Húsvéti díszben tetőtől-körömig!

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én mindig nagyon várom a Húsvétot, nemcsak az ínycsiklandozó lakomák miatt, hanem bizony ez az ünnep számomra a tavasz ünnepe. Ezzel kezdődik nálam a nagybetűs JÓ IDŐ. Ha még kissé borúsabb, esősebb is az időjárás épp, azt már betudom egy hidegebb tavaszi napnak. Lélekben ilyenkor én már visszafordíthatatlanul virágba borulok.

Mivel az ördög, és ezúttal a hangulat is, a részletekben rejlik, így úgy döntöttem, hogy idén a körmöm fogom húsvéti díszbe dekorálni. Apró, de stílusos trükk, főleg ha még ehhez igazítom a ruháim is. Persze, itt is át lehet esni a ló másik oldalára, ha csillogó-villogó tojásokkal, nyuszikkal, valamint sárga kiscsibék hadával ékesítjük az ujjainkat.

Helyette inkább összegyűjtöttem néhány ötletet, hogyan is lehet húsvéti hangulatot idézni a kezünkre, anélkül, hogy közhelyesek lennénk. Finoman, akár még a klasszikus húsvéti téma mintái is megjelenhetnek. Ezekhez készítettem néhány ünnepi outfitet is.

Mielőtt azonban hozzáfognánk a díszítésnek, szükségünk lesz egy alapos kéz- és körömápolásra, ugyanis száraz, berepedezett bőrrel korántsem mutatnak olyan jól ezek a körömfestések.

Húsvéthoz közeledve - ahogyan sok más háziasszony- én is a konyhának vettem az irányt, na de ezúttal még nem sonkát főzni, hanem jobbnál jobb alapanyagokat keresni a hűtőnkben, amelyekkel megszépíthetem a körmeim és a kézbőröm.

Extra gyors, filléres tippjeim a konyhából:

  • Anti-aging, radírozás és fehérítés egy lépésben! A mindennapi főzés, mosogatás során is elszíneződhetnek a körmeink. Próbáld ki ezt a trükköt: Egy citrom levét kifacsarod és egy evőkanálnyi tengeri sóval elkevered, még egy kis olíva olaj hozzá, s végezetül egy kis rozmaring. Kevesen tudják, de a rozmaringban lévő hatóanyagok amellett, hogy fertőtlenítenek még a bőr öregedését is gátolják.

 

20mu

  • Táplálás és hidratálás: Keverj össze egy joghurtot egy kis mézzel és egy banánnal, hagyd hatni 5 percig. Közben akár megeheted, ami kimaradt. Ezután mosd le. Pihe- puha lesz a bőröd.

+ Tipp, ha végeztél hidratálj, ez is segít, hogy az egészséges legyenek a körmeid! Igyál meg egy finom, gyógynövényes teát! Ha már szép és ápolt a kezünk, egy alap manikűr után kezdődhet a díszítés.

1. Használd a húsvét színeit!

A KÖRMÖDÖN:

Amit igen:

Klasszikus, de biztos siker a húsvéti színek harmonikus összeválogatása.

Divatját éli a color blocking, így egy kézen belül több szín is megjelenhet. Nyugodtan halmozd a színeket! A finom pasztellszínek mellett, a vidámabb neon irányzatot is érdemes bevetni. Kissé visszafogottabb lehetőség, ha ezekkel a színekkel bolondítjuk meg a szokványos franciamanikűrt. Újdonságként pedig próbáld ki a dupla francia csík mintát is!

2mu

AZ ÖLTÖZÉKEDEN:

Ilyen színes összeállítás mellett domináljon a fehér vagy világosabb szín az outfitben, a kiegészítők terén viszont lehetsz bátrabb.

3mu

4mu

5mu

22mu

2. Használd a húsvét mintáit!

A KÖRMÖDÖN:

Amit igen:

A mintákkal, akár csak az öltözködésünkben, itt is finoman kell bánni. Hiába divat a mindent mindennel szemlélet, azért a jó ízlés határain belül kell maradni. Nincs ez másképp a tematikus, ünnepi körömfestéssel sem. Ha valaki nem tud ellenállni a játékos tojásrajzoknak és nyuszi füleknek, hát tegyen kedve szerint, de itt is „a kevesebb, több” szabály érvényesül.

7mu

Amit inkább ne:

Ez a legjobb példája annak, hogyan lehet valami egyszerűen túl sok. Van itt minden, mi szem szájnak ingere, tojás, nyuszi, kis csirke. A répa nálam is kiverte a biztosítékot!

8mu

AZ ÖLTÖZÉKEDEN:

Ha a körmeiden már visszaköszön a húsvéti dekoráció, akkor a hozzáillő ruhák kiválasztásánál már kerüld a túlzottan mintás darabokat. Inkább színeiben passzoljon, a kiegészítőkben viszont visszahozhatod a játékosságot, akár egy pöttyös kistáskával is. A merészebbek egy mókás nyuszis darabot is bevethetnek.

9mu

10mu

3. Használd a húsvéti asztal virágait!

A KÖRMÖDÖN:

Amit igen:

Ha valaki inkább elegánsabb mintát választana a bohókás húsvéti díszítések helyett, a virág mintával nem fog mellélőni. Hamisítatlanul üde és tavaszias a hatás. Nagy kedvencem tulipán formájú franciamanikűr.

11mu

Amit inkább ne:

A virágminták elkészítéséhez vagy kérjük szakember segítségét vagy akkor kezdjünk hozzá,ha valóban kivételes a kézügyességünk, utolsó lehetőségként maradjunk egyszerű forma mellett. A szemet igencsak vonzó mintánál ügyelni kell a pontosságra különben elcsúfíthatja a kezünk. A túl sok és túl nagy virágok sem mutatnak jól.

12mu

AZ ÖLTÖZÉKEDEN:

Ha együtt szeretnéd alkalmazni a körmödön és a ruháidon is a virágmintát, akkor nagyon jó arányt kell találnod, hogy ne tűnjön mesterkéltnek a hatás.

13mu

14mu

15mu

16mu

+ EXTRA TIPP Amit igen: Különlegességként bevethetjük az idén is nagy kedvenc ujjperc gyűrűket. Ezek remekül kiemelhetik a körömlakkok színeit vagy a választott mintákat. Azonban a mennyiségre ügyelnünk kell, a gyűrűhalmozás nemcsak a mindennapi teendőinket nehezíti meg, de a túlzsúfoltság miatt elveheti a figyelmet a festésről. Ha mégis több darabot szeretnénk viselni, akkor több egyszerű gyűrű jól mutathat.

17mu

Amit ne:

Túl sok kő, csillám, forma, vastagság. Így akár karácsonyfának is tűnhetünk, s az nem csak húsvétkor furcsa.

18mu

Remélem, tudtam szolgálni néhány hasznos tippel, amivel egy kicsit fel lehet dobni a húsvéti készülődést, hogy az némiképp a mi megújulásunkról is szóljon. Így az idén talán nem csak nagytakarításról és a főzésről fog szólni a z ünnep!

Lessétek meg az én Húsvétot idéző pillanataim. Nem gondoltam volna, de a színes körmöknek köszönhetően még a kedvem is szivárványos lett. S a bejegyzés elején említett virágba borulás is testet öltött ezzel a szuper virágos harisnyával.

Nektek hogy tetszik?

A kutyusok saját „díszlet”!

DSC 0403

DSC 0406

DSC 0427nagy

DSC 0429

DSC 0437

DSC 0446

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!