Ez a rész mindenki kedvence, hiszen napjainkban ezt nyomja az arcunkba a Facebook és az Instagram. Tökéletes, porcelánarcú lányok, melyek mellett a tökéletes kirakatbábuk szépséges, plasztikus arcvonásaikkal el is szégyellhetik magukat.

 

ackontur01

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/416371928026818692/

Először is… Tudnotok kell és sajnos megint Kim Kardashian arcát kell hoznom példának, mert azóta mindenki kontúrlázban ég. Az erős kontúrozáshoz nagyon vastag réteg kell, hogy az porcelánhatású legyen. Fotókon remekül mutatnak ezek az erős kontúrozások, hiszen ami élőben soknak tűnik, az fotón pont jól mutat. Illetve nem árt a legújabb almás telefon se, ami az arcbőrünket már olyan csodálatossá retusálja, hogy sírni tudnánk a gyönyörtől, ezzel becsapva magunkat és másokat is. De hát ezt a világot éljük, ahol mindenki a megtévesztés nagymesterévé vált, félreértés ne essék, én se lógok ki a sorból. Próbáljuk a legcsodálatosabb, legszebb képeket feltölteni magunkról, hiszen eljutott a mai világ oda, hogy az ember már-már jelentéktelennek érzi magát megfelelő lájkok hiányában.

De ne essünk kétségbe, mindig van fény az alagút végén, vagyis jobb ebben a pozitív gondolatban leélni sminkben vagy nem sminkben gazdag mindennapjainkat. A kontúrozást is lehet ésszerűen csinálni, amivel éppen csak egy picit csalunk. Nyugalmat kérek férfi olvasóinktól, akik most felháborodottan hőköltek hátra a székben, miközben nyugalmat megzavaró sorokat olvastak, hogy na, megint egy újabb sunnyogás, becsapás, megtévesztés.

Rövidke számolást végezve, legyünk pozitívak hogy Magyarország lakossága 10 millió (ne vegyük azt az eszméletlen sok embert, akik sajnos csak külhonban találták meg a számításaikat). Vegyük úgy, hogy a lakosság fele férfi és ennek az 5 millió férfinak a 0,000005% aki megnyitja ezt a cikket, az 25 férfi… (legyünk pozitívak, hogy annyian megnyitják). Ebből a 25 megnyitásból 15 a családom jófejségéből származik, a maradék férfitársaknak pedig azt üzenném, hogy nem kell aggódni egy kis arckontúrozástól az esti Hamupipőkénkből nem lesz a gonosz, rút mostohatestvér, bibircsókkal az orrán.

LÉNYEG: Sötét színnel tompítani tudunk azon, amin szeretnék, a világos színnel pedig kiemelünk. Ez a szemek festésénél is fontos tudnivaló. Egyszerűen megfogalmazva a sötét színekkel, tolunk, mélyítünk, világossal pedig húzzuk, kiemeljük.
De azért a krumpli nóziból nem tudunk cuki pisze törpeorrot faragni, de egy kicsit azért tudunk csalni.

 

ackontur02

Forrás: http://adrianadesign.cafeblog.hu/2015/10/12/konturozas-alapok/

Na, valahogy így. Ugye, hogy rengeteg ilyet láttunk már? Na, ha ezt jó vastagon felvisszük, akkor gyakorlatilag az arcunk 10 kilóval lesz nehezebb és hölgyeim tudom, hogy tél van és most minden kiló, plusz réteg elfér és melegít… de az arcunknak egy kis lélegzetvétel nem árt. Emellett minden szűknyakú felsőt összeken ez a rengeteg cucc az arcunkon, amiket felpróbálunk a boltokban és baromira bosszantó.

Itt még kiemelném, hogy a hölgy a szeme alatti rész kiemelésénél, háromszög alakban találhatjuk a világos részt. Tehát ne csak a szem alatti karikákra tegyünk világosat, mert tényleg csak kiemeljük azt a részt és nem lesz szép a végeredmény.

Mértékkel használva nagyon szép eredményt lehet elérni.

Alapozás után érdemes felvinni, hiszen a krémes állagba a por már bele tud tapadni. Fontos tudnivaló, hogy mindig porral fixálunk. Őszintén szólva manapság rácuppantam a krémes állagú kontúrozásra és pirosításra, mivel nagyon szépen össze lehet dolgozni az alapozóval és nem tökéletes bőr esetén is. A por állagú kontúrozásnál azt vettem észre, hogy sokkal foltosabb eredményt tudunk elérni bizonyos esetekben, mint a krémes állagúnál, de mindenkinek érdemes kitapasztalnia mivel tud könnyebben dolgozni. A krémes állagú kontúrozást is fixálhatjuk porokkal, így intenzívebb hatást tudunk elérni. Púderrel is fixálhatjuk.

Nem is hozhatnék inspirálóbb képet a magyar szupermodellünknél, Palvin Barbinál.

 

ackontur03

Forrás: http://hjsartistry.blogspot.hu/2015/10/13th-october-2015-make-up-highlight-and.html

Barbi arca nagyon szépen van kontúrozva és highlightolva (a fényes részek). Nem is tudok sokat mondani a képről, mert ami jó az jó. Nem kell ezt túl magyarázni. Gyakorlatilag, amit az előbb láttatok világos és sötét színek az arcon, azok vannak szépen eldolgozva.

És a legvégére hagytam az igazi gyöngyszemeket, hogy ne csak egy arc nélkül írogató valaki legyek. Hát elég nagy felelőtlenség a részemről, hogy Barbi fotója utána rakom az enyémet, de bármilyen kontextusban fura lenne ez a felállás. Egy kedves kolléganőm készítette a bal oldali sminkemet és a képet, Kátai-Pál Edina, a jobb oldalon lévő fotót bátyám készítette. Azért érdemes megmutatnom ezeket a képet, mert aki ismer, tudja, hogy a bal képen nem hasonlítok magamra. A szemöldököm ki lett szőkítve és az erős kontúrozás miatt az arcom teljesen más karakterű lett.

 

ackontur04

Ugye milyen becsapósak ezek a képek? Azért mutattam, hogy lássátok, mit hozhat ki belőlünk egy fénykép és egy smink. Próbálom tudatosítani bennetek, hogy amit a címlapokon látunk az nem a valóság. Arra buzdítanálak Titeket, hogy mindenki találja meg a magában rejlő természetes szépséget és ne féljetek hangsúlyozni azt.

Ennyi okosságot szántam mára Nektek, remélem hasznos volt, ha még maradt bennetek kérdés írjatok. Keressetek meg a legnépszerűbb közösségi oldalakon, ott össze is tudjátok hasonlítani, mennyire távol áll tőlem ez a kép. És mivel nem kell félnem attól, hogy divatcégek ezrei fognak megkeresni, hogy szeretnének velem dolgozni és legyek a márka legújabb arca, ezért felesleges energiáimat rátok szeretném fordítanám.

Remélem, van köztetek olyan bátor jelentkező, aki vállalná, hogy átalakítsam és megmutassam a többieknek milyen is egy igazi előtte utána kép. Ez a kis karácsonyi ajándékom Nektek!

Ha vállalkoznál erre a feladatra és lennél a modellem kérlek az alábbi e-mail címre írj:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kérlek, küldd el:
-az életkorod
- mennyire vagy megelégedve önmagaddal
- mi lenne az az egy dolog amit változatnál az arcodon

És végül kérlek csatolj egy képet.

Kellemes Karácsonyi Készülődést és Jó Ajándék Vásárlást!
Orsi

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!