Az előző cikkem után, ha megtanultuk minden csínját-bínját a megfelelő alapozó választásának és megbarátkoztunk a gondolattal, hogy „de mi akkor is megmutatjuk” a férjünknek, barátunknak, barátnőnknek és csodaszép gömb akváriumban élő aranyhalunknak, hogy mi igenis tudunk szépen sminkelni, akkor léphetünk tovább a következő lépésre.

 

A Krémmánia (honlap) segítségünkre lehet abban, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő terméket, hiszen annyi mindent talál az ember a polcokon, hogy nem is tudjuk, melyikhez forduljon és legszívesebben 20 perces tanácstalan keresgélés után sírva szaladnánk haza egy nagy tál fagyival a kezünkben. Találhatunk ott értékeléseket,véleményeket és a termék összetevőinek is utána tudunk nézni.

 

arc alapozo01

Forrás: https://moviewriternyu.wordpress.com/2015/04/23/smart-ice-cream-offers-faster-fix-for-sadness-and-broken-hearts/

 

Sorolhatnék fel különböző termékeket, melyek jók a lakossági piacon és melyek a drágább minőségi termékek közül. De minden embernek más és más arca van, más formájú a pénztárcája és más a vastagsága is. Mindennapi használatra nehéz mindenki számára egy-két terméket kiemelni. De ha segítségre van szükségetek, ne habozzatok, szerencsére már nem az őskorban élünk és Mark Zuckerbergünk is van, szóval elhalmozhattok kérdésekkel.

 

arc alapozo02Forrás: https://hu.pinterest.com/elegantangel/awesome-faces/
Forrás: http://highline.huffingtonpost.com/articles/en/how-to-give-away-45-billion/


Sajnos nem voltam még olyan szerencsés, hogy a bank véletlenül átutaljon nekem olyan összeget a számlámra, hogy az összes terméket a piacról ki tudjam próbálni, hogy véleményt tudjak Nektek mindenről mondani.

 

Na de, hogy ma is tanuljunk valamit és ne csak a krémmánia malmára hajtsam a vizet, amikor feltettük az alapozót, akkor jöhet a korrektor. Érdemes azzal tisztában lenni miért vannak olyan fura színű korrektorok a palettában. Miért van a zöld? Talán ezek a termékek az Ogréknak is megfelelő megoldást nyújthatnak a különböző bőrproblémáikra? Költséghatékonysági szempontból inkább azonos palettába csomagolták az embereknek és az Ogréknak való termékeket?

 

arc alapozo03

Forrás: http://www.playbuzz.com/abrahamlincoln10/which-shrek-character-are-you

 

Nem, nem … erről szó sincs. Shrekéknek marad az iszappakolás jótékony hatása, nekünk viszont lehetőségünk van varázsolni a korrektorral.


Akkor most menjünk kicsit vissza az időben. Általános iskola… amikor talán még élveztünk az iskolapadban ülni. Rajz óra van… és a kedvenc tanár nénink azt mondja, hogy készítsük el a színkört…Emlékeztek? Amikor volt három alapszínünk, melyek összekeverésével egy másik színt kaptunk?


No, akinek nem megy és nehezen hozza vissza emlékeibe, azoknak itt van egy kis segítség:

 

arc alapozo04Forrás: http://elte.prompt.hu/sites/default/files/tananyagok/
VizualizacioATudomanykommunikacioban/ch04s03.html

 

Gondoltátok volna, hogy már akkor ilyen hasznos dolgot tanultunk? Ennek a színkörnek a lényege, hogy minden szín a szemben található szín komplementere, így tudunk semlegesíteni egyes árnyalatokat, ha egymásra tesszük őket. Viszont ha egymás mellé, akkor ez a két szín erősíti egymást.

 

Összefoglalva:

 

Lilás karika: A sárgás árnyalatot használjuk, hiszen ezzel a színnel tudjuk semlegesíteni a borzasztó lelombozó, „már egy éve nem aludtam ki magam” karikákat. Ha már egy egész Prada táska van a szemünk alatt, akkor csak magába a karika részbe óvatosan lapogassuk be a színt, majd egy világos színnel próbáljuk kiemelni a hegy lábánál kialakult kis völgyeket (szem alatti gödröcskékre gondolok). Magára a kis tatyókra már ne rakjunk több színt, nehogy tovább építsük és extraméretű poggyásszal a szemünk alatt érkezzünk a munkahelyünkre.

 

Kékes karikák: Erre narancsos, lazaszínű korrektort érdemes használni. A szemkörnyéken sokszor előfordul, hogy kékes hatású karikáink vannak, hiszen itt a legvékonyabb a bőr és jobban látszódhatnak az erek.

 

Piros pattanások vagy érzékeny pirosas bőr: Erre megoldást jelenthet a fura zöld színű korrektort, ami kioltja a piros színt. Akik pirosodásra hajlamosak, nekik érdemes nagyon vékony rétegben az alapozó alá felvinni a pirosodó felületre a zöldet, így egységes bőrfelületet kaphatunk. Vannak olyan bázisok is (primer), amit az alapozó előtt kell felvinni, amelyek már eleve zöld színűek.

 

A legjobb hatás érdekében ütögető mozdulattal, ujjunk segítségével dolgozzuk a korrektort a problémás felületbe. A színes korrektorokat érdemes lehet már az alapozás előtt felvinni a bőrünkre.

 

arc alapozo05

Forrás: http://www.elitemakeupdesigns.com/2016/04/concealer-before-after-foundation/

 

Figyeljük ezt a kis Hölgyet, hogyan teszi fel a korrektort. Nagyon ügyesen csinálja, hiszen nem csak a szem alatt dolgozza el, ezzel még jobban kiemelve azt a részt, hanem háromszög alapba viszi fel a terméket.


Ha kikorrigáltuk a bőrhibáinkat és már olyan szép egységes az arcbőrünk, hogy Barbie baba is megirigyelné, akkor nekiláthatunk az arcformázásnak. Használhatunk por és krémes állagú árnyékolót, highlitert is… No de előbb tessék az alapozást és a korrektorozást gyakorolni és hamarosan még tovább csinosodunk kedves Hölgyeim!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!