármilyen hajszínből elérhető, viszont a legszebb eredményt világos szőke alapon kaphatjuk. Elmondható, hogy minél világosabb a haj, annál inkább lehetséges a fehér szín elérése. Ha mégis sötétebb hajszínre készül a festés, akkor „csak” metálos, ezüst árnyalatokban fog pompázni a haj, illetve a kíméletes eljárások alkalmazása miatt előfordulhat, hogy többször is meg kell ismételni a procedúrát, mire a kívánt eredményt elérjük. Így minél sötétebb hajból szeretnénk előállítani, annál több időt és pénzt fog jelenteni.

 

nagyihaj03

Kinek áll jól a Granny Hair stílust?

Figyelembe kell venni, hogy ez a szín egy kissé sápaszt, ezért azoknak a lányoknak áll a legjobban, akiknek sötétebb, melegebb tónusú a bőrük, hiszen így lesz igazán kontrasztos a végeredmény. A hideg színtípusoknak (nyaraknak és teleknek) a klasszikus kékes változata ajánlott. Ha nagyon sötét, szinte fekete az alapszínünk, akkor inkább gondolkozzunk balayage melírokban vagy ombre hajfestésben. Az alábbi videóban egy ázsiai lány, fekete haját készítik el így.

 

nagyihaj04

 

nagyihaj05

 

nagyihaj06

 

nagyihaj07

 

nagyihaj08

 

nagyihaj09

 

nagyihaj10

Hogyan viseljük ezt a stílust?

Az ezüst vagy fehér haj nagyon vonzza a szemet, így azoknak ajánlott, akik öltözködésükben és sminkjükben is szeretnek feltűnő elemeket választani. Extrém ruhákkal és erős sminkkel egészítsük ki.

 

nagyihaj11

Csak a tiniknek áll jól vagy középkorú hölgyek is viselhetik?

A középkorú hölgyek rémálma az idő előtti őszülés, azonban ez a trend a természetes őszülést is divatba hozta, sőt egy kis rásegítéssel, kihangsúlyozva fehérségét, igazán elegáns és extravagáns frizurája lehet így egy középkorú hölgynek is. Elég, ha csak Meryl Streepre gondolunk az Ördög Pradát visel című filmből, ahol remek fazont is párosítottak hozzá.

Aranyszabály azonban, hogy mindig rendezett legyen a frizuránk, ugyanis egy kócos, lapos ősz haj éveket öregíthet rajtunk.

nagyihaj12

Igényel-e különleges ápolást?

A világosítás bármilyen kíméletes módon történik is végeredményben dehidratálja a hajat, ezért olajokkal és balzsamokkal kell gondoskodnunk arról, hogy a hajvégeket ápoljuk.

Ez azért is fontos, mert csak akkor őrzi meg fényét és élénk színét, ha extra tápanyagokkal védjük.

nagyihaj13

S mi a helyzet a férfiakkal?

A férfiak abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy egy kis őszüléssel még sármosabbak is, az extrém fehér szín azonban csak keveseknek áll jól, ehhez megfelelő bőrszín és szemszín szükséges, illetve egy jó adag extravagancia.

 

nagyihaj14

 

nagyihaj15

Nektek, hogy tetszik a fehér haj?

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!