2016-os őszi sminktrendek egyenesen a kifutókról!

Összegyűjtöttük az őszi kifutók legjobb sminktrendjeit, útmutatónk segítségével Te is könnyedén beillesztheted a napi rutinod mellé. Friss, vagány és abszolút viselhető irányzatok a legnagyobb sminkmesterektől!

Az őszi kifutókon nemcsak a ruháké a főszerep, az új divat mellé új szépségtrend is dukál. Az idei év make up leckéit innen is elleshetjük, új színek és technikák is szerepelnek a kínálatban.

Szerencsére a komorabb őszi hangulatnak semmi nyoma, fénylő és tarka sminktippek között válogathatunk.

Olyan sminktippeket állítottunk össze Nektek, amelyek annak ellenére, hogy a modellek és a legújabb trendek világából jönnek, könnyen elkészíthetőek és akár hétköznapra is hordhatóak. Egy olyan technikát is megismerhettek, mely lassan átveszi az uralmat a régóta hódító kontúrozás felett is. Olyan nagy divatházak kulisszái mögé lesünk be, mint a Versace, Oscar de la Renta, Armani vagy Ralph Lauren.

1. Új technika: a strobing

A technika népszerűsége lassan lekörözi a kontúrozást is, a lényeg, hogy nincs többé árnyékolás, pirosítás csak kiemelés, méghozzá fénnyel. Egy jó minőségű highlighter-re lesz csak szükséged, s néhány percre, ugyanis a kontúrozással ellentétben, ez valóban csak néhány mozdulatból áll. Előnye még, hogy sokkal természetesebb és üdébb hatást érhetsz el vele, mint a maszkszerű kontúrral.

Nincs más dolgod, mint az arc kiálló részeire feltenni egy kis fényt.

A normál és száraz bőrtípus ragyogóvá válik tőle, a zsírosabb bőr esetében nagyon kevés fényporral dolgozzunk csak, így elkerülhetjük az összefüggő fénylő területeket.

A ball oldali képen láthatjátok a kontúrozást és a jobb oldalin a legújabb strobing technikát!

Már 2016-os őszi/téli Ralp Lauren és Dolce&Gabbana kollekciót viselő modelleknek is ezzel a módszerrel készült a sminkjük.

kif1

kif2

2. Csillám

Talán a kevesebb napfényt igyekeznek pótolni ezzel a sok tündökléssel a sminkesek, ugyanis most az egyik legnagyobb trendnek számítanak a csillámok. A bátrabbaknak akár hétköznapra is bevethetik, de az alkalmakra és esti bulikba mindenképpen érdemes kipróbálni.

Van benne valami igazán nőies és fennkölt, az egyszerűség azonban alapszabály!

A füstös szemhéjfestést is megkoronázhatod egy kis csillámmal, ahogyan Tommy Hilfiger modelljein is láthattuk.

kif3

3. Foltos Piros rúzs

Hatalmas klasszikus tér vissza hosszú álmából, persze nem azt mondjuk, hogy valaha is kiment volna a piros rúzs a divatból, csak egy kissé feledésbe merült. Idén ősszel a Prada újra belopta a szívünkbe, mert szuper nőies és szexi.

Ráadásul egy kis hanyagságot is belecsempésztek, ugyanis nem kell szigorú vonalakhoz igazodnunk, a természetes ajakformát megtartva, kontúr nélkül is viselhetjük.

Sőt ez az irányzat, az Erdem a kifutóin művészien felnagyítva, maszatosan jelent meg, persze a hétköznapokban lehetőleg, maradjunk a vonalakon belül.

kif4

4. Kék szemhéjpúder

Tavaszi trendnek indult, de Marc Jacobsnak és a Boss-nak köszönhetően még mindig kitart a kék szemhéjpúder mánia, az őszi kiadásban a kevésbé rikító változatok ajánlottabbak.

Azonban vigyázz, hogy ne kövesd el azt a hibát, hogy az egész szemhéjadra viszed fel a port, csakis a mozgó szemhéjat színezd vele!

A színes szemceruza is jó választás, ám ebben az esetben ne legyenek éles vonalak, inkább füstösebb hatásra törekedj!

kif5

5. Fekete keret

A no make up nyári trendek ellentéteként jelenik meg ez a cicás tekintetet eredményező technika. Az elkészítésnél a körvonalakat mindig maszatoljuk el egy kicsit, ahogyan a Cloe és a Roberto Cavalli modelleken is láthatjuk.

Ez is egy régi, jól bevált szemsmink, amit az utóbbi időben hanyagoltak a szépségtrendek, de mint, a divatban is, itt is örök körforgásban vannak a különböző irányzatok.

Így újra elővehetjük a fekete szemceruzákat!

kif6

6. Gótika

Már tavaly is igyekeztek lenyomni a torkunkon a sötét, matt szájrúzsokat, 2016 őszére újra a porondon vannak, s sötétebbek, mint valaha!

A gótikus hatás mellett maszkulin, erős energiákat kölcsönöz viselőjének.

A Dior és Louis Vuitton szupermodelljei már-már feketébe hajló árnyalatokat viselnek! A hétköznapokra inkább egy kicsit finomabb, sötét bordó színeket ajánlunk. Hátránya ennek a színnek, hogy csak vakítóan fehér fogakkal mutat jól, ugyanis a normál fehérségű fogak is sárgának tűnhetnek emellett a szín mellett.

kif7

Reméljük, hogy útmutatónkkal a mindennapjaidba is könnyedén sikerül becsempészned a legújabb őszi sminktrendeket! Te melyiket próbálnád ki?

Képek forrása: Pinterest

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!